Noord-Korea heeft de Verenigde Staten een waarschuwing gestuurd over mogelijk nieuwe nucleaire tests. ‘Het is volledig aan de VS om te kiezen welk ke
Pyongyang waarschuwt: ‘VS mag zelf kerstcadeau kiezen’

Pyongyang waarschuwt: ‘VS mag zelf kerstcadeau kiezen’

Pyongyang waarschuwt: ‘VS mag zelf kerstcadeau kiezen’

Pyongyang waarschuwt: ‘VS mag zelf kerstcadeau kiezen’

Pyongyang waarschuwt: ‘VS mag zelf kerstcadeau kiezen’

Pyongyang waarschuwt: ‘VS mag zelf kerstcadeau kiezen’
Pyongyang waarschuwt: ‘VS mag zelf kerstcadeau kiezen’
  • 2019-12-03 10:20:17 3 dag geleden
  • keer bekeken 3,465
34
gedeelde

Noord-Korea heeft de Verenigde Staten een waarschuwing gestuurd over mogelijk nieuwe nucleaire tests. ‘Het is volledig aan de VS om te kiezen welk kerstcadeau ze zullen krijgen’, zei de Noord-Koreaanse viceminister van Buitenlandse Zaken, Ri Thae Song, in een mededeling verspreid door het staatspersbureau KCNA.

Volgens Ri komt er met het jaareinde een einde aan een tijdslimiet die Noord-Korea had gesteld voor de VS. ‘Noord-Korea heeft het niet meer nodig om te verbergen wat het vanaf nu zal doen’, klinkt het.

De verklaringen die uit Washington gekomen zijn, zijn ‘niets meer dan een dwaze truc die beraamd werd om Noord-Korea te verplichten aan tafel te blijven, en het te gebruiken voor de politieke situatie en verkiezingen in de VS’, aldus Ri.

Waarnemers vermoeden dat Pyongyang zijn moratorium wil opheffen op nucleaire tests en het testen van raketten op middellange afstand.

De Noord-Koreanen maakten eerder al duidelijk niet geïnteresseerd te zijn in nieuwe gesprekken met de Amerikanen over ontwapening als Washington blijft weigeren sancties op te heffen. Pyongyang had eind dit jaar als deadline gesteld.

In februari zagen de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un en de Amerikaanse president Donald Trump elkaar in Vietnam, maar die ontmoeting draaide uit op een mislukking. De twee partijen slaagden er niet in een akkoord te sluiten over hoe het nu verder moet. Sindsdien hebben de Noord-Koreanen al een aantal korteafstandsraketten in zee gelanceerd.

De Noord-Koreaanse economie staat sinds 2017 hevig onder druk door economische sancties van China, Rusland en de VS. De Amerikaanse regering is echter niet van plan om de sancties op te heffen, zolang het communistische regime toegang heeft tot nucleaire wapens.

Wat denk je van dit verhaal?
Pyongyang waarschuwt: ‘VS mag zelf kerstcadeau kiezen’

Geen Michelinster, en toch een van de beste restaurants ter wereld

Geen Michelinster, en toch een van de beste restaurants ter wereld

Ook zonder Michelinster kan je verkozen worden tot beste restaurant ter wereld, zo bewijst het Japanse restaurant Sugalabo. In de top-100 van het Franse La Liste staan ook twee Belgische restaurants.

Het Franse La Liste maakt jaarlijks een rangschikking van de duizend beste restaurants wereldwijd aan de hand van beoordelingen van verschillende restaurantgidsen en beoordelingen van klanten en journalisten.

De bovenste plek op de lijst wordt dit jaar uitzonderlijk ingenomen door vier restaurants: Sugalabo in Tokio, Guy Savoy in Parijs, Le Bernardin in New York en Ryugin in Tokio behaalden alle vier een score van 99,5/100.

Opvallend is dat Sugalabo van chef Yosuke Suga niet eens in de Michelingids staat, terwijl de drie andere toprestaurants driesterrenchefs hebben.

De 43-jarige Suga is geen nieuwkomer: hij was zeventien jaar lang de rechterhand was van wijlen Joel Robuchon, de Franse chef die een recordaantal sterren verzamelde, voor hij in 2015 zijn eigen zaak opende. Een klein restaurant met slechts twintig zitplaatsen, waar hij de Franse eetcultuur en de Japanse keuken probeert te verzoenen.

Suga zelf benadrukt dat hij nog niet op het toppunt van zijn kunnen is; hij wil zijn keuken ‘nog verder brengen’ dan ze vandaag staat. In februari opent hij een tweede restaurant in Osaka, in de nieuwe boetiek van het Franse modehuis Louis Vuitton. De dagelijkse leiding zal hij uit handen geven aan Ryo Nagashama.

Dat ook Ryugin, het restaurant van Seiji Yamamoto, een topscore behaalde, is nog een teken dat de Aziatische keuken aan een steile opmars bezig is, aldus de organisatie van La Liste. Naast Frankrijk (évidemment) zijn Japan en China de landen met meeste restaurants in de lijst. België staat op de dertiende plek.

In de top-100 staan twee Belgische zaken: Hof Van Cleve in Kruishoutem op de 68ste plaats en Pastorale in Reet op plaats 93. ’t Zilte (114), Sea Grill (128), Comme Chez Soi (129), L’Eau Vive (130), Bon-Bon (160) en De Jonkman (161) vallen binnen de top-200. Bekijk hier de volledige lijst.

Treinramp Buizingen: ‘Zwaarste fouten liggen bij NMBS en Infrabel’

Treinramp Buizingen: ‘Zwaarste fouten liggen bij NMBS en Infrabel’

Volgens de politierechtbank reed de treinbestuurder bij de treinramp van Buizingen door een rood signaal, maar liggen de zwaarste fouten bij NMBS en Infrabel. NMBS en Infrabel krijgen een boete van 550.000 euro.

De politierechtbank is van oordeel dat de treinbestuurder door een rood signaal reed door een onoplettendheid, maar het kwam aan de NMBS en Infrabel toe om de nodige veiligheidsmaatregelen te nemen om in een dergelijk scenario een ongeval te vermijden en dat hebben ze niet of onvoldoende gedaan. De treinbestuurder krijgt geen straf. De NMBS krijgt een effectieve boete van 550.000 euro, Infrabel een boete van 550.000 euro, waarvan de helft met uitstel.

‘De treinbestuurder is de laatste schakel in de veiligheidsketen, hij mag nooit de enige garantie op veiligheid zijn’, klonk het in het vonnis. 

Het parket vordere aanvankelijk ook een straf tegen de bestuurder, maar liet die vraag in de laatste rechte lijn van het proces vallen. 

Noodremsysteem

Op maandag 15 februari 2010 botste de stoptrein van Leuven naar Halle, in volle ochtendspits, in Buizingen op de IC-trein Quiévrain-Luik die uit de tegenovergestelde richting kwam. Het ongeluk eiste het leven van 19 mensen. 310 mensen raakten gewond, onder wie elf zwaargewonden. Meer dan 600 slachtoffers en nabestaanden hebben zich nadien  bij het gerecht gemeld.

Uit het gerechtelijk onderzoek is toen gebleken dat een van de twee treinbestuurders een stoplicht had genegeerd. Minder duidelijk is of dat stoplicht naar behoren werkt. Alle treinen op het Belgische spoorwegnet zijn na de ramp in Buizingen uitgerust met een automatisch noodremsysteem. Wanneer een treinbestuurder een rood sein negeert, maakt het TBL1+-systeem dat de trein automatisch tot stilstand wordt gebracht.

De slachtoffers van Buizingen reageerden in een gezamenlijk communiqué opgelucht: 'Deze uitspraak is neit alleen erg belangrijk voor ons, de nabestaanden en de overlevenden, maar ook voor de treinbestuurders en de reizigers.'

post your content
ADVERTISING

Easy Branches Met Global Network kunt u uw post in ons netwerk delen op elk continent of elk land in de wereld

Jouw bericht
boatshowchina.com expolifestyle.com
Agency Sign-up Fill in the form and our consultants will contact you as soon as possible in order to give you all the information you need to sale, rent Your real estate, propertyThe Thailand Yacht Show returns to the award-winning Royal Phuket Marina for its fifth edition in January 2020 Officiële website van de Europese UnieNaar de homepage van de nederlandse regering en RijksoverheidSea Yachting Magazine  Discover the Exclusive World of Yacht, Luxury Yachts with Matchless Design, Comforts and Style42 Grondwet), terwijl de Staten-Generaal (het parlement) bestaat uit de ... Het Statuut voor het Koninkrijk der Nederlanden geeft regels omtrent het ... Hoewel artikel 81 van de Grondwet bepaalt dat wetten worden vastgesteld door de regeringimmediate for delivery new exclusive sports cars and luxury sports car for sale and purchase Evenementen feesten organisatieGuest post postingPrachtig Bijbels kinder behang, geïnspireerd door de mooiste verhalen.auto handel en sloperij Karel Presher Breda inkoop verkoop auto'svan hoof zonweringen en rolluikenOnze Bio Slager - Dé biologische horeca slagerij in BredaWelkom bij Rommelse Transport National vervoer - International vervoer - Stukgoederen vervoer - container vervoer - ADR - LZV - Paardenwagen verhuur - Chauffeur vacatures