Used Songs: Outro song: My Discord: https://discord.gg/kVSY8jm.
Replay Mode   Grid ,2 ,Autosport

Replay Mode Grid ,2 ,Autosport

Replay Mode Grid ,2 ,Autosport

Replay Mode Grid ,2 ,Autosport

Replay Mode Grid ,2 ,Autosport

Replay Mode Grid ,2 ,Autosport
Replay Mode Grid ,2 ,Autosport
  • 2019-11-16 18:05:04 3 maanden geleden
  • keer bekeken 2,930
35
gedeelde
Used Songs: Outro song: My Discord: https://discord.gg/kVSY8jm.

Wat denk je van dit verhaal?
Replay Mode Grid ,2 ,Autosport

Alex Marquez in 2020 MotoGP coureur, Johann Zarco slachtoffer?

Alex Marquez in 2020 MotoGP coureur, Johann Zarco slachtoffer?

De wonderen zijn de wereld nog niet uit, dat lijkt op dit moment ook zeker van toepassing in de MotoGP paddock; het laatste gerucht is namelijk dat Alex Marquez in 2020 de overstap maakt naar de MotoGP klasse – of naar Repsol Honda of naar LCR Honda – en dat Johann Zarco het slachtoffer lijkt te worden wat betreft zijn toekomst als MotoGP coureur. Dorna zou echter wel een troostprijs voor de Fransman in petto hebben.

Officieel is er nog niets bevestigd maar volgens de laatste geruchten is het nog slechts een kwestie van tijd dat Alex Marquez, na het vertrek van Jorge Lorenzo, aangekondigd zal worden als Honda MotoGP coureur voor het komende seizoen. Of dit zal zijn bij Repsol Honda of het LCR Honda Team is nog niet bekend, wat wel duidelijk is dat mocht dit gerucht een kern van waarheid hebben dat Johann Zarco slachtoffer lijkt te worden wat betreft zijn toekomst als mogelijke Honda MotoGP coureur in 2020.

Zaterdagmiddag lekte in de paddock van het Circuit Ricardo Tormo namelijk het nieuws uit dat Johann Zarco in 2020 uit gaat komen voor Avintia Racing Ducati. Het Spaanse Ducati satellietteam tekende eerder op de dag namelijk een vernieuwde overeenkomst met Ducati en Dorna aangaande hun toekomst als MotoGP team en daarbij zou de komst van Zarco als coureur naar het team een grote rol spelen.

Rubén Xaus, sportdirecteur van Avintia Ducati, deed vervolgens een duit in het zakje door hierover het volgende voor de camera van het Spaanse DAZN te vertellen:

Ruben Xaus: “We hebben inderdaad vandaag een nieuw contract getekend waarmee onze toekomst als MotoGP team voor langere tijd verzekerd is. Voor ons zou de komst van een coureur van het niveau Johann Zarco’ optimaal zijn, dit omdat dit een flinke boost is voor het niveau van ons team. We geloven er daarnaast in dat we als team een coureur van dit niveau kunnen geven wat nodig is. Verder kan ik er nu nog niets over zeggen. We zijn een team dat wil groeien en verder wil … We laten zien dat we, met het verlengen van ons contract met Dorna, het verdienen om de komende vijf jaar actief te blijven als MotoGP team. Maar Johann Zarco houdt niet van een gedwongen keuze.”

In het kort komt het erop neer. Honda kiest voor Alex Marquez, brengt hem onder bij het LCR Honda Team of het Repsol Honda Team. Intern wordt er vervolgens gekeken wie waar zal gaan rijden en wie van de drie (Alex Marquez, Cal Crutchlow en Takaaki Nakagami) de vervanger van Lorenzo en de nieuwe teamgenoot gaat worden van Marc Marquez binnen het Repsol Honda Team. Opvallend is hierbij echter wel dat Nakagami zaterdag in de paddock aangaf er voor 90% van uit te gaan dat hij ook komend seizoen in dezelfde kleuren als dit jaar actief zal zijn in de koningsklasse en Crutchlow aangaf niets gehoord te hebben van het feit dat er voor hem komend seizoen iets zal gaan veranderen wat betreft team).

Welke beslissing Honda ook neemt, in geen geval is plaats voor Zarco binnen één van de twee Honda-teams. Dorna heeft er echter wel belang bij dat een coureur van het niveau Zarco actief blijft in de koningsklasse. Hier zou Dorna een constructie bedacht hebben met het verlengen van het contract met Avintia Racing Ducati, de Fransman zou dan ook vriendelijk verzocht worden een plaats te accepteren binnen dit team.

Avintia Racing zou daarbij de keuze hebben om Zarco als vervanger van Tito Rabat of Karel Abraham in te zetten. Beide coureurs hebben echter wel al een contract op zak voor komend seizoen. De kans dat Abraham het team zal verlaten lijkt daarentegen ook heel erg klein aangezien het Spaanse team de euro’s uit Tsjechië hard nodig is om de begroting sluitend te krijgen.

Wat betreft Rabat is er een andere en meer voor de hand liggende optie, volgens de berichten zal de Spanjaard komend seizoen terugkeren naar de Moto2 klasse waar hij dan weer de plaats in zal gaan nemen van Alex Marquez bij Estrella Galicia 0,0 Marc VDS team.

Nu staan we als Racesport.nl redactie zo langzamerhand nergens meer van te kijken maar een dergelijk politiek spel doet zelf onze wenkbrauwen fronsen. Na het horen van deze verhalen – zelfs motogp.com wist het nieuws te melden tijdens hun live uitzending van de MotoGP kwalificatie – hebben we geprobeerd bij betrokken partijen meer informatie te verkrijgen.

Honda verwees het gerucht naar het land der fabelen en wist ons te melden dat er nog geen beslissing is gevallen wat betreft de keuze van een nieuwe rijder en verder niet te willen reageren op deze geruchten. Ducati wist te melden dat de nieuwe overeenkomst met Avinta Racing inderdaad eerder op de dag getekend is maar verder van niets te weten terwijl het gezicht van Zarco boekdelen sprak na het vragen naar een reactie op deze geruchten. Het enige dat de Fransman kwijt wilde was dat hij nog nergens van wist en nog steeds in afwachting is wat betreft zijn toekomst.

Wordt vervolgd……

 

Handige links Gran Premio Motul de la Comunitat Valenciana:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App

Granado winnaar eerste MotoE World Cup race in Valencia

Granado winnaar eerste MotoE World Cup race in Valencia

De voorlaatste FIM MotoE World Cup-wedstrijd van het seizoen in Valencia is zaterdag gewonnen door Eric Granado. De Braziliaan was het snelst in de zeven ronden tellende race voor Hector Garzo en Bradley Smith.

Dit weekend worden op Circuit Ricardo Tormo in Valencia de twee laatste FIM MotoE World Cup races verreden. Tijdens deze twee wedstrijden moet de beslissing vallen wie zich na dit weekend de allereerste kampioen mag noemen in deze door elektrische aangedreven machines aangedreven competitie.

Matteo Ferrari begon aan het weekend in Valencia als leider in de tussenstand en met 72 punten achter zijn naam voor Hector Garza (53), Bradley Smith (48), Mike di Meglio (47) en Xavier Simeon (45).

Zaterdagmiddag stond de eerste race op het programma en het was de vanaf de derde plaats op de grid vertrokken Smith die meteen de leiding nam. Na enige tijd aan de leiding te hebben gereden kreeg de Brit gezelschap van Granado en Garzo.

Het drietal maakte er vervolgens een leuke strijd van waarbij men diverse keren van positie wisselde. Granado wist uiteindelijk de leiding over te nemen en iets afstand te nemen van Garzo en Smith. De twee laatstgenoemden dueleerden vervolgens op het scherpst van de snede om de tweede plaats, leken vervolgens weer de aansluiting te vinden bij Granado maar op de finish was het de Braziliaan die aan het langste eind trok en na zeven ronden als winnaar de eindstreep passeerde voor Garzo en Smith.

De leider in de tussenstand van het kampioenschap eindigde al vierde voor Simeon, Niccolo Canepa, Jesko Raffin, Josh Hook en Mattia Casadei.

Titelstrijd
Ondanks zijn vierde plaats wist Ferrari zijn leidende positie in handen te houden en begint hij zondag met 85 punten en een voorsprong van 12 punten op Garzo aan de laatste race van het seizoen.

Smith bezet met 64 punten de derde plaats in de tussenstand en maakt als laatste zondag ook nog kans op de titel.

 

Handige links Gran Premio Motul de la Comunitat Valenciana:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App

ADVERTISING
RECLAME WEBSITES - BEZOEKERS

Easy Branches Worldwide Network biedt de mogelijkheid en stelt u in staat om uw gastpost bij te dragen op verschillende websites en talen, gericht op elke stad of land

Place Guest Post
Banner advertising on easybranches network boatshowchina.com expolifestyle.com
immediate for delivery new exclusive hypercars, megacars and supersportcars so as luxury classic sports cars for sale and purchasing
Agency Sign-up Fill in the form and our consultants will contact you as soon as possible in order to give you all the information you need to sale, rent Your real estate, property
 Officiële website van de Europese Unie
Naar de homepage van de nederlandse regering en Rijksoverheid
Sea Yachting Magazine  Discover the Exclusive World of Yacht, Luxury Yachts with Matchless Design, Comforts and Style
42 Grondwet), terwijl de Staten-Generaal (het parlement) bestaat uit de ... Het Statuut voor het Koninkrijk der Nederlanden geeft regels omtrent het ... Hoewel artikel 81 van de Grondwet bepaalt dat wetten worden vastgesteld door de regering
immediate for delivery new exclusive sports cars and luxury sports car for sale and purchase
Guest post posting
Prachtig Bijbels kinder behang, geïnspireerd door de mooiste verhalen.
auto handel en sloperij Karel Presher Breda inkoop verkoop auto's
van hoof zonweringen en rolluiken
Onze Bio Slager - Dé biologische horeca slagerij in Breda
Welkom bij Rommelse Transport National vervoer - International vervoer - Stukgoederen vervoer - container vervoer - ADR - LZV - Paardenwagen verhuur - Chauffeur vacatures