Met het wegvallen van de New Beetle Cabrio streepte Volkswagen ook zijn laatst overgebleven cabrio van de modellenlijst. Tot nu, want de Wolfsburgers

Dit is de Volkswagen T-Roc Cabrio

Dit is de Volkswagen T-Roc Cabrio

Dit is de Volkswagen T-Roc Cabrio

Dit is de Volkswagen T-Roc Cabrio

Dit is de Volkswagen T-Roc Cabrio
Dit is de Volkswagen T-Roc Cabrio
  • 2019-08-13 22:40:08 6 maanden geleden
  • keer bekeken 3,332
37
gedeelde

Met het wegvallen van de New Beetle Cabrio streepte Volkswagen meteen zijn laatst overgebleven cabrio van de modellenlijst. Tot nu, want de Wolfsburgers komen met een nieuw zomers model. Zie hier: de T-Roc Cabrio.

Eens in de zoveel tijd gooien ze de haren los bij Volkswagen en is het tijd voor een speelse variant van bestaande modellen. We noemen een extreem opgehoogde Golf Country, de kleurrijke Harlekin-lijn van de Polo, de 224 pk sterke New Beetle GSI of de goudkleurige, opgehoogde New Beetle Dune. Na het zien van de - opvallend genaamde - T-Cross Breeze Concept tijdens de Autosalon van Genève in 2016 wisten we dat Volkswagen bezig was met een eventuele nieuwe ‘mafklapper’. Drie jaar later is de kogel dan eindelijk door de dakloze kerk: de T-Roc komt er als cabriolet.

Het lijkt een simpele klus: men pakt een SUV, hakt het dak eraf en klaar is Kees. Wie echter goed kijkt, ziet dat er meer werk verricht is. De T-Roc Cabrio meet bijvoorbeeld 4,27 meter en groeide dus vier centimeter in vergelijking met de reguliere T-Roc. Drie van die vier centimeters komen ten goede aan een langere wielbasis. Daarnaast is het kapje, dat zich in negen tellen tot een snelheid van 30 km/h elektrisch laat openen en sluiten, natuurlijk niet de enige aanpassing ten opzichte van de dichte T-Roc. Volkswagen geeft de opgehoogde cabriolet rolbeugels, die bij een mogelijk ongeluk worden geacht de achterpassagiers te beschermen. Achterpassagiers inderdaad, want ook de T-Roc Cabrio moet gewoon plek bieden aan vier inzittenden. Verder levert de Cabrio natuurlijk twee zijdeuren in en slikt hij beduidend minder bagage: 284 liter tegen de originele 445 liter.

Onder de motorkap houden enkel benzinemotoren zich schuil, want Volkswagen levert de T-Roc niet als diesel. Op de motorenlijst vinden we wel de bekende 1.0 TSI met 115 pk en 150 pk sterke 1,5-liter.

Voor zijn marktintroductie moeten we nog even geduld hebben. Volkswagen heeft deze namelijk voor volgend jaar lente in de agenda gezet. Prijzen volgen tegen die tijd.

Wat denk je van dit verhaal?
Dit is de Volkswagen T-Roc Cabrio

Nieuws: Verkeersinformatie almaar vaker gehacked

Vandaag werd het FM-signaal dat het Vlaams Verkeerscentrum gebruikt om gecodeerde informatie over de toestand van de wegen door te sturen al voor minstens de tweede keer gehacked, zo bericht de VRT. Het TMC of Traffic Message Channel, dat informatie doorstuurt naar honderdduizenden GPS-systemen, waarschuwde plots voor een “vuurgevecht tussen Kortrijk en UZ Gent”. Eerder, in maart van dit jaar, gebeurde het al eens dat in het systeem te lezen stond dat er “een luchtaanval op de E40 tussen Aalst en kilometerpaal 30”.

Gevaarlijke situaties?

Het spreekt voor zich dat die boodschappen bestuurders in de war kunnen brengen, zouden kunnen leiden tot gevaarlijke situaties (wanneer mensen effectief onnodig op de rem gaan staan bijvoorbeeld). En vanzelfsprekend ondermijnt het de geloofwaardigheid van het systeem. De politie liet aan de VRT-redactie weten “niet veel te kunnen doen” aan de situatie.

In de vakantieperiode zijn er meer fictieve boodschappen, maar een precieze oorzaak daarvoor is niet gekend.

Nieuws: Motorhomes nooit zo populair als nu

De Belg kiest almaar vaker een motorhome als vakantieverblijf. Dat blijkt uit cijfers van de Dienst Inschrijvingen Voertuigen (DIV) voor de eerste zes maanden van 2019.

In 2007 werden er over het ganse jaar 2.550 nieuwe kampeerauto’s in het verkeer gebracht. Twee jaar geleden, in 2017, was dat aantal al opgelopen tot 4.100. En ook jongste twee jaren steeg het aantal verder door.

Ook meer caravans

Werden er tijdens de eerste zes maanden van 2018 nog 2.921 nieuwe motorhomes in het verkeer gebracht (meer dan tijdens gans 2007), zijn het er dit jaar al 3.235 over dezelfde periode. Een stijging van iets meer dan 10 procent. Ook caravans zijn populair. Daarvan zijn er de eerste zes maanden ook al 837 ingeschreven. Een lichte stijging ten aanzien van vorig jaar.

Behalve een hele reeks onafhankelijke constructeurs, spelen ook automerken almaar vaker in op de stijgende kampeertrend. Volkswagen was met Westfalia één van de pioniers van de kampeerconversie voor busjes en bestelwagens - tegenwoordig California geheten - en voegde onlangs voor het eerst een grotere versie - Grand California - aan z’n gamma toe. Mercedes heeft dan weer de Marco Polo op basis van de Vito.

ADVERTISING
RECLAME WEBSITES - BEZOEKERS

Easy Branches Worldwide Network biedt de mogelijkheid en stelt u in staat om uw gastpost bij te dragen op verschillende websites en talen, gericht op elke stad of land

Place Guest Post
boatshowchina.com expolifestyle.com
immediate for delivery new exclusive hypercars, megacars and supersportcars so as luxury classic sports cars for sale and purchasing
Agency Sign-up Fill in the form and our consultants will contact you as soon as possible in order to give you all the information you need to sale, rent Your real estate, property
 Officiële website van de Europese Unie
Naar de homepage van de nederlandse regering en Rijksoverheid
Sea Yachting Magazine  Discover the Exclusive World of Yacht, Luxury Yachts with Matchless Design, Comforts and Style
42 Grondwet), terwijl de Staten-Generaal (het parlement) bestaat uit de ... Het Statuut voor het Koninkrijk der Nederlanden geeft regels omtrent het ... Hoewel artikel 81 van de Grondwet bepaalt dat wetten worden vastgesteld door de regering
immediate for delivery new exclusive sports cars and luxury sports car for sale and purchase
Guest post posting
Prachtig Bijbels kinder behang, geïnspireerd door de mooiste verhalen.
auto handel en sloperij Karel Presher Breda inkoop verkoop auto's
van hoof zonweringen en rolluiken
Onze Bio Slager - Dé biologische horeca slagerij in Breda
Welkom bij Rommelse Transport National vervoer - International vervoer - Stukgoederen vervoer - container vervoer - ADR - LZV - Paardenwagen verhuur - Chauffeur vacatures