logologo

Easy Branches Worldwide Network biedt de mogelijkheid en stelt u in staat om uw gastpost bij te dragen op verschillende websites en talen, gericht op elke stad of land

Easy Branches

34/17 Moo 3 Chao fah west Road, Phuket, Thailand, Phuket

Call: 076 367 766

info@easybranches.com
Zakelijk

Zelfstandige pakketbezorgers in hoger beroep over tarieven PostNL

DEN HAAG (ANP) - De vereniging voor zelfstandige pakketbezorgers BVPD gaat in hoger beroep in een zaak tegen PostNL omdat de organisatie het niet eens is met de tarieven van het post- en pakketbedrijf. "Van PostNL mag geëist worden dat ze als voormal

door: nieuws.nl

  • Sep 25 2023
  • 39
  • 2872 Views
Zelfstandige pakketbezorgers in hoger beroep over tarieven PostNL

De vereniging voor zelfstandige pakketbezorgers BVPD gaat in hoger beroep in een zaak tegen PostNL omdat de organisatie het niet eens is met de tarieven van het post- en pakketbedrijf. “Van PostNL mag geëist worden dat ze als voormalig staatsbedrijf met extreme marktmacht zich maatschappelijk zorgvuldig opstelt en eerlijke tarieven hanteert”, laat advocaat Danny Snijders van de pakketbezorgers weten.

In december oordeelde de rechter in Den Haag nog dat PostNL een bezorgbedrijf uit Nieuw-Vennep niet met terugwerkende kracht hogere tarieven hoefde te betalen. BVPD startte de procedure via het Noord-Hollandse bedrijf. De vereniging wilde zo de vermeende onderbetaling door PostNL aan alle zelfstandige pakketbezorgers aan de kaak stellen, maar daar kon de rechter niet over oordelen.

De rechter vond het ook niet duidelijk in hoeverre het bezorgbedrijf in kwestie had geleden onder de lage tarieven die PostNL zou betalen. Die informatie had het bezorgbedrijf namelijk niet aangeleverd, waarmee ook niet bewezen werd dat de onderneming in de knel zat of zou komen.

Snijders zegt er vertrouwen in te hebben dat het gerechtshof Den Haag in het hoger beroep tot andere conclusies zal komen. “De rechter moet uiteindelijk een doodsimpele vraag beantwoorden. Vinden we nu echt dat een dergelijk systeem van uitknijpen, gebaseerd op de enorme machtspositie van PostNL over haar onderaannemers, in Nederland thuishoort?” Het is nog niet bekend wanneer de beroepszaak dient.

PostNL stelt in een reactie dat het in de zaak niet gaat over de tarieven van PostNL in brede zin maar over de afspraken tussen PostNL en één specifieke ondernemer, die de zaak heeft aangespannen. Daarbij het benadrukt het bedrijf dat de rechter PostNL vorige keer in het gelijk heeft gesteld. “Het vonnis was eenduidig en helder. Wij zien het hoger beroep dan ook met vertrouwen tegemoet.”

Verwant


Deel deze pagina

Gastberichten door Easy Branches