logo

Easy Branches Worldwide Network biedt de mogelijkheid en stelt u in staat om uw gastpost bij te dragen op verschillende websites en talen, gericht op elke stad of land

Easy Branches

34/17 Moo 3 Chao fah west Road, Phuket, Thailand, Phuket

Call: 076 367 766

info@easybranches.com
Films

'Indiana Jones and the Temple of Doom' werd bijna verpest door de tenenkrommende slechte prestatie van deze actrice

Heel veel schreeuwen en zeuren irriteerde niet alleen Indy maar ook de kijkers.


  • May 15 2024
  • 30
  • 4638 Views
'Indiana Jones and the Temple of Doom' werd bijna verpest door de tenenkrommende slechte prestatie van deze actrice
Het komt natuurlijk wel vaker voor, dat we worden getrakteerd op een goede film waar een slechte acteerprestatie in verstopt zit. Volgens de nodige filmfanaten is dit ook het geval met Indiana Jones and the Temple of Doom.Elke filmfanaat kent deze wereldberoemde franchise. Harrison Ford heeft al heel wat iconische rollen neergezet in o.a. de Star Wars-franchise en het Blade Runner-tweeluik. Zijn bekendste werk is hoogstwaarschijnlijk toch wel zijn rol als de geliefde Indy.Temple of DoomHier zijn ook de nodige films van verschenen. Sommigen hiervan werden uitstekend onthaald, anderen weer iets minder. The Temple of Doom, die in 1984 verscheen, hoort bij het eerste groepje. De blockbuster scoort namelijk prima cijfers. Zo staat deze op IMDb bijvoorbeeld op een hele nette 7,5 en op Rotten Tomatoes ook op een prima 77%. Niet verkeerd dus, maar toch stond een acteerprestatie de nodige filmcritici en bioscoopgangers tegen. Het gaat hier om Kate Capshaw als Willie Scott.KritiekScott, een nachtclubzangeres, raakt verstrikt in de avonturen van Indiana Jones. Hoewel de film een commercieel succes was, vonden veel mensen dat haar optreden de film bijna verpestte. De grootste klacht was haar constante gegil en gezeur, iets dat veel kijkers irritant vonden.
Haar personage wordt dan ook neergezet als een hulpeloze vrouw, die weinig bijdroeg aan de plot en meer diende als een komische noot en romantische interesse voor Indy. Dit maakte haar juist in de ogen van het publiek minder sympathiek, al helemaal in vergelijking met eerdere en betere vrouwelijke personages in de reeks.ScriptEen specifiek moment in de film toont Scott die per ongeluk Indiana's pistool laat vallen tijdens een ontsnappingsscène. Haar personage leek dan ook meer een last te zijn dan hulp voor Indy.
Ook was er maar weinig karakterontwikkeling, waardoor haar transformatie van een verwende zangeres naar een sterke vrouw niet overtuigend werd neergezet. Capshaw liet zelf weten dat zij gewoon het script volgde en vaak kreeg te horen dat haar personage enkel en alleen grappig moest overkomen.

Verwant


Deel deze pagina

Gastberichten door Easy Branches

all our websites