De onmisbare 3: film - America News

De onmisbare 3: film

credit: bruzz.be
  • 14 dag geleden
  • 1 views

Deze week in de bioscoop: de kunstfilm staat centraal op het Brussels Art Film Festival, de donker-romantische liefdesfantasie van Le Fidèle, en de cinematografisch knapste horrorfilm van het moment The killing of a sacred deer.

BRUSSELS ART FILM FESTIVAL
Alles voor de kunst? Nee, alles voor de kunstfilm tijdens het Brussels Art Film Festival. Arno: Dancing inside my head is een intieme inkijk in het hoofd van de charismatische muzikant en zelfverklaarde ‘vieux motherfucker’ Arno Hintjens. De Brusselse kunstenaar Pierre Bismuth zocht met een privédetective en drie Hollywood-scenaristen naar een valse rots in de Mojavewoestijn. Onder de rots zou de Amerikaanse kunstenaar Ed Ruscha een mysterieus voorwerp hebben verborgen. Where is Rocky II? bewijst dat kunstfilms helemaal niet hoeven te bezwijken onder hun eigen gewicht.
> Brussels Art Film Festival. 18/11 & 19/11, Cinematek, Brussel

LE FIDÈLE
Is Le Fidèle nu een energiek misdaaddrama met een romantische inslag of een donker-romantische liefdesfantasie over een beroepsmisdadiger en een racepilote? We zijn er nog steeds niet uit maar krijgen kippenvel telkens als we terugdenken aan het pulserend eindshot in de tunnels, op Sainctelette en langs de Havenlaan. Ook in Nederland en Frankrijk is de film van Michaël R. Roskam ondertussen uitgekomen. De pers is er gematigd positief en roemt het passioneel samenspel tussen Schoenaerts en Exarchopoulos. Verdient een groot scherm.
> BE, dir.: Michaël R. Roskam, act.: Matthias Schoenaerts, Adèle Exarchopoulos

THE KILLING OF A SACRED DEER
Vergeet die films met de populaire griezels Leatherface en Jigsaw! De kilste, meest huiveringwekkende en cinematografisch knapste horrorfilm van het moment is The killing of a sacred deer. Colin Farrell speelt een hartchirurg die in aanvaring komt met een zonderlinge tiener. Geld, wetenschappelijke kennis noch zijn ijzige vrouw Nicole Kidman vermogen iets tegen de mysterieuze ziekte die zijn perfect gezin kapot maakt. De Griek Yorgos Lanthimos (The Lobster) combineert de glaciale filmstijl van Stanley Kubrick met gitzwarte humor en absurdisme. Heerlijk onzalig.
> UK, dir.: Yorgos Lanthimos, act.: Nicole Kidman, Colin Farrell, Barry Keoghan