Fabio Quartararó reed vrijdagmiddag ook in de tweede vrije training voor de MotoGP klasse op het Circuit Ricardo Tormo de snelste rondetijd en sluit

Quartararó het snelst op vrijdag in Valencia, opnieuw flinke crash voor Rossi

Quartararó het snelst op vrijdag in Valencia, opnieuw flinke crash voor Rossi

Quartararó het snelst op vrijdag in Valencia, opnieuw flinke crash voor Rossi

Quartararó het snelst op vrijdag in Valencia, opnieuw flinke crash voor Rossi

Quartararó het snelst op vrijdag in Valencia, opnieuw flinke crash voor Rossi
Quartararó het snelst op vrijdag in Valencia, opnieuw flinke crash voor Rossi
  • 2019-11-15 14:35:04 7 months ago
  • keer bekeken 4,832
0
gedeelde

Fabio Quartararó reed vrijdagmiddag ook in de tweede vrije training voor de MotoGP klasse op het Circuit Ricardo Tormo de snelste rondetijd en sluit daarmee de eerste dag op het Spaanse circuit als snelste af voor Maverick Viñales en Marc Márquez. In deze sessie kwam Valentino Rossi voor de tweede keer vandaag ten val met deze keer veel meer schade. 

Vrijdagmiddag om 14:10 uur gingen de lichten op groen voor de tweede vrije training van de MotoGP klasse op het Circuit Ricardo Tormo in Valencia. De zon stond nog steeds fel aan de hemel boven het Spaanse circuit maar de temperatuur was nauwelijks opgelopen waardoor het nog steeds behoorlijk koud aanvoelde.

Marc Márquez besloot om meteen aan te vallen en ging met een setje soft-compound banden de baan op. Uiteraard wist de Spanjaard hier een aantal snelle rondetijden mee neer te zetten maar ook Maverick Viñales, Franco Morbidelli, Aleix Espargaró en Alex Rins hadden een keurige tijd achter hun naam staan.

Niet veel later ging het wederom mis voor Valentino Rossi. Bij het ingaan van de snelle bocht 10 leek het erop dat de rechterzijde van zijn voorband koud was waardoor hij onderuit schoof. Met een flinke snelheid schoven de Italiaan en de YZR-M1 de grindbak in waarbij vooral de machine flinke schade opliep. Rossi bleef ongedeerd na zijn tweede valpartij van de dag maar de Yamaha zou vrijwel volledig opnieuw opgebouwd moeten worden.

De zeer gehavende Yamaha YZR-M1 van Valentino Rossi – Circuit Ricardo Tormo Valencia | foto© Randy van Maasdijk

Halverwege de sessie had Márquez de snelste rondetijd in handen voor Maverick Viñales, Joan Mir, Alex Rins en Petronas Yamaha SRT coureurs Fabio Quartararó en Franco Morbidelli.

Ook Jack Miller was flink aan het pushen en uiteindelijk ging dat mis bij het ingaan van bocht 2. De Australiër verloor de voorkant van zijn Ducati en deed er alles aan om deze overeind te houden maar uiteindelijk slaagde hij hier niet in.

Even later was er iets opmerkelijks te zien bij de machine van Andrea Dovizioso. Bij het aanremmen voor de eerste bocht kreeg de Italiaan behoorlijk wat vloeistof in zijn gezicht en zat hij meteen overeind. De Ducati coureur was uitvoerig aan het kijken waar deze vloeistof vandaan kwam en besloot daardoor de pitbox maar op te zoeken. FIM Technical Director Danny Aldrigde meldde zich meteen bij het Ducati team om zeker te stellen dat de veiligheid niet in het geding kwam, volgens MotoGP.com pit lane reporter Simon Crafar zou het remvloeistof zijn.

In de slotfase van de sessie werden er bij de meeste coureurs zachte banden gemonteerd om een aanval te plaatsen op een snelle rondetijd. Wederom wist Fabio Quartararó met een 1’30.735 de snelste rondetijd te rijden voor de Spanjaarden Maverick Viñales en Marc Márquez. Jack Miller sloot de dag af met de vierde tijd voor Franco Morbidelli en Alex Rins, daarachter maakten Joan Mir, Aleix Espargaró, Andrea Dovizioso en Johann Zarco de top tien compleet. Mochten de weersomstandigheden zaterdagochtend slecht zijn, dan zijn dit de tien coureurs die rechtstreeks verdergaan naar Qualifying 2.

De wederom gecrashte Valentino Rossi sloot de dag uiteindelijk af met de veertiende rondetijd terwijl Iker Lecuona na slechts twee sessies op een voor hem gloednieuwe machine slechts 2,3 seconde verwijderd was van de snelste rondetijd.

De derde vrije training voor de MotoGP klasse op het Circuit Ricardo Tormo gaat zaterdagochtend om 09:55 uur van start met de vierde vrije training en aansluitend beide kwalificatiesessies om 13:30 uur.

 

Handige links Gran Premio Motul de la Comunitat Valenciana:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl AppAds Links by Easy Branches
https://www.passtechusa.com/q71qxv5kt2?key=fce98667b547cdec45c44114599b7d22

Play online games for free at games.easybranches.com

Wat denk je van dit verhaal?
Quartararó het snelst op vrijdag in Valencia, opnieuw flinke crash voor Rossi

ADVERTISING

Easy Branches Worldwide Network biedt de mogelijkheid en stelt u in staat om uw gastpost bij te dragen op verschillende websites en talen, gericht op elke stad of land

Place Guest Post
Banner advertising on easybranches network
expolifestyle.com