WASHINGTON (ANP) - Ook Afrika ontkomt door de coronapandemie niet aan een economische crisis, voorspelt het Internationaal Monetair Fonds (IMF). Tijd
IMF: Afrika ontkomt dit keer niet aan wereldwijde crisis

IMF: Afrika ontkomt dit keer niet aan wereldwijde crisis

IMF: Afrika ontkomt dit keer niet aan wereldwijde crisis

IMF: Afrika ontkomt dit keer niet aan wereldwijde crisis

IMF: Afrika ontkomt dit keer niet aan wereldwijde crisis

IMF: Afrika ontkomt dit keer niet aan wereldwijde crisis
IMF: Afrika ontkomt dit keer niet aan wereldwijde crisis
  • 2020-03-26 04:00:02 8 dag geleden
  • keer bekeken 4,094
40
gedeelde

Ook Afrika ontkomt door de coronapandemie niet aan een economische crisis, voorspelt het Internationaal Monetair Fonds (IMF). Tijdens de financiële crisis van 2008 kwam het continent er nog redelijk goed vanaf, onder meer omdat Afrikaanse landen minder vervlocht waren met het wereldwijde financiële systeem.

“Deze keer zal het anders zijn”, stellen IMF-economen Karen Ongley en Abebe Aemro Selassie in een blog. Ze denken dat de virusuitbraak in landen ten zuiden van de Sahara op verschillende manieren tot economische schade leidt, terwijl er in het gebied maar beperkt geld beschikbaar is om problemen aan te pakken.

Wat de Afrikanen bijzonder hard raakt is de enorme instorting van de olieprijzen. Door de coronacrisis en een handelsconflict tussen Rusland en Saudi-Arabië zijn de prijzen sinds het begin van dit jaar al met meer dan 50 procent gedaald.

Het IMF gaat er vanuit dat elke 10 procent die er van de olieprijzen afgaat, neerkomt op ongeveer 0,6 procent minder economische groei bij olie-exporterende landen, zoals Nigeria, Angola en Gabon. Dat vertaalt zich telkens weer in het oplopen van begrotingstekorten van overheden met naar schatting 0,8 procent.

Net als in Europa en Azië ontwrichten maatregelen om het virus in te dammen ook in Afrika het dagelijks leven. Veel mensen hebben er tijdelijk minder werk, met als gevolgen lagere inkomsten, lagere uitgaven en een terugloop van de werkgelegenheid.

Door de vele reisbeperkingen in de wereld zijn er komende tijd ook minder inkomsten te verwachten in de toerismesector en staan de scheepvaart en de handel onder druk. Ook voorzien Ongley en Selassie problemen bij het van de grond krijgen van investerings- of ontwikkelingsprojecten.

Het IMF komt pas volgende maand met concrete, nieuwe groeiramingen. Wel heeft IMF-topvrouw Kristalina Georgieva eerder deze week al aangegeven dat ze vreest voor een “recessie die minstens zo erg is als tijdens de wereldwijde financiële crisis van 2008 of erger”.

Het fonds heeft tientallen miljarden dollars opzijgezet om landen te ondersteunen bij het verzachten van de economische pijn. Bijna twintig Afrikaanse landen hebben al bij het fonds verzoeken om hulp ingediend. Het IMF denkt dat nog zeker tien andere Afrikaanse landen snel volgen met een aanvraag. De eerste financiële steun kan waarschijnlijk begin april worden uitgekeerd.

Ads Links by Easy Branches
https://www.passtechusa.com/q71qxv5kt2?key=fce98667b547cdec45c44114599b7d22

Wat denk je van dit verhaal?
IMF: Afrika ontkomt dit keer niet aan wereldwijde crisis

ADVERTISING
RECLAME WEBSITES - BEZOEKERS

Easy Branches Worldwide Network biedt de mogelijkheid en stelt u in staat om uw gastpost bij te dragen op verschillende websites en talen, gericht op elke stad of land

Place Guest Post
Banner advertising on easybranches network boatshowchina.com expolifestyle.com
world wide custom webdesign own programming webdevelopment php
immediate for delivery new exclusive hypercars, megacars and supersportcars so as luxury classic sports cars for sale and purchasing
Agency Sign-up Fill in the form and our consultants will contact you as soon as possible in order to give you all the information you need to sale, rent Your real estate, property
 Officiële website van de Europese Unie
Naar de homepage van de nederlandse regering en Rijksoverheid
Sea Yachting Magazine  Discover the Exclusive World of Yacht, Luxury Yachts with Matchless Design, Comforts and Style
42 Grondwet), terwijl de Staten-Generaal (het parlement) bestaat uit de ... Het Statuut voor het Koninkrijk der Nederlanden geeft regels omtrent het ... Hoewel artikel 81 van de Grondwet bepaalt dat wetten worden vastgesteld door de regering
immediate for delivery new exclusive sports cars and luxury sports car for sale and purchase
Guest post posting
Prachtig Bijbels kinder behang, geïnspireerd door de mooiste verhalen.
auto handel en sloperij Karel Presher Breda inkoop verkoop auto's
van hoof zonweringen en rolluiken
Onze Bio Slager - Dé biologische horeca slagerij in Breda