Vincent Verschueren en Stéphane Prévot reden in de Condroz Rally, de slotwedstrijd van het Jobfixers Belgian Rally Championship, voor de eerste keer
Vincent Verschueren testte de VW Polo R5 in de Condroz Rally

Vincent Verschueren testte de VW Polo R5 in de Condroz Rally

Vincent Verschueren testte de VW Polo R5 in de Condroz Rally

Vincent Verschueren testte de VW Polo R5 in de Condroz Rally

Vincent Verschueren testte de VW Polo R5 in de Condroz Rally

Vincent Verschueren testte de VW Polo R5 in de Condroz Rally
Vincent Verschueren testte de VW Polo R5 in de Condroz Rally
  • 2019-11-14 20:35:07 2 maanden geleden
  • keer bekeken 4,610
36
gedeelde

Vincent Verschueren en Stéphane Prévot reden in de Condroz Rally, de slotwedstrijd van het Jobfixers Belgian Rally Championship, voor de eerste keer met een Volkswagen Polo GTI R5. De kennismaking met de wagen van THX Racing was leerrijk, maar natuurlijk weerspiegelt de 21ste plaats geenszins de prestatie en het potentieel van de Volkswagen. Voor de start van de wedstrijd, na de shakedown en de voorbereidende testsessie, wist Vincent Verschueren dat hij nog niet het maximum uit de Volkswagen zou kunnen halen in deze Condroz Rally. “De Polo is een wagen die volgens een ander concept is gebouwd. Het heeft een zin om dezelfde rijstijl te gebruiken als in een Skoda, want die moet je op de voortrein besturen. Door de andere filosofie van de Volkswagen, moet de wagen meer op de achtertrein bestuurd worden. Ik zal als piloot nog wat kilometers nodig hebben om de juiste set-up en de goede feeling te vinden,” vertelde Vincent. De wedstrijd werd in bijzonder delicate omstandigheden verreden. Op de modderige stroken had Vincent aanvankelijk moeite om de wagen gestopt te krijgen in de remzones. “Daardoor ga je wat vroeger remmen, maar dan krijg je meteen een pak seconden aan de broek, zoals zaterdag op de lange proef waar ik 22″ verloor omdat ik te voorzichtig was. Omdat we vooral op zoek waren naar tractie, verloren we de voortrein een beetje uit het oog en kampten we met veel onderstuur. We zullen stap voor stap een goede afstelling moeten zoeken voor dit soort parcours en deze omstandigheden. Want, ik blijf erbij dat de Volkswagen ook op Belgische proeven competitief zal zijn, alleen moeten we nog zoeken naar het juiste recept.” Het resultaat, een 7de plaats, ging verloren op de allerlaatste proef, waar Vincent ruim 10′ verloor door een schuiver. “We waren al eens rechtdoor gegaan in een remzone, waar we met de bodemplaat op het onverhard botsten. Zo kwam ik een paar meter te kort. In Ouffet, op de plaats waar Bedoret van de baan was gegaan, was ik ook plots passagier van de Polo op de modder. Gelukkig hadden we de koord van onze Skoda in de koffer gelegd, zodat een 15-tal fans ons uit het veld konden trekken. Daarvoor wil ik hen nog eens bedanken. Ach, het resultaat was dit weekend minder belangrijk.” Adrian Fernémont werd in Hoei gekroond tot Kampioen van België 2019. “Ik wil Adrian en zijn navigator Samuel zeker feliciteren met deze titel. Dik verdiend. Adrian reed indrukwekkend sterk dit seizoen,” besluit Vincent.

Wat denk je van dit verhaal?
Vincent Verschueren testte de VW Polo R5 in de Condroz Rally

Jorge Martinez ‘Aspar’ benoemd tot MotoGP Legend

Jorge Martinez ‘Aspar’ benoemd tot MotoGP Legend

Jorge Martinez’Aspar’ is donderdagmiddag voorafgaand aan de laatste Grand Prix van het seizoen in Valencia benoemd tot MotoGP Legend.

Jorge Martinez ‘Aspar’ maakte in 1982 zijn debuut als Grand Prix coureur in de 50cc-klasse en won zijn eerste kampioenschap in 1986 in de 80cc-categorie. Hij verdedigde dat jaar de titel in stijl, want hij domineerde het seizoen1987 met zeven overwinningen om vervolgens in 1988 zijn derde wereldtitel op rij te scoren in de klasse. Daar bleef het in 1988 niet bij want in datzelfde seizoen scoorde de Spanjaard tevens de titel in de 125cc klasse door maar liefst negen van de elf wedstrijden in dat jaar te winnen.

De goede prestaties van Martinez hielden daar echter niet mee op, hij bleef namelijk tot 1997 actief in achtereenvolgens de 50cc, 80cc, 125cc en 250cc categorieën om uiteindelijk zijn carrière af te sluiten met 37 Grand Prix overwinningen en vier wereldtitels achter zijn naam.

Jorge Martinez ‘Aspar’: “Heel erg bedankt Carmelo, Dorna, iedereen bedankt voor jullie komst. Voor mij is het een ongelooflijke dag, het is een grote eer voor mij om in de Hall of Fame van MotoGP opgenomen te zijn. De afgelopen week had ik veel herinneringen aan mijn eerste race, mijn eerste overwinning in Assen en nu kijk ik naar dit alles is ongelooflijk. Ik ben erg, erg blij. Dank je wel, Carmelo. Toen ik een kind was, wilde ik alleen maar racen en nog eens racen. Ik word emotioneel als ik denk aan al die mooie ervaringen die ik heb gehad, de tegenslagen, maar het is verbazingwekkend om deze foto’s uit 1979 te onthouden, te slapen in tenten en dan nu hier op het Circuit Ricardo Tormo te zijn. Ik zat in 1988 achter Carmelo aan om het circuit hier te laten bouwen, om de Moto GP naar Valencia te brengen….Het is een droom om al mijn vrienden hier te zien, mijn coureurs, mijn familie, mijn paddock-familie…. dit is als mijn kleine stad. Een stad waar ik maar liefst 35 jaar in gewoond heb!  Een miljoen keer bedankt allemaal.”

Carmelo Ezpeleta, CEO van Dorna Sports: “Het is een groot genoegen en een eer om Jorge vandaag als MotoGP-legende te benoemen. Ik had het voorrecht om bij hem te zijn sinds het begin van het Dorna-tijdperk. Jorge is iets heel, heel belangrijks voor het motorrijden en is een legende, niet alleen voor zijn titels in de twee genoemde categorieën, maar ook omdat hij sinds het begin bij het kampioenschap betrokken is, hij heeft zeer succesvolle teams samengesteld, hij is meerdere malen wereldkampioen geweest met zijn rijders en hij heeft altijd zijn passie voor het motorrijden als een deel van zijn leven behouden. Het is een grote eer voor ons om Jorge als MotoGP-legende te hebben. Het is een zeer belangrijke dag voor ons”.

Martinez sluit zich aan bij een lange lijst van grootheden van MotoGP Legends, waaronder Giacomo Agostini, Mick Doohan, Geoff Duke, Wayne Gardner, Mike Hailwood, Daijiro Kato, Eddie Lawson, Anton Mang, Angel Nieto, Wayne Rainey, Phil Read, Jim Redman, Kenny Roberts, Jarno Saarinen, Kevin Schwantz, Barry Sheene, Marco Simoncelli, Freddie Spencer, Casey Stoner, John Surtees, Carlo Ubbiali, Alex Crivillé, Franco Uncini, Marco Lucchinelli, Randy Mamola, Kork Ballington, Dani Pedrosa, Stefan Dörflinger en wijlen Nicky Hayden.

 

Handige links Gran Premio Motul de la Comunitat Valenciana:

Tijdschema en volledige uitslagen
Waar te volgen op TV
Fotoverslag

Bekijk je Racesport.nl op je mobiel, download dan nu de nieuwe Racesport.nl App

post your content
ADVERTISING

Easy Branches Met Global Network kunt u uw post in ons netwerk delen op elk continent of elk land in de wereld

Jouw bericht
boatshowchina.com expolifestyle.com
immediate for delivery new exclusive hypercars, megacars and supersportcars so as luxury classic sports cars for sale and purchasingAgency Sign-up Fill in the form and our consultants will contact you as soon as possible in order to give you all the information you need to sale, rent Your real estate, propertyThe Thailand Yacht Show returns to the award-winning Royal Phuket Marina for its fifth edition in January 2020 Officiële website van de Europese UnieNaar de homepage van de nederlandse regering en RijksoverheidSea Yachting Magazine  Discover the Exclusive World of Yacht, Luxury Yachts with Matchless Design, Comforts and Style42 Grondwet), terwijl de Staten-Generaal (het parlement) bestaat uit de ... Het Statuut voor het Koninkrijk der Nederlanden geeft regels omtrent het ... Hoewel artikel 81 van de Grondwet bepaalt dat wetten worden vastgesteld door de regeringimmediate for delivery new exclusive sports cars and luxury sports car for sale and purchase Evenementen feesten organisatieGuest post postingPrachtig Bijbels kinder behang, geïnspireerd door de mooiste verhalen.auto handel en sloperij Karel Presher Breda inkoop verkoop auto'svan hoof zonweringen en rolluikenOnze Bio Slager - Dé biologische horeca slagerij in BredaWelkom bij Rommelse Transport National vervoer - International vervoer - Stukgoederen vervoer - container vervoer - ADR - LZV - Paardenwagen verhuur - Chauffeur vacatures