Volgens de Brusselse radiozender BX1 zijn er rellen uitgebroken in een Franstalige school in Vorst. De leerlingen protesteren tegen de slechte staat
Opstand in atheneum Vorst: politie rukt uit

Opstand in atheneum Vorst: politie rukt uit

Opstand in atheneum Vorst: politie rukt uit

Opstand in atheneum Vorst: politie rukt uit

Opstand in atheneum Vorst: politie rukt uit

Opstand in atheneum Vorst: politie rukt uit
Opstand in atheneum Vorst: politie rukt uit
  • 2019-12-03 12:20:11 4 dag geleden
  • keer bekeken 4,258
0
gedeelde

Volgens de Brusselse radiozender BX1 zijn er rellen uitgebroken in een Franstalige school in Vorst. De leerlingen protesteren tegen de slechte staat van het schoolgebouw en tegen de examenroosters.

De leerlingen van het Andrée Thomas atheneum zouden het vertrek van hun directeur eisen. BX1 meldt dat de leerlingen door de politie op school ingesloten zijn. 

De politie zou in groten getale aanwezig zijn om de situatie onder controle te houden. Leerlingen melden aan BX1 dat er problemen zijn met verwarming en hygiëne.

'Het gaat om een groot aantal leerlingen', zegt politiewoordvoerder Kathleen Calie van de zone Zuid een de Brusselse nieuwssite Bruzz.be. Volgens haar verschansten de leerlingen zich in de refter nadat ze hun examenroosters gekregen hadden. 'Ze breken de boel af. Wij proberen in de eerste plaats de gemoederen te bedaren.'

Wat denk je van dit verhaal?
Opstand in atheneum Vorst: politie rukt uit

Freilich (N-VA): ‘Carnavalisten hebben enkel begrip voor eigen gevoeligheden, niet voor anderen’

Freilich (N-VA): ‘Carnavalisten hebben enkel begrip voor eigen gevoeligheden, niet voor anderen’

Federaal volksvertegenwoordiger Michael Freilich (N-VA) begrijpt niet dat partijgenoot en Aalsters burgemeester Christoph D’Haese meent dat met de Bende van Nijvel niet gelachen mag worden, maar met de Joodse gemeenschap wel.

De laatste editie van Aalst Carnaval kreeg kritiek door de deelname van een praalwagen met Joodse karikaturen. Unesco stelde daarom de erkenning van Aalst Carnaval als cultureel werelderfgoed in vraag. Burgemeester D’Haese wil daarop niet wachten en liet maandag weten dat hij het carnaval van werelderfgoedlijst wil laten schrappen.

D’Haese zei maandagavond in De afspraak dat Aalst Carnaval wel degelijk enkele thema’s uit de weg gaat. Zo gaf hij aan dat met de Bende van Nijvel, die ook in Aalst een dodelijke raid pleegden, niet gelachen wordt.

Freilich zegt nu die redenering niet te begrijpen. ‘Blijkbaar is de Bende van Nijvel een pijnlijk drama waarvan de wonden nog niet zijn geheeld, en mag er niet mee gelachen worden, maar mag dat met de Joodse gemeenschap wel’, zegt hij.

‘Is het zo moeilijk om te begrijpen waar onze bezorgdheden en angsten vandaan komen?’, vraagt Freilich zich nog af. ‘Als een stad enkel begrip heeft voor de eigen gevoeligheden, maar niet eenzelfde empathie kan opbrengen voor anderen, dan zegt dat natuurlijk veel.’

Kazerne Dossin

Freilich heeft verder wel lof voor de verantwoordelijke carnavalisten, die de Kazerne Dossin zullen bezoeken. ‘Ik stel ook vast dat burgemeester d’Haese nu toch spreekt van begrip, respect en empathie voor de Joodse Gemeenschap’

Freilich vraagt daarom om een dialoog, ‘met begrip voor wonden die nog niet geheeld zijn’. ‘Dat het zo ver is gekomen heeft volgens mij niet te maken met kwade wil, wel met een gebrek aan inschattingsvermogen.’

Fernando Alonso naar Indy 500, deur op een kier voor F1-comeback

Fernando Alonso naar Indy 500, deur op een kier voor F1-comeback

In de lente keert Fernando Alonso terug naar de Indy 500 om zijn queeste naar de ‘Triple Crown’ te vervolledigen maar voor 2021 sluit hij een terugkeer naar de F1 niet uit.

Fernando Alonso geeft niet op en doet volgend jaar weer een gooi naar de legendarische Indy 500 om zichzelf in de geschiedenisboeken te rijden als tweede rijder ooit die er in slaagt om de ‘Triple Crown’ in de autosport te behalen. De GP van Monaco F1 en de vierentwintig uren van Le Mans staan al op zijn erelijst, het enige ontbrekende puzzelstukje is de Indy 500.

Na zijn eerste deelname in 2017 waar een kapotte Honda-motor roet in het eten gooide en een tweede poging het voorbije jaar, toen hij er niet in slaagde om zich te kwalificeren, zal 2020 de derde poging zijn voor Alonso. Het is nog niet bekend met welk team hij aan de start zal komen in mei.

"Ik ga zeker de Indy 500 doen. Laten we maar eens kijken hoe de komende weken verlopen," vertelde Alonso vorig weekend in Abu Dhabi aan Andrew Benson van de BBC.

"De Indy 500 is het enige dat ontbreekt. Als ik dat doe na het winnen van Le Mans, WEC, Daytona, is er niets meer dat ik kan vragen. Ik zal het zeker opnieuw proberen."

De kans is groot dat Alonso weer met Andretti Autosport of het nieuwe Arrow-McLaren aan de start zal verschijnen in Indianapolis.

"Zij zijn niet de enige opties, maar ze zijn zeker de sterkste twee," voegde hij eraan toe.

"Ik heb een loyaliteit aan McLaren en er is ook hoe goed ik me voelde bij Andretti, ik voel me een deel van dat team. Ik heb er een zeer goede relatie mee."

Alonso liet ook vallen dat de onderhandelingen met Andretti al vrij ver gevorderd zijn maar dat de definitieve beslissing zal vallen na zijn deelname aan de Dakar-rally met Toyota.

Omdat hij nooit gezegd heeft dat hij de Formule 1 definitief de rug toekeert kon de vraag niet uitblijven of we hem ooit nog op de startgrid van de F1 zullen terugzien en hij laat de deur enigszins op een kier.

"Eerst wil ik Dakar en Indy doen en dan kijken of ik de F1 mis," zei hij.

"Dit jaar was het leuk om uit het F1-circus te zijn, maar mijn vrienden zeggen: 'Nu je uit de F1 bent, is het de tijd om een beetje van het leven te genieten'. En ik zeg dat wat me gelukkig maakt is racen."

"F1 is nog steeds een mogelijkheid. De regels van 2021 zijn heel interessant. Misschien dat het de dingen een beetje zal verschuiven en de auto's makkelijker worden om te racen. Als blijkt dat ik de F1 mis, sta ik open voor een terugkeer."

"Ook de rijdersmarkt is erg open voor 2021, dus er is geen haast bij het nemen van een beslissing".

Meer F1-nieuws op F1journaal.be:

post your content
ADVERTISING

Easy Branches Met Global Network kunt u uw post in ons netwerk delen op elk continent of elk land in de wereld

Jouw bericht
boatshowchina.com expolifestyle.com
Agency Sign-up Fill in the form and our consultants will contact you as soon as possible in order to give you all the information you need to sale, rent Your real estate, propertyThe Thailand Yacht Show returns to the award-winning Royal Phuket Marina for its fifth edition in January 2020 Officiële website van de Europese UnieNaar de homepage van de nederlandse regering en RijksoverheidSea Yachting Magazine  Discover the Exclusive World of Yacht, Luxury Yachts with Matchless Design, Comforts and Style42 Grondwet), terwijl de Staten-Generaal (het parlement) bestaat uit de ... Het Statuut voor het Koninkrijk der Nederlanden geeft regels omtrent het ... Hoewel artikel 81 van de Grondwet bepaalt dat wetten worden vastgesteld door de regeringimmediate for delivery new exclusive sports cars and luxury sports car for sale and purchase Evenementen feesten organisatieGuest post postingPrachtig Bijbels kinder behang, geïnspireerd door de mooiste verhalen.auto handel en sloperij Karel Presher Breda inkoop verkoop auto'svan hoof zonweringen en rolluikenOnze Bio Slager - Dé biologische horeca slagerij in BredaWelkom bij Rommelse Transport National vervoer - International vervoer - Stukgoederen vervoer - container vervoer - ADR - LZV - Paardenwagen verhuur - Chauffeur vacatures