logo

Easy Branches Worldwide Network biedt de mogelijkheid en stelt u in staat om uw gastpost bij te dragen op verschillende websites en talen, gericht op elke stad of land

Easy Branches

34/17 Moo 3 Chao fah west Road, Phuket, Thailand, Phuket

Call: 076 367 766

info@easybranches.com
Autosport

Van Deijne begint titelverdediging met podium

Kevin van Deijne en Hein Verschuuren verdedigen dit jaar de titel in het Open Nederlandse Rallykampioenschap en begonnen het seizoen afgelopen weekend met de ADAC Rally Sulingen, over de grens in Duitsland. Met een derde plaats scoort het team belang


  • May 06 2024
  • 42
  • 3837 Views
Van Deijne begint titelverdediging met podium
  • De ADAC Rallye Sulingen is de eerste van het Open Nederlands Rallykampioenschap
  • Kevin van Deijne en Hein Verschuuren verdedigen dit jaar hun ONRK-titel
  • Podiumplaats levert goede punten op

Kevin van Deijne en Hein Verschuuren verdedigen dit jaar de titel in het Open Nederlandse Rallykampioenschap en begonnen het seizoen afgelopen weekend met de ADAC Rally Sulingen, over de grens in Duitsland. Met een derde plaats scoort het team belangrijke punten.

Na een valse start tijdens de Zuiderzee Rally, waar het team al vroeg in de wedstrijd strandde, werd de ADAC Rallye Sulingen de eerste wedstrijd van het seizoen. Van Deijne had dan ook even nodig om in zijn ritme te komen in vergelijk met zijn rivalen die dit seizoen al de nodige kilometers hadden gemaakt. Desondanks sloot Van Deijne de dag als tweede Nederlandse equipe af.

De tweede dag begint van Deijne goed, op de proeven van de ochtendlus rijdt hij zijn eerste snelste tijd en vindt hij de weg naar boven. Halverwege de dag staat hij als beste Nederlander geklasseerd. In de middag staat de lange proef op het beruchte militaire terrein op het programma. Op deze zeer technische en uitdagende proef wil Van Deijne het verschil maken en een gaat slaan naar de concurrentie. Hij is snel onderweg maar maakt een klein foutje waardoor hij rechtdoor schiet. Hoewel er geen schade aan de auto is, slaat deze af waardoor Van Deijne veel tijd, en zijn leidende positie, verliest.

Met nog twee proeven te gaan moet Van Deijne ruim 10 seconden goedmaken. Met de resterende kilometers is dit op pure snelheid vrijwel onmogelijk en dus besluit Van Deijne een gokje te wagen. Er is regen op komst, maar hoeveel er gaat vallen blijft gissen. Als de meesten op slicks vertrekken kiest Van Deijne voor regenbanden in de hoop hiermee het verschil te kunnen maken. De regen blijft echter beperkt waardoor de gok verkeerd uitpakt en Van Deijne tweede Nederlander en derde ONRK-deelnemer blijft.

De volgende wedstrijd van Kevin van Deijne en Hein Verschuuren is de tweede ronde van het Open Nederlands Rallykampioenschap en tevens thuiswedstrijd van het team, de ELE Rally op 24 en 25 mei, rond het Brabantse Son.

Kevin van Deijne zei:

“Het was nog niet onze wedstrijd. Het was eigenlijk pas onze eerste echte wedstrijd van het jaar en het duurde even voordat ik het juiste ritme gevonden had. Desondanks lagen we halverwege de tweede dag als eerste Nederlandse equipe dus het resultaat was prima. Toen maakte ik echter zelf een foutje waardoor de auto afsloeg en we tijd verloren. We probeerden het met een bandengok nog goed te maken maar dat pakte verkeerd uit. Gegokt en verloren!”

Uitslag ADAC Rallye Suingen, Sulingen, 3/4-5-2024

1.     Marijan Griebel / Tobias Braun – Skoda Fabia RS Rally2
2.     Julius Tannert / Helmar Hinneberg – Skoda Fabia RS Rally2; +20.1
3.     Dennis Rostak / Stefan Kopczyk – Skoda Fabia RS Rally2; +1.23,6*
4.     Nico Knacker / Thomas Puls – Hyundai i20 N Rally2; +1.36,8
5.     Martin Christ / Lina Meter  – Hyundai i20 N Rally2; +2.38,1
6.     Patrick Dinkel / Alexander Benning – Hyundai i20 N Rally2; +2.44,0
7.     Yannick Vrielink / Harm van Koppen – Ford Fiesta R5; +2.52,0*
8.     Kevin van Deijne / Hein Verschuuren – Hyundai i20 N Rally2; +3.16,6*
9.     Oliver Bliss / Julius Simon – Skoda Fabia R5; +4.17,2
10.  Raphal Kamonat / Karina Derda – Skoda Fabia R5; +5.06,9
*Deelnemer ONRK

Verwant


Deel deze pagina

Gastberichten door Easy Branches

all our websites