Actuele hypotheekgegevens nu ook bij ASR en Triodos beschikbaar via HDN

Bij ASR en Triodos Bank is het vanaf deze week mogelijk om actuele hypotheekgegevens van bestaande klanten via HDN op te vragen.

Gisteren werd al bekend dat dit nu ook mogelijk is bij NIBC Bank en Lot Hypotheken. Eerder was dit al mogelijk bij Het is al langer mogelijk om bij Aegon, Florius en ABN Amro.

CRM/adviespakket

De gegevens komen geautomatiseerd binnen enkele minuten in het CRM/adviespakket van de adviseurs. Zij kunnen hiermee altijd vertrouwen op de meest actuele en nauwkeurige klantgegevens en daarmee het best passende advies geven. Uit onderzoek van Stichting Actief Klantbeheer blijkt dat 55% van de adviseurs problemen heeft met het up-to-date houden van klantdata. Die gegevens zijn nodig om klanten van financieel advies te voorzien. Inloggen op adviesportalen en data overnemen in het adviespakket is vaak omslachtig en kost veel tijd. Daarom ontwikkelde HDN het Informatiebericht. Hiermee ontvangen adviseurs met één druk op de knop de benodigde recente gegevens binnen enkele minuten in het advies- of CRM pakket. Dit betekent tijdswinst voor de adviseur, geen informatie meer overtypen uit intermediair portalen en geen kans op fouten waardoor de aandacht naar de klant kan gaan.

HDN

Reinier van der Heijden (foto), directeur HDN: “Wij zijn blij dat ook NIBC Bank, Lot Hypotheken, ASR en Triodos Bank actuele hypotheekgegevens via HDN beschikbaar stellen. Hierdoor hebben adviseurs voor meer klanten toegang tot realtime hypotheekgegevens en is het adviesproces eenvoudiger. Met minder kans op fouten en een gestroomlijnde werkwijze kunnen adviseurs zich richten op het geven van passend advies en het verbeteren van de klantervaring. We gaan ervan uit dat binnenkort meer geldverstrekkers deze stap nemen.”

Softwareleveranciers

Gebruikers van Figlo, Accelerate en eBlinqx (Elements en Fastlane) kunnen actuele hypotheekgegevens opvragen bij de deelnemende geldverstrekkers. Daarmee is de service voor een groot deel van de hypotheekadviseurs in Nederland beschikbaar.

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.



Ads Links by Easy Branches
Play online games for free at games.easybranches.com

Guest Post Services www.easybranches.com/contribute