Regiegroep IBL live met nieuwe rekentool

Met de lancering van versie 8.0 van de IBL-rekentool is deze ook op een nieuwe website geplaatst. Adviseurs en geldverstrekkers kunnen daar voortaan het toetsinkomen berekenen op basis van het UWV-verzekeringsbericht voor klanten in loondienst.

Alle IBL-berekeningen (Inkomensbepaling Loondienst) worden voortaan volgens de nieuwe rekenregels en via de nieuwe rekentool op www.toetsinkomenberekenen.nl uitgevoerd. De oude tool op www.inkomensbepalingloondienst.nl blijft nog 3 maanden beschikbaar zodat geldverstrekkers voor de afhandeling van lopende aanvragen nog gebruik kunnen maken van de oude versie van IBL. Dit is in lijn met de maximale geldigheid van een UWV-verzekeringsbericht. Zodoende kunnen er altijd nog herberekeningen worden gedaan voor UWV-verzekeringsberichten met een datum van 16 juni of eerder.

Er wordt al sinds 2018 gebruik gemaakt van de IBL-rekentool. Daarmee is het opvragen van de werkgeversverklaring voor mensen in loondienst overbodig geworden. Inmiddels worden er op jaarbasis circa 600.000 berekeningen uitgevoerd in de IBL-rekentool. Vanwege die groei heeft de Regiegroep Inkomensbepaling Loondienst besloten om de rekenregels verder te optimaliseren naar versie 8.0 en tegelijk de IBL-rekentool volledig in eigen beheer te nemen en door te ontwikkelen. Daarvoor waren continuïteit en synergievoordelen belangrijke overwegingen. De nieuwe IBL-rekentool is ontwikkeld door CS Net in Waddinxveen, die ook het HDN Platform beheert. De oude IBL-rekentool en de website waren geen eigendom van de Regiegroep IBL. Daarom is ervoor gekozen om een nieuwe website te lanceren die los staat van de huidige website

In de Regiegroep IBL zitten vertegenwoordigers van ABN Amro, Aegon, De Hypothekers Associatie, ING, NHG, en Rabobank. HDN ondersteunt de aanbieders in dit project.

 

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.Ads Links by Easy Branches
Play online games for free at games.easybranches.com

Guest Post Services www.easybranches.com/contribute