logo

Easy Branches Worldwide Network biedt de mogelijkheid en stelt u in staat om uw gastpost bij te dragen op verschillende websites en talen, gericht op elke stad of land

Easy Branches

34/17 Moo 3 Chao fah west Road, Phuket, Thailand, Phuket

Call: 076 367 766

info@easybranches.com
Zakelijk

Cao-akkoord voor ruim 120.000 schoonmakers, melden vakbonden

UTRECHT (ANP) - CNV en FNV hebben een principeakkoord bereikt over een nieuwe cao voor schoonmakers en glazenwassers met brancheorganisatie Schoonmakend Nederland, melden de vakbonden. De afspraken gelden volgens CNV voor meer dan 120.000 mensen. Het

door: nieuws.nl

  • May 08 2024
  • 44
  • 4280 Views
Cao-akkoord voor ruim 120.000 schoonmakers, melden vakbonden

CNV en FNV hebben een principeakkoord bereikt over een nieuwe cao voor schoonmakers en glazenwassers met brancheorganisatie Schoonmakend Nederland, melden de vakbonden. De afspraken gelden volgens CNV voor meer dan 120.000 mensen.

De nieuwe cao gaat op 1 juli in en geldt twee jaar. De vakbonden en werkgevers zijn het onder meer eens geworden over loonsverhogingen. CNV-onderhandelaar Jan Kampherbeek stelt dat schoonmakers en glazenwassers 7 tot 9 procent meer gaan verdienen. “De laagste loongroepen gaan er het meest op vooruit. Daarmee blijven de lonen ruim boven het minimumloon, wat we graag willen.”

Ook is een reiskostenvergoeding afgesproken voor schoonmakers en glazenwassers die meer dan 10 kilometer van hun werk wonen. Volgens FNV-bestuurster Renate Bos gaan werknemers er hiermee tientallen euro’s per maand op vooruit. In de huidige cao krijgen werknemers pas een vergoeding als ze 30 kilometer van hun werk wonen. Mensen met twintig jaar ervaring in de sector krijgen een eenmalige bonus tot 1000 euro bruto. Hotelschoonmakers krijgen weer een zondagstoeslag.

CNV legt het akkoord komende weken voor aan de leden. Bos verwacht dat FNV dit ook zal doen.

Verwant


Deel deze pagina

Gastberichten door Easy Branches

all our websites