Round-up Grand Slam of Darts: Barney en Van Gerwen zonder kleerscheuren verder - America News

Round-up Grand Slam of Darts: Barney en Van Gerwen zonder kleerscheuren verder

  • 3 dag geleden
  • 0 views

En dat was de groepsfase! Alle duels in de groepen A tot en met H zijn gespeeld en alle achtste finalisten zijn bekend. Dinsdag werden de laatste potjes afgewerkt met daarin onder andere Raymond van Barneveld, Michael van Gerwen en Danny Noppert. Check in het overzicht hieronder alle uitslagen en wie er allemaal een ronde verder zijn.


Groep B
Gerwyn Price - Jamie Hughes 1-5
Het werd een onverwachts makkelijke partij voor de al uitgeschakelde Jamie Hughes. Hij verloor zijn eerste 2 wedstrijden nog, maar had vanavond geen kind aan Price die nog volop meedoet om de volgende ronde te halen (nu dus niet meer). Hughes maakte er een kort potje van want Price pakte welgeteld 1 leg en verloor dik met 1-5.

Raymond van Barneveld - Steve Lennon 5-2
Van Barneveld was nog niet helemaal zeker van de volgende ronde, maar omdat Price dus dik verloor kon Barney zonder druk het podium op voor de allerlaatste wedstrijd van de avond. Door de nederlaag van Price was Van Barneveld al door voordat hij begon. Het enige wat hij nog kon pakken was de groepswinst en dat leverde de Nederlander iets meer prijzengeld op en misschien nog wel belangrijker: hij ontloopt nu Michael van Gerwen in de volgende ronde. Want Barney had weinig moeite met Lennon. In rap tempo was de Nederlander klaar en won hij met 5-2. Daardoor is Van Barneveld groepswinnaar geworden. Ook Lennon zien we bij de laatste 16 terug omdat Price het dus verknalde voor zichzelf.

Groep A

Michael van Gerwen - Joe Murnan 5-2
Met het nieuwste lid van de familie Van Gerwen (met super schattige oordoppen) in het publiek ging Van Gerwen zijn laatste groepspot in. Een wedstrijd die eigenlijk nergens meer om ging. Van Gerwen was al door naar de volgende ronde en Murnan had nog een klein kansje als die dik van Van Gerwen zou winnen. Maar ja, ook Murnan wist dat dat niet zou gaan gebeuren. In no-time was de Nederlander klaar met de Engelsman. Oftewel 'Mighty Mike' gaat lekker en gaat als ongeslagen koploper naar de laatste 16.

Rob Cross - Ross Montgomery 5-2
De andere wedstrijd in groep A ging wel degelijk nog ergens om. Want de winnaar zou samen met Van Gerwen door zijn naar de volgende ronde. Tot 2-2 gingen de mannen gelijk op, maar daarna schakelde Cross naar 3 versnellingen omhoog en ging hij er met 5-2 winst vandoor. Hij sloot de ook in stijl af met een fraaie 164-finish.

Groep C
Robbie Green - Peter Machin 3-5
Voor Machin viel er niks meer te winnen, hij was al uitgeschakeld. Het enige wat hij nog kon doen, was het toernooileven van Robbie Green in gevaar brengen. En dat deed hij ook. Bij de arme Green wilde het allemaal niet zo vlotten. Machin profiteerde daar optimaal van en trok de wedstrijd met 5-3 naar zich toe.

Phil Taylor - James Wade 3-5
Het lot van Robbie Green lag volledig in handen van Phil Taylor. Die moest ruim winnen van James Wade om nog een kansje te maken. Maar dat deed Taylor niet, Wade won de partij knap met 3-5. Al waren de gemiddelden van beide heren wel heel belabberd. Wade gooide gemiddeld 90 en Taylor mar 84. Omdat Taylor 3 legs pakte is hij wel de winnaar van de groep. Hij gaat dus samen met Wade door naar de laatste 16.

Groep D
Danny Noppert - Mark Webster 5-2
Noppert had nog een hele kleine kans om de volgende ronde te halen, maar dan moest hij, het liefst zonder legverlies, winnen van Mark Webster. Al vrij snel wist hij dat dat er niet meer inzat. Toch kon de Nederlander er hoogstpersoonlijk voor zorgen dat ook Webster zijn koffers kon inpakken. Bij winst was namelijk ook de Welshman zo goed als uitgeschakeld. En die winst pakte Noppert ook, hij had er wel 6 wedstrijdpijlen voor nodig. Maar toch hoeft hij het toernooi niet te verlaten zonder overwinning. Voor Webster kon het zweten beginnen.

Daryl Gurney - Darren Webster 5-1
Want Mark Webster was afhankelijk van die andere Webster, Darren in dit geval (fijn dat ze ook in dezelfde groep zitten). Alleen als Gurney met 5-0 of 5-1 won was er een kans voor Mark en zul je net zien dat het ook 5-1 werd. Gurney gooide een prima pot en liet Darren kansloos. Daardoor is Gurney de ongeslagen koploper in groep D geworden. Door de 5-1 nederlaag van Darren, kwamen hij en Mark gelijk te staan in de groep. Daarom kwam er een shoot-out tussen beide heren.

Shoot-out Mark Webster - Darren Webster
Die is op dit moment nog bezig!