logo

Easy Branches Worldwide Network biedt de mogelijkheid en stelt u in staat om uw gastpost bij te dragen op verschillende websites en talen, gericht op elke stad of land

Easy Branches

34/17 Moo 3 Chao fah west Road, Phuket, Thailand, Phuket

Call: 076 367 766

info@easybranches.com
Autosport

Punten voor Volders, Vanalken en Maeyninckx in BRX

De herfst had duidelijk zijn intrede latenĀ  merken boven het Glosso circuit voor de zesde manche van het BRX ( Belgisch rallycross kampioenschap). Al kwam de zon met momenten toch een schrale glimlach op de gezichten toveren. Slechts enkele konden la


  • Sep 30 2024
  • 30
  • 4481 Views
Punten voor Volders, Vanalken en Maeyninckx in BRX

De herfst had duidelijk zijn intrede laten  merken boven het Glosso circuit voor de zesde manche van het BRX ( Belgisch rallycross kampioenschap). Al kwam de zon met momenten toch een schrale glimlach op de gezichten toveren. Slechts enkele konden lachen met het magere deelnemersveld bij de traditionele rallycrosswagens. Doch ontstonden er ook stevige duels op het circuit. De hoogste tijd om nog de broodnodige punten te sprokkelen voor het kampioenschap. Wetende dat er nog twee uitstappen op het programma staan. Nog éénmaal richting de Duivelsberg omloop en de seizoensfinale in Mettet.

In de RX3 was het uitkijken naar Nick Vanalken ( Volkswagen Polo ). De piloot uit Zutendaal won de vorige wedstrijd op de Glosso omloop en had duidelijk zijn zinnen gezet op een nieuwe overwinning. Maar dan moest hij wel voorbij gaan aan Yenthe Putzeys ( Opel Corsa). Putzeys moest in de vorige wedstrijd vroegtijdig aan de kant met een lekke band en zag alzo kostbare punten ontglippen. Putzeys zette meteen de toon door in de eerste reeks als snelste rond te gaan. Daarna was alle lof voor Vanalken.
Van op de pole en gewapend met nieuwe banden nam Vanalken  een goede start voor Van Den Branden ( Citroën DS3) en Putzeys. Vanalken hield het tempo hoog en bleef ook na het nemen van de joker ronde netjes aan de leiding. Inmiddels had Yenthe Putzeys het spoor van Van Den Branden weten te vinden en dat bleek voor de Opel piloot een goede zet. Want na de joker passage van Van Den Branden ging Putzeys naar plaats twee. Inmiddels was Vanalken al aan het feest met een tweede opeenvolgende overwinning op de Glosso omloop. Putzeys werd netjes tweede voor Van den Branden en Ilse Versluys ( Toyota Yaris ).  Steve Volders ( Volvo C30) zit bij de Supernationals – 2000 cc duidelijk op rozen.
Na tweemaal een besttijd mocht de rijder uit Nieuwerkerken vanop de beste plaats aan de finale beginnen. Al snel nam de Volvo rijder iedereen op sleeptouw goed gevolgd door Kimi Vermeulen ( Ford Sierra ) en Wouter Nijssen ( Opel Corsa). Al was Nijssen net iets sneller richting het onverhard gegaan. De Zutendaalnaar had een gloednieuwe krachtbron onder de motorkap en vond al snel het goede ritme. Maar een defecte aandrijving zorgde voor een vroege opgave waardoor Vermeulen de Sierra loeihard rondstuurde. Vooraan had Volders geen hinder van het achterliggend verkeer. Opnieuw ging de leider in de tussenstand netjes met de zege aan de haal. Kimi Vermeulen mocht als tweede op het podium voor Joël Strackx ( Honda Civic). Bij de Supernationals + 2000 cc stonden de ogen opnieuw richting Kristof Bex ( Volvo S40). De rijder uit Heusden Zolder staat dit seizoen duidelijk op scherp. Doch moest er ook rekening worden gehouden met andere snelle jongens als Bart Bel ( BMW E30 M3) en Yorick Maeyninckx ( Volvo 242). Doch was het Bel die in de eerste reeks de snelste chrono afdrukte. Al was er inmiddels wel werk aan de wagen geweest. Tijdens de training begon de koppeling van Bel’s BMW nukkig te doen en was het alle hens aan dek. Nadien werd de toon aangegeven door Maeyninckx die ook in de finale voor het mooie weer zorgde. Doch was het Bel die in de snelle BMW het snelst weg was. Maar in de tweede ronde  ging de Nederlander iets te hard over de curbs waardoor de ophanging werd geplooid. Maeyninckx nam de leiding over voor een opnieuw sterk rijdende Bex. Doch bleef Maeyninckx het tempo hoog houden waardoor de zege netjes zijn richting uitkwam. Bex ging als tweede over de meet voor Tom Geenen ( Volvo S40) die als derde mee op het podium mocht stappen. Bij de Mini – Buggy stond er nog maar eens geen maat op Daan Spies ( Spies Mini – Buggy). Met drie maal een snelste tijd in de reeksen reed de leider in de tussenstand na de halve finale nog maar eens naar de overwinning in de A – finale. Ferre Selleslagh ( SRT Mini Buggy ) ging als tweede over de meet voor Danny van Groningen ( DVG Mini Buggy). In de tussenstand blijft Spies netjes aan de leiding. Mark Van Eycken ( Spies Buggy ) won bij de SuperBuggy  de wedstrijd voor Bjorn Versluys ( GRR Superbuggy). De winnaar van de vorige confrontatie op de Glosso omloop Glenn Sente ( OS Development Hayabusa) kreeg het brons. Dirk Vlasselaer (Peters Crosskart) ging netjes naar de zege bij de KC – Open. Vlasselaer was in de finale het snelst voor Kevin Potier ( Semog Bravo) en Koen Nauwelaers ( Semog Bravo Sport). Bij de Crosscar Senior was Kobe Pauwels ( Mygale XC04) nog maar eens het snelst voor Tim Braummuller ( Mygale XC04) en Jordan Genten ( Camotos Rapace).     

Bron: pb Glosso Presse
Foto’s: pb Glosso Presse

Verwant


Deel deze pagina

Gastberichten door Easy Branches

all our websites

image