De Zweedse klimaatactiviste Greta Thunberg is onderweg naar de internationale klimaatconferentie in Madrid, Spanje. Dinsdag komt ze aan met de catama
Greta Thunberg komt aan in Lissabon voor COP25

Greta Thunberg komt aan in Lissabon voor COP25

Greta Thunberg komt aan in Lissabon voor COP25

Greta Thunberg komt aan in Lissabon voor COP25

Greta Thunberg komt aan in Lissabon voor COP25

Greta Thunberg komt aan in Lissabon voor COP25
Greta Thunberg komt aan in Lissabon voor COP25
  • 2019-12-03 11:20:07 3 dag geleden
  • keer bekeken 3,701
25
gedeelde
De Zweedse klimaatactiviste Greta Thunberg is onderweg naar de internationale klimaatconferentie in Madrid, Spanje. Dinsdag komt ze aan met de catamaran waarmee ze de Atlantische Oceaan overstak, in Lissabon in Portugal, om daarna de trein te nemen naar de Spaanse hoofdstad. Pas woensdag zal ze kunnen deelnemen aan de debatten.

De klimaattop zou normaal in Chili doorgaan maar door protesten in dat land wordt ze nu gehouden in Madrid vanaf 2 december. Thunberg vertrok drie weken geleden met de Australische Youtubers Riley Whitelum en Elayna Carausu en de Engelse schipper Nikki Henderson. Zij documenteren hun reis rond de wereld om aandacht te vestigen op het belang van de oceaan.

Wat denk je van dit verhaal?
Greta Thunberg komt aan in Lissabon voor COP25

Nederlandse voetballegende Marco van Basten verwijderd uit FIFA 20 na nazigroet

Nederlandse voetballegende Marco van Basten verwijderd uit FIFA 20 na nazigroet

Marco van Basten is voorlopig geschorst als digitale speler in het FIFA 20 Ultimate Team. Dat heeft spelmaker EA Sports dinsdag laten weten. De verwijdering komt er naar aanleiding van zijn nazigroet in het Nederlandse voetbalprogramma De Eretribune bij FOX Sports.

“We zijn op de hoogte van recente opmerkingen van Marco van Basten”, schrijft de spelmaker in een “boodschap van het FIFA-team”. EA Sports verwijst naar zijn streven naar gelijkheid en diversiteit “door ons hele spel” en stelt dat de voormalige international en bondscoach “tot nader order” niet beschikbaar is als digitale speler.

Op de fora van het spel wordt de maatregel zowel toegejuicht als afgekeurd. Er wordt ook opgeroepen tot het ongedaan maken van de schorsing.

Van Basten was van 2016 tot 2018 nog twee jaar aan de slag als hoofd technische ontwikkeling bij wereldvoetbalbond FIFA, dat een licentieovereenkomst met spelontwikkelaar EA heeft voor het gelijknamige videospel. Eind vorig jaar nam de Nederlandse oud-voetballer ontslag om meer tijd met zijn familie te kunnen doorbrengen.

De Nederlandse oud-topvoetballer liet zich vorige week zaterdag na een interview met Frank Wormuth, de Duitse trainer van Eredivisie-club Heracles, plotseling de nazigroet “Sieg Heil” ontvallen. Van Basten bood meteen na de uitzending zijn excuses aan voor de opmerking. FOX Sports besloot hem een week van de zender te houden. Zijn gage wordt geschonken aan het Nederlands Instituut voor Oorlogsdocumentatie (NIOD), ter bevordering van het bewustzijn en kennis over de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog.

LEES OOK. Marco van Basten maakt “ongepaste grap” op Nederlandse televisie: “Sieg Heil”

Pyongyang waarschuwt: ‘VS mag zelf kerstcadeau kiezen’

Pyongyang waarschuwt: ‘VS mag zelf kerstcadeau kiezen’

Noord-Korea heeft de Verenigde Staten een waarschuwing gestuurd over mogelijk nieuwe nucleaire tests. ‘Het is volledig aan de VS om te kiezen welk kerstcadeau ze zullen krijgen’, zei de Noord-Koreaanse viceminister van Buitenlandse Zaken, Ri Thae Song, in een mededeling verspreid door het staatspersbureau KCNA.

Volgens Ri komt er met het jaareinde een einde aan een tijdslimiet die Noord-Korea had gesteld voor de VS. ‘Noord-Korea heeft het niet meer nodig om te verbergen wat het vanaf nu zal doen’, klinkt het.

De verklaringen die uit Washington gekomen zijn, zijn ‘niets meer dan een dwaze truc die beraamd werd om Noord-Korea te verplichten aan tafel te blijven, en het te gebruiken voor de politieke situatie en verkiezingen in de VS’, aldus Ri.

Waarnemers vermoeden dat Pyongyang zijn moratorium wil opheffen op nucleaire tests en het testen van raketten op middellange afstand.

De Noord-Koreanen maakten eerder al duidelijk niet geïnteresseerd te zijn in nieuwe gesprekken met de Amerikanen over ontwapening als Washington blijft weigeren sancties op te heffen. Pyongyang had eind dit jaar als deadline gesteld.

In februari zagen de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un en de Amerikaanse president Donald Trump elkaar in Vietnam, maar die ontmoeting draaide uit op een mislukking. De twee partijen slaagden er niet in een akkoord te sluiten over hoe het nu verder moet. Sindsdien hebben de Noord-Koreanen al een aantal korteafstandsraketten in zee gelanceerd.

De Noord-Koreaanse economie staat sinds 2017 hevig onder druk door economische sancties van China, Rusland en de VS. De Amerikaanse regering is echter niet van plan om de sancties op te heffen, zolang het communistische regime toegang heeft tot nucleaire wapens.

post your content
ADVERTISING

Easy Branches Met Global Network kunt u uw post in ons netwerk delen op elk continent of elk land in de wereld

Jouw bericht
boatshowchina.com expolifestyle.com
Agency Sign-up Fill in the form and our consultants will contact you as soon as possible in order to give you all the information you need to sale, rent Your real estate, propertyThe Thailand Yacht Show returns to the award-winning Royal Phuket Marina for its fifth edition in January 2020 Officiële website van de Europese UnieNaar de homepage van de nederlandse regering en RijksoverheidSea Yachting Magazine  Discover the Exclusive World of Yacht, Luxury Yachts with Matchless Design, Comforts and Style42 Grondwet), terwijl de Staten-Generaal (het parlement) bestaat uit de ... Het Statuut voor het Koninkrijk der Nederlanden geeft regels omtrent het ... Hoewel artikel 81 van de Grondwet bepaalt dat wetten worden vastgesteld door de regeringimmediate for delivery new exclusive sports cars and luxury sports car for sale and purchase Evenementen feesten organisatieGuest post postingPrachtig Bijbels kinder behang, geïnspireerd door de mooiste verhalen.auto handel en sloperij Karel Presher Breda inkoop verkoop auto'svan hoof zonweringen en rolluikenOnze Bio Slager - Dé biologische horeca slagerij in BredaWelkom bij Rommelse Transport National vervoer - International vervoer - Stukgoederen vervoer - container vervoer - ADR - LZV - Paardenwagen verhuur - Chauffeur vacatures