De Californische senator gooit de handdoek in de ring in de strijd om de Democratische presidentsnominatie. Hoewel ze haar campagne sterk had ingezet
Kamala Harris stapt uit de Democratische race

Kamala Harris stapt uit de Democratische race

Kamala Harris stapt uit de Democratische race

Kamala Harris stapt uit de Democratische race

Kamala Harris stapt uit de Democratische race

Kamala Harris stapt uit de Democratische race
Kamala Harris stapt uit de Democratische race
  • 2019-12-03 19:20:07 3 dag geleden
  • keer bekeken 4,188
32
gedeelde

De Californische senator gooit de handdoek in de ring in de strijd om de Democratische presidentsnominatie. Hoewel ze haar campagne sterk had ingezet, viel Harris de voorbije maanden fors terug in de peilingen.

De 55-jarige Harris, senator, voormalig aanklager en vrouw met een gemengde raciale achtergrond, zou Trump verslaan. Althans, dat bleek uit een peiling van The Washington Post en ABC News begin juli.

Haar kandidatuur had op dat moment nog de wind in de zeilen. Ze presenteerde zich als een consensuskandidaat die zowel jonge, progressieve kiezers, als de gematigde Democraten aansprak.

Ze toonde uit welk hout ze gesneden was in een van de eerste debatten tussen de Democratische presidentskandidaten, eind juni. Toen koos ze voor een frontale aanval op Joe Biden, op dat moment en nu nog steeds de favoriet om de Democratische nominatie binnen te halen. Zo verweet ze de voormalige vicepresident onder meer dat hij zich in de jaren 70 had verzet tegen plannen om het Amerikaanse onderwijs diverser te maken, door zwarte kinderen per bus naar vooral witte scholen te brengen.

Nog dozijn kandidaten over

Maar die hausse kon ze niet aanhouden. Harris kon volgens critici onvoldoende duidelijk maken welk beleid ze zou voeren. En bovendien zou die aanval op Biden haar op iets langere termijn ook parten hebben gespeeld.

De laatste maanden was ze weggezakt uit de kop van het ruime peloton Democratische presidentskandidaten. Ook haar fondsenwerving hinkte achterop. Ze moest campagnemedewerkers ontslaan en richtte zich bijna uitsluitend nog op de eerste ‘caucus’ in Iowa op 3 februari volgend jaar.

Al meer dan een dozijn kandidaten voor de Democratische nominatie heeft de handdoek in de ring gegooid. Harris, die de ambitie had om de eerste vrouwelijke president te worden, is daarbij een van de grotere namen. En toch blijven er ook nog meer dan een dozijn andere kandidaten over.

Wat denk je van dit verhaal?
Kamala Harris stapt uit de Democratische race

Nederland wil af van ‘old boys network’: quota voor vrouwen in raden van bestuur

Nederland wil af van ‘old boys network’: quota voor vrouwen in raden van bestuur

Nederland gaat quota invoeren voor vrouwen in het bestuur van beursgenoteerde bedrijven. De Nederlandse Tweede Kamer zette daarvoor het licht op groen.

De maatregel zal waarschijnlijk in 2021 ingaan, verklaarde de Nederlandse minister van Emancipatie, Ingrid van Engelshoven.

Met de quota wordt volgens de minister het ‘old boys network’ doorbroken. ‘We zetten een grote stap naar gelijkheid en diversiteit in de top van het bedrijfsleven’, luidde het.

VVD en ChristenUnie zagen de quota niet zitten, maar in de Kamer werd wel een meerderheid gevonden toen CDA zich aansloot bij D66, GroenLinks, PvdA en DENK. Ook werkgevers en vakbonden zijn voorstander van de maatregel.

Streefcijfer

Concreet mag het bestuur (raad van commissarissen, red.) van een beursgenoteerde onderneming dat minder dan 30 procent vrouwen telt en waarbij een zitje vrijkomt, deze positie niet door een man laten invullen. Totdat een geschikte vrouw is gevonden, blijft de stoel leeg. Er bestond al enkele jaren een ‘streefcijfer’ van 30 procent vrouwen, maar dat werd nog onvoldoende gehaald. Van de 88 Nederlandse beursgenoteerde bedrijven voldoen er 58 nog niet aan het streefcijfer.

In België geldt al sinds 2011 een quotawet die voorziet in een derde vrouwen in het bestuur van beursgenoteerde bedrijven. Die leidde de afgelopen jaren tot een forse toename van het aantal vrouwen in bestuursraden (van 8,3 procent in 2008 tot 26,8 procent in 2017), maar toch bleken niet alle ondernemingen de corporate governance-code op dit punt na te leven.

Vanaf volgend jaar wordt de code nog strenger, met ook meer diversiteit inzake leeftijd en ervaring.

Tienjarige jongen overleden na aanrijding in Elsene

Tienjarige jongen overleden na aanrijding in Elsene

Een tienjarige jongen die werd aangereden in Elsene, is aan zijn verwondingen overleden. Dat meldt het Brusselse parket.

Op de Kongolaan in Elsene (Brussel) is dinsdagmiddag een tienjarig kind levensgevaarlijk gewond geraakt bij een verkeersongeval. Het overleed later aan zijn verwondingen, aldus het parket.

Het ongeval gebeurde omstreeks 15.25 uur, vlak na schooltijd. De 10-jarige jongen werd aangereden toen hij de straat overstak. Er is een verkeersdeskundige aangesteld om de precieze omstandigheden van de aanrijding te onderzoeken. Ook worden verschillende getuigen verhoord.

De 27-jarige man die de jongen aanreed was door het ongeval in shock en moest naar het ziekenhuis worden overgebracht. Daar heeft hij een alcohol- en drugstest afgelegd. Beide tests bleken negatief. Hij zal de nacht in het ziekenhuis doorbrengen ter observatie, zegt het parket.

 

post your content
ADVERTISING

Easy Branches Met Global Network kunt u uw post in ons netwerk delen op elk continent of elk land in de wereld

Jouw bericht
boatshowchina.com expolifestyle.com
Agency Sign-up Fill in the form and our consultants will contact you as soon as possible in order to give you all the information you need to sale, rent Your real estate, propertyThe Thailand Yacht Show returns to the award-winning Royal Phuket Marina for its fifth edition in January 2020 Officiële website van de Europese UnieNaar de homepage van de nederlandse regering en RijksoverheidSea Yachting Magazine  Discover the Exclusive World of Yacht, Luxury Yachts with Matchless Design, Comforts and Style42 Grondwet), terwijl de Staten-Generaal (het parlement) bestaat uit de ... Het Statuut voor het Koninkrijk der Nederlanden geeft regels omtrent het ... Hoewel artikel 81 van de Grondwet bepaalt dat wetten worden vastgesteld door de regeringimmediate for delivery new exclusive sports cars and luxury sports car for sale and purchase Evenementen feesten organisatieGuest post postingPrachtig Bijbels kinder behang, geïnspireerd door de mooiste verhalen.auto handel en sloperij Karel Presher Breda inkoop verkoop auto'svan hoof zonweringen en rolluikenOnze Bio Slager - Dé biologische horeca slagerij in BredaWelkom bij Rommelse Transport National vervoer - International vervoer - Stukgoederen vervoer - container vervoer - ADR - LZV - Paardenwagen verhuur - Chauffeur vacatures