DEN HAAG (ANP) - Bedrijven mogen werknemers die langdurig ziek zijn geworden en niet meer aan het werk kunnen komen bij hun werkgever, niet nog jaren
Verplicht einde aan ‘slapend dienstverband’

Verplicht einde aan ‘slapend dienstverband’

Verplicht einde aan ‘slapend dienstverband’

Verplicht einde aan ‘slapend dienstverband’

Verplicht einde aan ‘slapend dienstverband’

Verplicht einde aan ‘slapend dienstverband’
Verplicht einde aan ‘slapend dienstverband’
  • 2019-11-08 16:00:15 1 maanden geleden
  • keer bekeken 2,885
48
gedeelde

Bedrijven mogen werknemers die langdurig ziek zijn geworden en niet meer aan het werk kunnen komen bij hun werkgever, niet nog jaren tegen hun zin in dienst houden. Volgens de Hoge Raad moet er een einde komen aan deze praktijk, die werkgevers gebruiken om betaling van de transitievergoeding te ontlopen.

De hoogste rechter boog zich over de kwestie na vragen van de rechtbank in Limburg. Die behandelde een zaak van een werknemer in zo’n slapend dienstverband die al lang geen loon meer ontvangt. De werknemer eiste van zijn werkgever een schadevergoeding.

Vakbond CNV reageert verheugd. “Wat we al jaren roepen, wordt nu bevestigd door de Hoge Raad”, concludeert CNV-voorzitter Piet Fortuin. “Duizenden werknemers zitten onterecht gevangen in een slapend dienstverband. We sporen werkgevers aan om alle slapende dienstverbanden nog voor het einde van het jaar op een nette manier te beëindigen.”

Wat denk je van dit verhaal?
Verplicht einde aan ‘slapend dienstverband’

Nieuwe eigenaar Hudson’s Bay-pand Rotterdam

Nieuwe eigenaar Hudson’s Bay-pand Rotterdam

De Beursgallery in Rotterdam komt in handen van vastgoedbedrijven Signa en RFR. Die kopen het pand aan het oostelijke eind van de Koopgoot, waar onder meer Hudson’s Bay en H&M winkels in hebben, van de vastgoedtak van de Duitse verzekeraar Allianz. De overnameprijs is niet bekendgemaakt.

Opvallend detail is dat het Oostenrijkse Signa de meeste Europese activiteiten van Hudson’s Bay overnam. Signa was al de eigenaar van het Duitse Karstadt en nam Galeria Kaufhof, dat in handen was van Hudson’s Bay Company, over. Alleen de Nederlandse Hudson’s Bay-winkels bleven in Canadese handen. Die gaan echter voor het einde van het jaar dicht.

‘Daimler schrapt 1000 managementbanen’

‘Daimler schrapt 1000 managementbanen’

Autofabrikant Daimler schrapt ruim duizend managementfuncties. Dat schrijft de Duitse krant Süddeutsche Zeitung. Ook zouden alle werknemers in Duitsland door topman Ola Källenius zijn gevraagd om af te zien van een loonsverhoging.

De plannen maken deel uit van een kostenbesparingsslag bij Daimler. De maker van onder meer auto’s van Mercedes-Benz en Smart heeft last van de afnemende vraag naar nieuwe auto’s. Ook is veel geld nodig voor de overstap naar elektrisch rijden.

De vakbonden en werknemersvertegenwoordigers zijn volgens de krant boos over de plannen.

post your content
ADVERTISING

Easy Branches Met Global Network kunt u uw post in ons netwerk delen op elk continent of elk land in de wereld

Jouw bericht
boatshowchina.com expolifestyle.com
Agency Sign-up Fill in the form and our consultants will contact you as soon as possible in order to give you all the information you need to sale, rent Your real estate, propertyThe Thailand Yacht Show returns to the award-winning Royal Phuket Marina for its fifth edition in January 2020 Officiële website van de Europese UnieNaar de homepage van de nederlandse regering en RijksoverheidSea Yachting Magazine  Discover the Exclusive World of Yacht, Luxury Yachts with Matchless Design, Comforts and Style42 Grondwet), terwijl de Staten-Generaal (het parlement) bestaat uit de ... Het Statuut voor het Koninkrijk der Nederlanden geeft regels omtrent het ... Hoewel artikel 81 van de Grondwet bepaalt dat wetten worden vastgesteld door de regeringimmediate for delivery new exclusive sports cars and luxury sports car for sale and purchase Evenementen feesten organisatieGuest post postingPrachtig Bijbels kinder behang, geïnspireerd door de mooiste verhalen.auto handel en sloperij Karel Presher Breda inkoop verkoop auto'svan hoof zonweringen en rolluikenOnze Bio Slager - Dé biologische horeca slagerij in BredaWelkom bij Rommelse Transport National vervoer - International vervoer - Stukgoederen vervoer - container vervoer - ADR - LZV - Paardenwagen verhuur - Chauffeur vacatures