Drie op de vier zelfstandig ondernemers verwacht dat hij/zij bij een hypotheekaanvraag over meer financiële middelen moet beschikken dan mensen die i
Driekwart zzp’ers verwacht nog steeds lastig hypotheekproces’

Driekwart zzp’ers verwacht nog steeds lastig hypotheekproces’

Driekwart zzp’ers verwacht nog steeds lastig hypotheekproces’

Driekwart zzp’ers verwacht nog steeds lastig hypotheekproces’

Driekwart zzp’ers verwacht nog steeds lastig hypotheekproces’

Driekwart zzp’ers verwacht nog steeds lastig hypotheekproces’
Driekwart zzp’ers verwacht nog steeds lastig hypotheekproces’
  • 2019-12-03 14:25:06 3 dag geleden
  • keer bekeken 3,357
45
gedeelde

Drie op de vier zelfstandig ondernemers verwacht dat hij/zij bij een hypotheekaanvraag over meer financiële middelen moet beschikken dan mensen die in loondienst werken. Daarnaast is bijna driekwart ervan overtuigd dat het proces om een hypotheek af te sluiten lastiger is dan als zelfstandige.

Wat ondernemers echter vaak niet weten, is dat de regels voor het krijgen van een hypotheek zijn versoepeld en dat zij al na 12 maanden zelfstandigheid een hypotheek kunnen afsluiten. Dit en meer blijkt uit het onderzoek ‘Hypotheekverstrekking aan zzp’ers en ondernemers’, uitgevoerd door onderzoeksbureau GfK, in opdracht van De Hypotheker. Om een helpende hand te bieden heeft De Hypotheker in samenwerking met Raadhuys een online tool ontwikkeld waarmee zelfstandigen snel duidelijkheid kunnen krijgen wat hun mogelijkheden voor een hypotheek zijn.

Strenge regels

Het aantal zelfstandigen in Nederland blijft gestaag groeien: op dit moment telt ons land ruim 1,1 miljoen zelfstandig ondernemers. Voor 7 op de 10 weegt de vrijheid die zij ervaren als zelfstandig ondernemer zwaarder dan een stabiele(re) financiële situatie in loondienst. Dit brengt voor hen echter wel onzekerheid met zich mee, bijvoorbeeld bij het kopen van een huis. Ruim 7 op de 10 zelfstandigen die binnen vijf jaar een huis willen kopen, verwachten hierbij meer belemmeringen op hun weg te vinden dan iemand die in loondienst is. Van deze groep zegt een op de vijf zelfs te hebben overwogen in loondienst te gaan om een woning te kunnen kopen. Daarnaast stellen 6 op de 10 zelfstandigen die binnen vijf jaar een huis willen kopen dat de ‘strenge regels’ het lastig maken om een hypotheek te krijgen als zelfstandige.

Versoepeld

Menno Luiten (foto), commercieel directeur van De Hypotheker:  “De mogelijkheden voor zelfstandigen bij het afsluiten van een hypotheek zijn echter versoepeld. Waar voorheen minimaal drie jaarrekeningen nodig waren voor een hypotheekaanvraag, kunnen ondernemers nu al na 12 maanden zelfstandigheid een hypotheek afsluiten op basis van een inkomensverklaring. Middels deze Inkomensverklaring Ondernemer wordt een uitgebreide analyse gemaakt van de onderneming over de afgelopen drie jaren, of korter indien de onderneming korter bestaat. Bij het vaststellen van het inkomen wordt ook rekening gehouden met eventueel inkomen uit loondienst en/of sociale uitkeringen. Hiermee is de toegang tot een verantwoorde en betaalbare hypotheek voor zelfstandig ondernemers sterk verbeterd.”

Binnen handbereik

Hoewel de regelgeving voor zelfstandig ondernemers soepeler is, blijkt uit het onderzoek dat meer dan de helft van de zelfstandig ondernemers hiervan niet of beperkt op de hoogte is. Luiten: “Dat is erg jammer, omdat een betaalbare woning ook voor zelfstandigen binnen handbereik ligt. Omdat het toetsingsinkomen op basis van de Inkomensverklaring Ondernemer afhankelijk is van verschillende factoren, is het voor veel zelfstandige ondernemers erg onduidelijk of zij in aanmerking komen voor een hypotheek. Om hen snel inzicht te bieden in de mogelijkheden en het maximaal te lenen hypotheekbedrag, hebben we samen met Raadhuys een online tool ontwikkeld.”

Elke werkdag het belangrijkste financiële nieuws in uw mailbox? Meld u gratis aan voor InFinance Daily.

Wat denk je van dit verhaal?
Driekwart zzp’ers verwacht nog steeds lastig hypotheekproces’

Trump haalt uit naar Macron, noemt zijn uitspraken over Navo beledigend

Trump haalt uit naar Macron, noemt zijn uitspraken over Navo beledigend

De Amerikaanse president Donald Trump noemde de uitspraken van de Franse president Emmanuel Macron over een ‘hersendode Navo’ dinsdag op een persconferentie ‘zeer beledigend en gevaarlijk’. Hij deed dat voor de start van een Navo-bijeenkomst in Londen.

De Franse president liet vorige maand in een interview met The Economist optekenen dat ‘we de hersendood van de Navo aan het meemaken zijn’. Macron klaagde daarmee over onder meer het gebrek aan coördinatie, wat volgens hem tot problemen binnen het bondgenootschap leidt. De Franse president pleitte verder voor een Europa met een ‘gespierde’ defensie.

Macron verwees in het interview onder meer naar het gedrag van de Verenigde Staten, die onder president Donald Trump een meer teruggetrokken houding aannemen tegenover de andere lidstaten van de Navo. ‘Er is geen enkele coördinatie van de strategische beslissingen van de VS met de Navo-partners’, zo zei hij daarover. Nadien heette het dat de uitspraken een ‘wake-upcall’ waren voor het bondgenootschap.

Trump is duidelijk nog steeds niet te spreken over die uithaal van zijn Franse collega. Hij sloeg terug door de hoge werkloosheidsgraad in Frankrijk, de slabakkende economie en de problemen met de gele hesjes te noemen. Hij haalde ook uit naar de nieuwe digitale taks in Frankrijk, die Amerikaanse bedrijven treft. 'Niemand heeft de Navo meer nodig dan Frankrijk', zei Trump. 'Ze staan er economisch niet goed voor.'

Lovend voor Erdogan

Trump herhaalde ook nog eens dat hij de verdeling van de financiële lasten bij de Navo ‘oneerlijk’ vindt. Eens te meer wees hij met een beschuldigende vinger naar Duitsland, dat een veel lager percentage van zijn defensiebegroting uitgeeft aan het bondgenootschap. 'Het is niet correct dat van ons misbruik wordt gemaakt binnen de Navo, net zoals misbruik van ons wordt gemaakt op het vlak van handel', zei Trump. 'We kunnen dat niet laten gebeuren.'

Positieve klanken waren er wél over de relaties met Turkije en president Recep Tayyip Erdogan. ‘Ik hou van Turkije en ik kan het goed vinden met de president’, zei Trump, die Erdogan bedankte voor de toelating om door het Turkse luchtruim te vliegen bij de aanval op IS-leider Abu Bakr al-Baghdadi.

post your content
ADVERTISING

Easy Branches Met Global Network kunt u uw post in ons netwerk delen op elk continent of elk land in de wereld

Jouw bericht
boatshowchina.com expolifestyle.com
Agency Sign-up Fill in the form and our consultants will contact you as soon as possible in order to give you all the information you need to sale, rent Your real estate, propertyThe Thailand Yacht Show returns to the award-winning Royal Phuket Marina for its fifth edition in January 2020 Officiële website van de Europese UnieNaar de homepage van de nederlandse regering en RijksoverheidSea Yachting Magazine  Discover the Exclusive World of Yacht, Luxury Yachts with Matchless Design, Comforts and Style42 Grondwet), terwijl de Staten-Generaal (het parlement) bestaat uit de ... Het Statuut voor het Koninkrijk der Nederlanden geeft regels omtrent het ... Hoewel artikel 81 van de Grondwet bepaalt dat wetten worden vastgesteld door de regeringimmediate for delivery new exclusive sports cars and luxury sports car for sale and purchase Evenementen feesten organisatieGuest post postingPrachtig Bijbels kinder behang, geïnspireerd door de mooiste verhalen.auto handel en sloperij Karel Presher Breda inkoop verkoop auto'svan hoof zonweringen en rolluikenOnze Bio Slager - Dé biologische horeca slagerij in BredaWelkom bij Rommelse Transport National vervoer - International vervoer - Stukgoederen vervoer - container vervoer - ADR - LZV - Paardenwagen verhuur - Chauffeur vacatures