logo logo

Easy Branches Worldwide Network biedt de mogelijkheid en stelt u in staat om uw gastpost bij te dragen op verschillende websites en talen, gericht op elke stad of land

Easy Branches

34/17 Moo 3 Chao fah west Road, Phuket, Thailand, Phuket

Call: 076 367 766

info@easybranches.com
Zakelijk

Sky: Britse overheid werkt aan maximumprijzen basisvoedsel

LONDEN (ANP) - De Britse regering werkt aan plannen om voor bepaalde basisproducten in de supermarkt een maximale prijs te stellen, schrijft nieuwssite Sky News. Het zou om een plan gaan waar supermarktketens op vrijwillige basis aan mee kunnen doen.

door: nieuws.nl

  • May 28 2023
  • 54
  • 3191 Views
Sky: Britse overheid werkt aan maximumprijzen basisvoedsel

De Britse regering werkt aan plannen om voor bepaalde basisproducten in de supermarkt een maximale prijs te stellen, schrijft nieuwssite Sky News. Het zou om een plan gaan waar supermarktketens op vrijwillige basis aan mee kunnen doen. Onder meer brood en melk zouden daardoor goedkoper moeten worden. Het plan zou moeten helpen om de hoge inflatie in het Verenigd Koninkrijk te helpen bestrijden.

De Britse inflatie zakte in april wel, maar bleef met 8,7 procent nog steeds hoog. Vooral de voedselinflatie blijkt hardnekkig, geven ook bronnen binnen het Britse ministerie van Financiën toe aan Sky News. Voedsel was in maart al haast een vijfde duurder dan een jaar eerder en de verwachting is dat dit verschil alleen nog toeneemt de komende maanden.

De plannen voor de vrijwillige maximumprijzen zijn gebaseerd op afspraken in Frankrijk. Daar werden al eerder zulke afspraken gemaakt.

Verwant


Deel deze pagina

Gastberichten door Easy Branches