#2018StartsNow: De reacties van de top vijf na afloop van de eerste dag - America News

#2018StartsNow: De reacties van de top vijf na afloop van de eerste dag

credit: racesport.nl
  • 3 dag geleden
  • 0 views

Maverick Viñales, Johann Zarco, Marc Marquez, Valentino Rossi en Jack Miller lieten dinsdag tijdens de eerste testdag in Valencia de vijf snelste tijden noteren. Na afloop had het vijftal het volgende te vertellen over hun eerste testdag ter voorbereiding op het 2018 seizoen.

 

Maverick Viñales, Movistar Yamaha MotoGP Team (P1):

“Het was dezelfde machine als afgelopen weekend, ik voelde me vandaag echter veel beter – ik kon pushen met de motor en vanaf de eerste ronde voelde ik me geweldig. Tijdens de hele dag, zelfs met 27 ronden op dezelfde band, kon ik lage 1’31s rijden. Dus ik heb genoten, na een desastreus weekend vond ik het weer fijn om te rijden. Ik voelde me weer sterk. We hebben een aantal dingen geprobeerd, sommige dingen positief, andere negatief, maar de rondetijden waren de hele dag goed. Ik denk dat we het goed gedaan hebben, rijdend met een race set-up en volle tank. Hierna deden we een aanval op de tijd en ik voelde me ook toen echt goed. Er was niets anders, een klik in de wielophanging, en dat was het. Zowel met de 2017 en 2016 machines was ik snel, beide hebben hun positieve en negatieve kanten. Ik voel de potentie van de 2017 machine – maar alleen als deze zo werkt zoals vandaag. De nieuwe kuip werkt goed ten opzichte van de zwakke punten van de machine, ik vond het fijn. We gaan het zeker weer testen tijdens de tests in Sepang en anderen gelegenheden.”


Johann Zarco, Monster Yamaha Tech 3 (P2):

“Ik ben blij en vind de nieuwe machine fijn. Ik begon op de 2016 YZR-M1 waar ik het hele jaar op gereden heb zodat ik referenties had en het een en ander kon aanvoelen tijdens de eerste run. Daarna ben ik de 2017 motor gaan proberen en op deze machine heb ik vooral tijdens het remmen een goed gevoel, wat belangrijk is. Wanneer je de race start en meer controle hebt zoals nu op de remmen betekend dat dat je op een betere manier kunt vechten, dus daar ben ik blij om. Ik ging voor een snelle ronde op nieuwe banden en ik zit niet ver van mijn kwalificatietijd van afgelopen zaterdag af, een tiende maar. Hoe dan ook, ik verbruik minder energie op de motor, dus het testen van de nieuwe machine was erg positief voor mij.”


Marc Marquez, Repsol Honda Team (P3):

“Vandaag was een typische testdag, waar je moet werken en geduldig moet zijn omdat alles nieuw is. Het belangrijkste is dat we begrepen welke richting we op moesten gaan met het oog op de nieuwe machine, niet om de snelste te zijn. Ik was in de ochtend wel snel, maar ‘s middags wisselde ik naar mijn nieuwe motor, die veel nieuwe dingen heeft die nog een goede setup vereisen. Morgen kunnen we nog meer data verzamelen, vandaag kon ik maar 3 runs doen met de 2018 machine. Het een een ander chassis, andere motor en nog meer details die anders zijn, dus is het nu belangrijk om de sterke punten te vinden en de punten die verbeterd moeten worden, dan kun we een goed evenwicht vinden.”


Valentino Rossi, Movistar Yamaha MotoGP Team (P4):

“Het ging vandaag niet verkeerd. We hadden wat meer tijd om te werken aan het chassis van 2016, het chassis welke we zondag ook probeerden, en ik voel me goed en sterk. De dag was vrij positief, want ik heb een goed tempo en met de nieuwe banden kon ik goede rondetijden rijden. Ik reed de vierde rondetijd, niet zo ver van de top. Het gevoel met de fiets is ook heel positief. We hebben de juiste balans gevonden. Het probleem is dat, zoals we weten, de achterband te snel minder wordt. Dat betekent dat de terugkeer naar het chassis van 2016 niet genoeg is, we hebben werk te doen, maar ik kan nu wel bevestigen dat ik sneller ben op de oude fiets. De tweede run was met de nieuwe motor, dat is het eerste prototype voor 2018, maar helaas heb ik maar twee ronden rijden en toen crashte ik. Ik hoop dat ze het kunnen repareren, zodat we de motor morgen weer kunnen gebruiken, zodat ik er meer over kan zeggen. Ik denk dat de motor misschien iets sneller is, maar alleen dat helpt ons niet om de problemen wat betreft de snelle slijtage van de achterband op te lossen.”


Jack Miller, Octo Pramac Racing (P5):

“Het was een hele goede eerste dag. Het is altijd een speciaal moment als he begint aan een nieuw avontuur. Ik moet zeggen dat de eerste indrukken buitengewoon positief zijn. Ik voelde mezelf meteen op mijn gemak op de nieuwe machine en het Pramac Racing team verwelkomde me zeer aangenaam. Zonder te pushen waren de rondetijden direct al goed en zat ik uiteindelijk dicht op mijn snelste rondetijden welke ik hier afgelopen weekend reed. Al met al kunnen we terugkijken op een zeer geslaagde eerste testdag, en dan bedoel ik niet alleen het resultaat op de baan maar zeker ook de meer dan prettige samenwerking in de box.”

 

Handige links Valencia MotoGP™ Official Test

Tijdschema en volledige uitslagen
Fotoalbum