Altice en Flow Traders onderuit op Damrak - America News

Altice en Flow Traders onderuit op Damrak

credit: nieuws.nl
  • 9 dag geleden
  • 3 views

De Amsterdamse aandelenbeurs ging dinsdag licht vooruit. Ook de andere Europese beurzen stonden overwegend in het groen. Beleggers verwerkten een sterker dan verwachte groei van de Duitse economie. In China daarentegen bleven de industriële productie en de winkelverkopen achter bij de verwachtingen.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde in de ochtendhandel 0,1 procent hoger op 545,88 punten. De MidKap steeg 0,5 procent tot 819,90 punten. De beurzen in Londen, Parijs en Frankfurt klommen tot 0,3 procent.

In de MidKap stond beursintermediair Flow Traders onderaan met een verlies van bijna 7 procent. De strenge Nederlandse bonusregels die gelden voor bankiers gelden voortaan ook voor handelshuizen die tot nu toe een uitzonderingspositie hadden. De Nederlandsche Bank (DNB) scherpt onder druk van de Europese bankenautoriteit (EBA) ook de kapitaalregels voor de huizen aan.

Het geplaagde telecom- en kabelbedrijf Altice sloot de rij in de AEX met een min van meer dan 6 procent. De afgelopen tijd is het bedrijf al een flink deel van zijn beurswaarde kwijtgeraakt, na tegenvallende cijfers.

Kunstmestfabrikant OCI en chipbedrijf Besi waren de sterkste stijgers bij de middelgrote bedrijven met winsten van 3 en 1,8 procent. Bij de hoofdfondsen gingen tankopslagbedrijf Vopak en industrieel toeleverancier Aalberts aan kop met plussen van 1 en 0,9 procent.

In Frankfurt zakte Henkel 3,6 procent. Het Duitse moederbedrijf van Schwarzkopf, Persil en Pritt scherpte de winstprognose voor het hele jaar aan. Het concern benadrukte wel dat de marktomstandigheden moeilijk zijn en wees daarbij specifiek naar de negatieve impact van wisselkoersen.

RWE daalde 0,6 procent. De Duitse energiereus boekte in de eerste negen maanden van het jaar meer winst geholpen door hogere energieprijzen. Het bedrijf dat ook in Nederland actief is handhaafde zijn verwachtingen voor het hele jaar. De Duitse chipfabrikant Infineon klom 2,8 procent na publicatie van de kwartaalcijfers.

In Londen won Vodafone 4 procent. Het Britse telecomconcern wist in de eerste zes maanden van zijn boekjaar weer winst te boeken, na het forse verlies een jaar geleden. De telecomprovider verhoogde ook de prognose voor heel het jaar.

De euro was 1,1697 dollar waard, tegen 1,1657 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie zakte 0,3 procent in prijs tot 56,58 dollar. Brentolie werd 0,2 procent goedkoper op 63,03 dollar per vat.