Seoul heeft voortaan zijn eigen, kleine versie van het Fondation Louis Vuitton, het museum in het Parijse Bois de Boulogne dat in 2014 de deuren open
Frank Gehry opnieuw in zee met Louis Vuitton

Frank Gehry opnieuw in zee met Louis Vuitton

Frank Gehry opnieuw in zee met Louis Vuitton

Frank Gehry opnieuw in zee met Louis Vuitton

Frank Gehry opnieuw in zee met Louis Vuitton

Frank Gehry opnieuw in zee met Louis Vuitton
Frank Gehry opnieuw in zee met Louis Vuitton
  • 2019-12-03 14:20:08 3 dag geleden
  • keer bekeken 3,061
33
gedeelde

Wat denk je van dit verhaal?
Frank Gehry opnieuw in zee met Louis Vuitton

Trump haalt uit naar Macron, noemt zijn uitspraken over Navo beledigend

Trump haalt uit naar Macron, noemt zijn uitspraken over Navo beledigend

De Amerikaanse president Donald Trump noemde de uitspraken van de Franse president Emmanuel Macron over een ‘hersendode Navo’ dinsdag op een persconferentie ‘zeer beledigend en gevaarlijk’. Hij deed dat voor de start van een Navo-bijeenkomst in Londen.

De Franse president liet vorige maand in een interview met The Economist optekenen dat ‘we de hersendood van de Navo aan het meemaken zijn’. Macron klaagde daarmee over onder meer het gebrek aan coördinatie, wat volgens hem tot problemen binnen het bondgenootschap leidt. De Franse president pleitte verder voor een Europa met een ‘gespierde’ defensie.

Macron verwees in het interview onder meer naar het gedrag van de Verenigde Staten, die onder president Donald Trump een meer teruggetrokken houding aannemen tegenover de andere lidstaten van de Navo. ‘Er is geen enkele coördinatie van de strategische beslissingen van de VS met de Navo-partners’, zo zei hij daarover. Nadien heette het dat de uitspraken een ‘wake-upcall’ waren voor het bondgenootschap.

Trump is duidelijk nog steeds niet te spreken over die uithaal van zijn Franse collega. Hij sloeg terug door de hoge werkloosheidsgraad in Frankrijk, de slabakkende economie en de problemen met de gele hesjes te noemen. Hij haalde ook uit naar de nieuwe digitale taks in Frankrijk, die Amerikaanse bedrijven treft. 'Niemand heeft de Navo meer nodig dan Frankrijk', zei Trump. 'Ze staan er economisch niet goed voor.'

Lovend voor Erdogan

Trump herhaalde ook nog eens dat hij de verdeling van de financiële lasten bij de Navo ‘oneerlijk’ vindt. Eens te meer wees hij met een beschuldigende vinger naar Duitsland, dat een veel lager percentage van zijn defensiebegroting uitgeeft aan het bondgenootschap. 'Het is niet correct dat van ons misbruik wordt gemaakt binnen de Navo, net zoals misbruik van ons wordt gemaakt op het vlak van handel', zei Trump. 'We kunnen dat niet laten gebeuren.'

Positieve klanken waren er wél over de relaties met Turkije en president Recep Tayyip Erdogan. ‘Ik hou van Turkije en ik kan het goed vinden met de president’, zei Trump, die Erdogan bedankte voor de toelating om door het Turkse luchtruim te vliegen bij de aanval op IS-leider Abu Bakr al-Baghdadi.

Leuvense scholen blazen fusieproject Perron 3000 af

Leuvense scholen blazen fusieproject Perron 3000 af

De Leuvense katholieke secundaire scholen Sint-Pieterscollege, het Paridaensinstituut en het Heilige-Drievuldigheidscollege hebben omwille van het aanhoudend protest beslist om het fusieproject ‘Perron 3000’ af te voeren.

De drie scholen wilden vanaf september 2021 een gezamenlijke eerste graad organiseren op een aparte locatie. Maar dat wierp meteen veel weerstand op, met eerst stakingen van leerlingen en nadien een betoging met meer dan duizend deelnemers. De leerlingen hielden een zitstaking en bestormden elkaars scholen.

Een overgrote meerderheid van leerkrachten, leerlingen en ouders zijn gekant tegen het project, bleek uit enquêtes in de scholen. Critici beweren dat er geen pedagogische meerwaarde is. Het project zou ten koste gaan van drie goed draaiende scholen. De schoolraad van het Sint-Pieterscollege diende vorige week nog een klacht in tegen het project.

‘Klimaat van wantrouwen en frustratie’

‘We zien dat dit initiatief leidde tot een klimaat van wantrouwen en frustratie waardoor we nooit tot een volwaardige dialoog gekomen zijn’, aldus Pat Vandewiele, voorzitter van Leuvense Katholieke Scholen aan de Dijle (LKSD). ‘Hiervoor bieden we onze excuses aan. Inzetten op herstel met wie betrokken is, staat nu voorop. We willen opnieuw werken aan een positief schoolklimaat in een krachtige, respectvolle dialoog. Dit vraagt begrip, tijd en samenwerking. We blijven geloven in een krachtiger onderwijs voor elke leerling in Leuven en nodigen jullie uit om samen met ons pistes te onderzoeken die een antwoord kunnen bieden op de uitdagingen en gemeenschappelijke doelen.’

In een gesprek met Belga stelt Pat Vandewiele ‘dat in dit klimaat van wantrouwen en frustratie het halsstarrig doorduwen van het project niet tot een constructieve dialoog kon leiden’. Om het vertrouwen te herstellen denkt Vandewiele aan de aanstelling van een neutrale bemiddelaar die alle partijen in een serene sfeer terug rond de tafel kan brengen. ‘We willen het proces omkeren en eerst in een gemeenschappelijke dialoog op zoek gaan naar oplossingen die iedereen ziet voor onze gemeenschappelijke uitdagingen en doelen’.

post your content
ADVERTISING

Easy Branches Met Global Network kunt u uw post in ons netwerk delen op elk continent of elk land in de wereld

Jouw bericht
boatshowchina.com expolifestyle.com
Agency Sign-up Fill in the form and our consultants will contact you as soon as possible in order to give you all the information you need to sale, rent Your real estate, propertyThe Thailand Yacht Show returns to the award-winning Royal Phuket Marina for its fifth edition in January 2020 Officiële website van de Europese UnieNaar de homepage van de nederlandse regering en RijksoverheidSea Yachting Magazine  Discover the Exclusive World of Yacht, Luxury Yachts with Matchless Design, Comforts and Style42 Grondwet), terwijl de Staten-Generaal (het parlement) bestaat uit de ... Het Statuut voor het Koninkrijk der Nederlanden geeft regels omtrent het ... Hoewel artikel 81 van de Grondwet bepaalt dat wetten worden vastgesteld door de regeringimmediate for delivery new exclusive sports cars and luxury sports car for sale and purchase Evenementen feesten organisatieGuest post postingPrachtig Bijbels kinder behang, geïnspireerd door de mooiste verhalen.auto handel en sloperij Karel Presher Breda inkoop verkoop auto'svan hoof zonweringen en rolluikenOnze Bio Slager - Dé biologische horeca slagerij in BredaWelkom bij Rommelse Transport National vervoer - International vervoer - Stukgoederen vervoer - container vervoer - ADR - LZV - Paardenwagen verhuur - Chauffeur vacatures