Disney kondigt gloednieuwe Star Wars-trilogie aan - America News

Disney kondigt gloednieuwe Star Wars-trilogie aan

credit: ad.nl
  • 14 dag geleden
  • 6 views

Johnson zal de eerste film van een nieuwe trilogie schrijven en regisseren. Ram Bergman, met wie Johnson al lang samenwerkt, gaat de film produceren. De nieuwe trilogie vindt plaats 'in een hoek van het melkwegstelsel die de Star Wars-vertellingen nooit eerder hebben verkend'. Ook zullen er nieuwe personages in de films te zien zijn, aldus de verklaring. 

De regisseur van The Last Jedi, de middelste film van de laatste trilogie en de achtste episode, is heel tevreden met zijn nieuwe opdracht. ,,Star Wars is de grootste moderne mythe. We zijn dankbaar dat we er deel van mogen uitmaken en kunnen niet wachten aan de volgende films te beginnen."

The Last Jedi verschijnt in december in de bioscoop. Het nieuws over de nieuwe trilogie stookt het Star Wars-vuur voor de fans waarschijnlijk nog hoger op. Wanneer opnames voor de trilogie van start gaan, is nog niet bekend. 

Slechte cijfers

Walt Disney meldde eerder deze week tegenvallende financiële cijfers. Het entertainmentconcern moest onder meer sommige pretparken in Florida twee dagen sluiten door de orkanen die de VS teisterden. De omzet van het concern liep met 3 procent terug tot 12,8 miljard dollar. Het gaat om de eerste daling van het jaarresultaat sinds de financiële crisis.