Mactec พาชม Drag Racing จาก Orlando พร้อมสาระน่ารู้ระดับ Inter ที่นำมาพัฒนาวงการ Drag บ้านเรา...
Mactec พาชม Drag Racing จาก Orlando โคตรซิ่งระดับอินเตอร์

Mactec พาชม Drag Racing จาก Orlando โคตรซิ่งระดับอินเตอร์

Mactec พาชม Drag Racing จาก Orlando โคตรซิ่งระดับอินเตอร์

Mactec พาชม Drag Racing จาก Orlando โคตรซิ่งระดับอินเตอร์

Mactec พาชม Drag Racing จาก Orlando โคตรซิ่งระดับอินเตอร์

Mactec พาชม Drag Racing จาก Orlando โคตรซิ่งระดับอินเตอร์
Mactec พาชม Drag Racing จาก Orlando โคตรซิ่งระดับอินเตอร์
  • 2019-11-17 13:10:14 2 maanden geleden
  • keer bekeken 4,989
40
gedeelde
Mactec พาชม Drag Racing จาก Orlando พร้อมสาระน่ารู้ระดับ Inter ที่นำมาพัฒนาวงการ Drag บ้านเรา...

Wat denk je van dit verhaal?
Mactec พาชม Drag Racing จาก Orlando โคตรซิ่งระดับอินเตอร์

Brad Binder pakt runner-up titel met zege in Valencia

Brad Binder pakt runner-up titel met zege in Valencia

Brad Binder is zondagmiddag in Valencia winnaar geworden van de laatste Moto2 race van het seizoen. De na dit weekend naar de MotoGP klasse overstappende Zuid-Afrikaan won de tot 16 ronden ingekorte race voor Tom Lüthi en Jorge Navarro. Nederlander Bo Bendsneyder sloot een teleurstellend verlopen seizoen af met een eveneens teleurstellende vierentwintigste plaats.

Door al het tumult in de eerder op de dag verreden Moto3 race werd de Moto2 race ingekort tot 16 ronden en was de start aanzienlijk later dan gepland. Het FlexBox HP40 team van eigenaar Sito Pons kwam met een speciale kleurstelling aan de start waarmee het 30-jarige jubileum van Pons in de GP’s werd gevierd.

 

Bij het doven van het rode licht nam Jorge Martin de kopstart voor rekening, maar al snel was het Tom Luthi die de leiding over wist te nemen. De Zwitser kreeg al snel bezoek van KTM-coureur Brad Binder, maar die wist op het krappe circuit van Valencia niet echt een gaatje te vinden om Luthi te passeren. Ook Jorge Navarro sloot na een iets mindere start vanaf pole aan bij de kopgroep en hij kreeg op zijn beurt bezoek van de sterk acterende Stefano Manzi. Martin zakte na een sterke openingsfase snel terug door het veld.

Met nog zes ronden op de teller nam Binder voor het eerst de leiding in de wedstrijd over. Vier bochten later maakte hij echter een slordig foutje, waardoor hij wijd ging en de leiding weer moest afstaan aan Luthi. Ondertussen bleven ook Navarro en Manzi aan de kopgroep geplakt, terwijl Alex  Marquez op achterstand de vijfde plaats bezette.

 

Met nog vier ronden te gaan gooide Alex Marquez alle kans op een goede klassering weg. De wereldkampioen van 2019 schoof in bocht 11 onderuit. Hij kon zijn weg wel vervolgen, maar kwam als laatste door.

In de voorlaatste ronde sloeg Binder nogmaals toe. Bij het aanremmen van bocht 8 zette hij Luthi opzij en blokkeerde hij de ideale lijn. De Zuid-Afrikaan wist vervolgens gelijk een gat te slaan. Luthi kwam vervolgens in de greep van Navarro en Manzi. Deze twee achtervolgers hadden echter de handen vol aan elkaar. Manzi passeerde Navarro en die pareerde gelijk.

in de laatste ronde kwam de leiding van Binder niet meer in gevaar. De KTM-coureur won de laatste Moto2 wedstrijd van het seizoen en stelde zo zijn tweede plaats in het kampioenschap veilig. Tom Luthi eindigde als tweede en sluit het seizoen af op de derde plaats in het kampioenschap. Jorge Navarro wist in de laatste bocht de weerstand van Manzi te weerstaan voor de laatste plek op het podium. Voor Manzi is de vierde plaats zijn beste GP klassering ooit.

De vijfde plaats werd een prooi voor Jorge Martin voor Augusto Fernandez, Xavi Vierge, Luca Marini, Fabio DiGiannantonio en Sam Lowes.

Voor Bo Bendsneyder liep deze laatste race van het seizoen uit op wederom een teleurstelling. De NTS RW Racing GP coureur kwam nagenoeg de gehele race op de zesentwintigste plaats rijdend door, wist in de slotfase nog een tweetal plaatsen te stijgen, in de voorlaatste ronde weliswaar nog zijn snelste ronde van de race op de klok te zetten om uiteindelijk als vierentwintigste plaats over de finish te komen.

 

Handige links Gran Premio Motul de la Comunitat Valenciana:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App

Debuutzege voor Sergio Garcia in bizarre Moto3 race Valencia

Debuutzege voor Sergio Garcia in bizarre Moto3 race Valencia

Sergio Garcia heeft in een spectaculaire Moto3 race op het circuit van Valencia zijn eerste zege in de Moto3 klasse gepakt. De jonge Spanjaard versloeg op de meet Andrea Migno en wildcard-rijder Xavier Artigas. De race werd gekenmerkt door enkele zware crashes en een rode-vlag-situatie. Onder meer wereldkampioen Lorenzo Dalla Porta haalde de finish niet. 

Al vóór de start van de race ging het mis voor Aron Canet. In de verkenningsronde begon de KTM van het Sterilgarda Max Racing Team te roken en in bocht 6 resulteerde dat in een crash van de Spanjaard. De machine van Canet lekte olie en daarover schoof ook Ayumu Sasaki onderuit.

De lekkage zorgde voor een vertraging van de start. Dit gaf Canet en Sasaki de kans om weer deel te nemen aan de startprocedure, maar de coureurs werden wel terug verwezen naar de laatste plaatsen op de grid.

Met tien minuten vertraging gingen de lichten in Valencia op groen voor de Moto3 race. Marcos Ramirez kende de beste start en nam de leiding in handen. Voor Jaume Masia was de race al na vier bochten voorbij. De Spanjaard verloor de grip aan zijn achterwiel en eindigde met een pijnlijke schouder in het grind.

 

Dit gaf Ramirez een aanzienlijke voorsprong over achtervolgers Migno, Salac, en Garcia. De race werd in de derde ronde echter stilgelegd na een zware crash waar zes rijder bij betrokken waren. Carlos Tatay verloor de controle in bocht 11. Hij werd daarbij geraakt door Niccolo Antonelli en Jeremy Alcoba. De motor van Tatay schoof over het circuit heen en kwam daarbij recht voor de motor van Dennis Foggia terecht. De Italiaan werd van zijn motor getorpedeerd en kwam hard op het asfalt terecht. De KTM vloog daarna in brand. KTM-coureur Makar Yurchenko kon op zijn beurt Foggia niet ontwijken en crashte eveneens.

 

De meeste coureurs konden het ongeval op eigen kracht verlaten, maar Foggia bleef geblesseerd achter. Hij werd uiteindelijk met de ambulance afgevoerd. De organisatie heeft bevestigd dat alle rijders bij bewustzijn waren. Over de toestand van Foggia is verder nog niets bekend gemaakt.

Na een half uur vertraging ging de Moto3 race opnieuw van start over een race van 15 ronden. Doordat de coureurs hun oorspronkelijk gridposities weer mochten innemen kreeg Aron Canet opnieuw een kans vanaf de vierde startplaats. Marcos Ramirez maakte echter opnieuw de beste start en al snel sloeg hij een gat met een kopgroep van zes coureurs. Tatsuki Suzuki, Andrea Migno, Aron Canet, Sergio Garcia en Filip Salac sloten aan. Albert Arenas schakelde zichzelf al in de tweede ronde uit door in de achtervolging over de schreef te gaan.

In de derde ronde opnieuw een massale valpartij. Wereldkampioen Lorenzo Dalla Porta ging in bocht 4 te vroeg op het gas en werd met een highsider van zijn motor geworpen. Tony Arbolino, Alonso Lopez en John McPhee konden de Leopard Honda niet ontwijken en eindigden allemaal in het grind. Een ronde later ging ook Raul Fernandez op het zelfde punt onderuit.

 

De kopgroep wist het gat op de achtervolgers door de crashes aanzienlijk te vergroten. Alleen wildcard-coureur Xavier Artigas wist op eigen kracht het gat te dichten en aan te sluiten bij de zes vooraan. De jonge Spanjaard ging daarin direct het gevecht aan en werkte zich in rap tempo op naar de derde plaats. Niet veel later nam hij zelfs de leiding in de wedstrijd over.

In de slotfase konden Ramirez en Canet het tempo van Artigas niet meer volgen. Artigas verloor de leiding door in de eerste bocht van de voorlaatste ronde veel te weid te gaan. Migno nam het heft van hem over, terwijl de jonge Spanjaard terug viel naar de derde plaats.

In de laatste ronde legde Garcia Migno het vuur aan de schenen. De Spanjaard passeerde de Italiaan meerdere keren, maar werd telkens terug verwezen. Garcia moest wachten tot de laatste bocht om zijn actie in te zetten. Hij blokte Migno bij het accelereren en hield in de slipstream naar de meet net genoeg over om de zege te pakken. Migno moest genoegen nemen met de tweede plaats en Artigas wist Tatsuki Suzuki nipt van zich af te houden voor de derde plaats. Filip Salac eindigde als vijfde.

 

Garcia is de twaalfde rijder die dit seizoen een race in de Moto3 klasse van het wereldkampioenschap weet te pakken. Lorenzo Dalla Porta was al gekroond tot kampioen. Aron Canet verzekerde zich vandaag van de tweede plaats in het kampioenschap en Marcos Ramirez eindigt daarin als derde. Celestino Vietti pakt de titel voor beste Rookie.

 

Handige links Gran Premio Motul de la Comunitat Valenciana:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App

post your content
ADVERTISING

Easy Branches Met Global Network kunt u uw post in ons netwerk delen op elk continent of elk land in de wereld

Jouw bericht
boatshowchina.com expolifestyle.com
immediate for delivery new exclusive hypercars, megacars and supersportcars so as luxury classic sports cars for sale and purchasingAgency Sign-up Fill in the form and our consultants will contact you as soon as possible in order to give you all the information you need to sale, rent Your real estate, propertyThe Thailand Yacht Show returns to the award-winning Royal Phuket Marina for its fifth edition in January 2020 Officiële website van de Europese UnieNaar de homepage van de nederlandse regering en RijksoverheidSea Yachting Magazine  Discover the Exclusive World of Yacht, Luxury Yachts with Matchless Design, Comforts and Style42 Grondwet), terwijl de Staten-Generaal (het parlement) bestaat uit de ... Het Statuut voor het Koninkrijk der Nederlanden geeft regels omtrent het ... Hoewel artikel 81 van de Grondwet bepaalt dat wetten worden vastgesteld door de regeringimmediate for delivery new exclusive sports cars and luxury sports car for sale and purchase Evenementen feesten organisatieGuest post postingPrachtig Bijbels kinder behang, geïnspireerd door de mooiste verhalen.auto handel en sloperij Karel Presher Breda inkoop verkoop auto'svan hoof zonweringen en rolluikenOnze Bio Slager - Dé biologische horeca slagerij in BredaWelkom bij Rommelse Transport National vervoer - International vervoer - Stukgoederen vervoer - container vervoer - ADR - LZV - Paardenwagen verhuur - Chauffeur vacatures