ZÜRICH (ANP/RTR) - Het vermogen van de miljardairs van de wereld is vorig jaar voor het eerst sinds 2015 minder geworden. Dat berekenden de Zwitsers
Miljardairs zagen bankrekening slinken

Miljardairs zagen bankrekening slinken

Miljardairs zagen bankrekening slinken

Miljardairs zagen bankrekening slinken

Miljardairs zagen bankrekening slinken

Miljardairs zagen bankrekening slinken
Miljardairs zagen bankrekening slinken
  • 2019-11-08 16:00:02 1 maanden geleden
  • keer bekeken 3,892
0
gedeelde

Het vermogen van de miljardairs van de wereld is vorig jaar voor het eerst sinds 2015 minder geworden. Dat berekenden de Zwitsers bank UBS en advies- en accountantsbureau PwC. In totaal waren de miljardairs gezamenlijk 8,5 biljoen dollar waard.

Dat bedrag was 4,3 procent lager dan een jaar eerder. Die daling kwam vooral op het conto van miljardairs uit China en Hongkong, maar ook elders in Azië. Chinese miljardairs zagen hun vermogen ruim een achtste minder waard worden. Aandelen werden minder waard als gevolg van handelsspanningen en de Chinese yuan daalde ten opzichte van de dollar.

Ondanks de daling komt er iedere 2 à 2,5 dag een Chinese miljardair bij, zegt het hoofd van de UBS-tak die zich met ultrarijke klanten bezighoudt. Wereldwijd daalde het aantal miljardairs, behalve in de Verenigde Staten. Daar groeide het aantal miljardairs nog, gevoed door techondernemers.

UBS verwacht dat miljardairs dit jaar weer iets ruimer in de slappe was komen te zitten.

Wat denk je van dit verhaal?
Miljardairs zagen bankrekening slinken

Brusselse zorgen bij Fitbit-overname Google

Brusselse zorgen bij Fitbit-overname Google

De Europese Commissie gaat overnames die gedreven worden door de wens om gebruikersgegevens in handen te krijgen, zeer goed bekijken. Dat heeft Margrethe Vestager, de Europese commissaris voor Mededinging, gezegd naar aanleiding van de geplande overname van de maker van fitnesstrackers en smartwatches Fitbit door techreus Google.

Als die overname doorgaat, krijgt Google de beschikking over alle gegevens die Fitbit-gebruikers in de loop der jaren hebben verzameld. De trackers houden niet alleen data van hardlooprondjes bij, maar ook gezondheidsgegevens als hartslag en dergelijke. Daardoor kan zeer gevoelige informatie uit die gegevens worden gehaald.

Vestager wilde niet concreet op de overname van Fitbit ingaan. De Europese competitiewaakhond pakte Google onder leiding van Vestager al eerder aan. Het Amerikaanse bedrijf kreeg drie boetes opgelegd voor marktverstorend gedrag bij het mobiele besturingssysteem Android, resultaten van Google Shopping en advertentiedienst AdSense.

Topman kledingbedrijf Gap vertrekt

Topman kledingbedrijf Gap vertrekt

Het Amerikaanse kledingbedrijf Gap Inc. ziet zijn topman Art Peck per direct vertrekken. Hij wordt op tijdelijke basis opgevolgd door Robert Fisher, de zoon van de oprichters van de onderneming.

Gap bevindt zich in een opsplitsingsproces. Het ene bedrijf zal bestaan uit het merk Old Navy. In de andere onderneming, waarvoor de tijdelijke naam NewCo is, komen grote merken als Gap en Banana Republic en kleinere als Athleta, Intermix en Hill City.

post your content
ADVERTISING

Easy Branches Met Global Network kunt u uw post in ons netwerk delen op elk continent of elk land in de wereld

Jouw bericht
boatshowchina.com expolifestyle.com
Agency Sign-up Fill in the form and our consultants will contact you as soon as possible in order to give you all the information you need to sale, rent Your real estate, propertyThe Thailand Yacht Show returns to the award-winning Royal Phuket Marina for its fifth edition in January 2020 Officiële website van de Europese UnieNaar de homepage van de nederlandse regering en RijksoverheidSea Yachting Magazine  Discover the Exclusive World of Yacht, Luxury Yachts with Matchless Design, Comforts and Style42 Grondwet), terwijl de Staten-Generaal (het parlement) bestaat uit de ... Het Statuut voor het Koninkrijk der Nederlanden geeft regels omtrent het ... Hoewel artikel 81 van de Grondwet bepaalt dat wetten worden vastgesteld door de regeringimmediate for delivery new exclusive sports cars and luxury sports car for sale and purchase Evenementen feesten organisatieGuest post postingPrachtig Bijbels kinder behang, geïnspireerd door de mooiste verhalen.auto handel en sloperij Karel Presher Breda inkoop verkoop auto'svan hoof zonweringen en rolluikenOnze Bio Slager - Dé biologische horeca slagerij in BredaWelkom bij Rommelse Transport National vervoer - International vervoer - Stukgoederen vervoer - container vervoer - ADR - LZV - Paardenwagen verhuur - Chauffeur vacatures