logologo

Easy Branches Worldwide Network biedt de mogelijkheid en stelt u in staat om uw gastpost bij te dragen op verschillende websites en talen, gericht op elke stad of land

Easy Branches

34/17 Moo 3 Chao fah west Road, Phuket, Thailand, Phuket

Call: 076 367 766

info@easybranches.com
Zakelijk

EU-landen willen niet aan strengere uitstootregels auto’s

BRUSSEL (ANP) - De EU-landen willen voorlopig geen strengere regels voor de uitlaatgassen van auto's en bestelwagens. Als de auto-industrie haar energie moet steken in het halen van strengere uitstootnormen komt de overgang naar duurzame auto's in he

door: nieuws.nl

  • Sep 25 2023
  • 34
  • 4464 Views
EU-landen willen niet aan strengere uitstootregels auto’s

De EU-landen willen voorlopig geen strengere regels voor de uitlaatgassen van auto’s en bestelwagens. Als de auto-industrie haar energie moet steken in het halen van strengere uitstootnormen komt de overgang naar duurzame auto’s in het gedrang, menen ze.

De EU is op weg om benzine- en dieselauto’s uit te bannen om klimaatverandering tegen te gaan. Nieuwe auto’s met een verbrandingsmotor mogen vanaf 2025 niet meer verkocht worden. Maar het is zaak tegelijkertijd ook luchtvervuiling te verminderen, vindt de Europese Commissie. Door stikstofoxiden en fijnstof uit de uitlaat, maar ook door de kleine deeltjes die bijvoorbeeld autobanden verspreiden. De commissie stelde eind vorig jaar voor om de bestaande EU-uitstootnormen aan te scherpen, van het zogeheten Euro 6 naar Euro 7.

Nederland steunde de commissie, maar veel andere lidstaten vonden dat te gortig. Autofabrikanten zouden dan minder toekomen aan de ontwikkeling van de elektrische auto’s die de komende jaren de regel worden, vrezen ze. De regeringen van de EU-landen “treffen een balans tussen strikte vereisten voor de uitstoot van voertuigen en de extra investeringen voor de industrie”, meldt voorzitter Spanje namens hen.

De EU-landen gaan nu onderhandelen met het Europees Parlement. Dat bepleitte de afgelopen jaren vaak aanscherping van klimaat- en milieuwetgeving, maar is nu ook verdeeld.

Verwant


Deel deze pagina

Gastberichten door Easy Branches