De ontploffing gebeurde in een laboratorium van de faculteit Bio-ingenieurswetenschappen aan de Coupure in Gent. Het slachtoffer is zwaargewond met b
Onderzoeker met brandwonden afgevoerd na ontploffing in lab UGent

Onderzoeker met brandwonden afgevoerd na ontploffing in lab UGent

Onderzoeker met brandwonden afgevoerd na ontploffing in lab UGent

Onderzoeker met brandwonden afgevoerd na ontploffing in lab UGent

Onderzoeker met brandwonden afgevoerd na ontploffing in lab UGent

Onderzoeker met brandwonden afgevoerd na ontploffing in lab UGent
Onderzoeker met brandwonden afgevoerd na ontploffing in lab UGent
  • 2019-12-03 19:20:08 3 dag geleden
  • keer bekeken 2,661
60
gedeelde

De ontploffing gebeurde in een laboratorium van de faculteit Bio-ingenieurswetenschappen aan de Coupure in Gent. Het slachtoffer is zwaargewond met brandwonden in het gezicht naar het ziekenhuis afgevoerd. Het gebouw werd ontruimd, de schade is aanzienlijk.

De oorzaak van de ontploffing, die omstreeks 17 uur in Blok B van het faculteitsgebouw aan de Coupure gebeurde, is nog onbekend. Waarschijnlijk was er een chemische reactie tussen verschillende stoffen, waarop een ontploffing is gevolgd. Daarna is kortstondig een brand uitgebroken.

Er moet alleszins een steekvlam geweest zijn, want op beelden van het bewuste laboratorium op de vijfde verdieping zijn roetvlekken op de vensters te zien.

De brandweer en medische diensten waren snel ter plaatse. Het slachtoffer, een doctoraatsonderzoeker, werd eerst naar een doucheruimte gebracht vanwege de brandwonden. Daarop werd hij overgebracht naar het ziekenhuis.

Alle studenten en academisch personeel moesten het gebouw evacueren. In het bewuste lab waren op het moment van de ontploffing 15 mensen aanwezig, meldt de universiteit. De verdieping van het laboratorium blijft afgesloten. De leslokalen op andere verdiepingen zijn wel vrijgegeven.

De brandweer geeft aan nog aanwezig te blijven om de veiligheid op te volgen. Er zijn mogelijk nog andere substanties in het beschadigde laboratorium, die geneutraliseerd moeten worden.

Wat denk je van dit verhaal?
Onderzoeker met brandwonden afgevoerd na ontploffing in lab UGent

Valtteri Bottas snelste tijdens eerste dag F1-bandentest in Abu Dhabi

Valtteri Bottas snelste tijdens eerste dag F1-bandentest in Abu Dhabi

Valtteri Bottas heeft tijdens de eerste dag van de tweedaagse F1-bandentest in Abu Dhabi de snelste tijd gereden.

De laatste race van het F1-seizoen 2019 zit er nog maar net op maar vandaag werd er al opnieuw volop getest op het Yas Marina Circuit. De 2020-banden werden uitvoerig getest en uiteindelijk was Valtteri Bottas met een tijd van 1:37.124 de snelste.

Bottas was met 138 ronden ook erg productief tijdens de test van de 2020-banden van Pirelli. Het meeste aantal ronden kwam echter op naam van Max Verstappen te staan, de Nederlander reed maar liefst 153 ronden.

De tweedaagse bandentest van Pirelli is cruciaal om een goed beeld te krijgen van de 2020-banden die Pirelli volgend seizoen wil introduceren. Diezelfde banden werden al eens tijdens een oefensessie op vrijdag van het raceweekend in Austin getest. Er kwam toen veel kritiek op de nieuwe Pirelli-banden maar Pirelli-motorsportbaas Mario Isola stelde toen dat de erg koude weersomstandigheden in Austin niet representatief waren.

1.      V. Bottas    Mercedes AMG    01:37.124    138
2.      S. Vettel    Ferrari    01:37.991    136
3.      D. Kvyat    Scuderia Toro Rosso    01:38.183    72
4.      S. Pérez    Racing Point    01:38.434    120
5.      R. Grosjean    Haas    01:39.526    146
6.      L. Norris    McLaren    01:39.741    125
7.      M. Verstappen    Red Bull    01:39.926    153
8.      E. Ocon    Mercedes AMG    01:39.962    77
9.      G. Russell    Williams    01:40.368    87
10.      K. Räikkönen    Sauber    01:40.903    93
11.      S. Gelael    Scuderia Toro Rosso    01:41.640    67
12.      R. Nissany    Williams    01:44.760    41

Meer F1-nieuws op F1journaal.be:

Kamala Harris stapt uit de Democratische race

Kamala Harris stapt uit de Democratische race

De Californische senator gooit de handdoek in de ring in de strijd om de Democratische presidentsnominatie. Hoewel ze haar campagne sterk had ingezet, viel Harris de voorbije maanden fors terug in de peilingen.

De 55-jarige Harris, senator, voormalig aanklager en vrouw met een gemengde raciale achtergrond, zou Trump verslaan. Althans, dat bleek uit een peiling van The Washington Post en ABC News begin juli.

Haar kandidatuur had op dat moment nog de wind in de zeilen. Ze presenteerde zich als een consensuskandidaat die zowel jonge, progressieve kiezers, als de gematigde Democraten aansprak.

Ze toonde uit welk hout ze gesneden was in een van de eerste debatten tussen de Democratische presidentskandidaten, eind juni. Toen koos ze voor een frontale aanval op Joe Biden, op dat moment en nu nog steeds de favoriet om de Democratische nominatie binnen te halen. Zo verweet ze de voormalige vicepresident onder meer dat hij zich in de jaren 70 had verzet tegen plannen om het Amerikaanse onderwijs diverser te maken, door zwarte kinderen per bus naar vooral witte scholen te brengen.

Nog dozijn kandidaten over

Maar die hausse kon ze niet aanhouden. Harris kon volgens critici onvoldoende duidelijk maken welk beleid ze zou voeren. En bovendien zou die aanval op Biden haar op iets langere termijn ook parten hebben gespeeld.

De laatste maanden was ze weggezakt uit de kop van het ruime peloton Democratische presidentskandidaten. Ook haar fondsenwerving hinkte achterop. Ze moest campagnemedewerkers ontslaan en richtte zich bijna uitsluitend nog op de eerste ‘caucus’ in Iowa op 3 februari volgend jaar.

Al meer dan een dozijn kandidaten voor de Democratische nominatie heeft de handdoek in de ring gegooid. Harris, die de ambitie had om de eerste vrouwelijke president te worden, is daarbij een van de grotere namen. En toch blijven er ook nog meer dan een dozijn andere kandidaten over.

post your content
ADVERTISING

Easy Branches Met Global Network kunt u uw post in ons netwerk delen op elk continent of elk land in de wereld

Jouw bericht
boatshowchina.com expolifestyle.com
Agency Sign-up Fill in the form and our consultants will contact you as soon as possible in order to give you all the information you need to sale, rent Your real estate, propertyThe Thailand Yacht Show returns to the award-winning Royal Phuket Marina for its fifth edition in January 2020 Officiële website van de Europese UnieNaar de homepage van de nederlandse regering en RijksoverheidSea Yachting Magazine  Discover the Exclusive World of Yacht, Luxury Yachts with Matchless Design, Comforts and Style42 Grondwet), terwijl de Staten-Generaal (het parlement) bestaat uit de ... Het Statuut voor het Koninkrijk der Nederlanden geeft regels omtrent het ... Hoewel artikel 81 van de Grondwet bepaalt dat wetten worden vastgesteld door de regeringimmediate for delivery new exclusive sports cars and luxury sports car for sale and purchase Evenementen feesten organisatieGuest post postingPrachtig Bijbels kinder behang, geïnspireerd door de mooiste verhalen.auto handel en sloperij Karel Presher Breda inkoop verkoop auto'svan hoof zonweringen en rolluikenOnze Bio Slager - Dé biologische horeca slagerij in BredaWelkom bij Rommelse Transport National vervoer - International vervoer - Stukgoederen vervoer - container vervoer - ADR - LZV - Paardenwagen verhuur - Chauffeur vacatures