Ook zonder Michelinster kan je verkozen worden tot beste restaurant ter wereld, zo bewijst het Japanse restaurant Sugalabo. In de top-100 van het Fra
Geen Michelinster, en toch een van de beste restaurants ter wereld

Geen Michelinster, en toch een van de beste restaurants ter wereld

Geen Michelinster, en toch een van de beste restaurants ter wereld

Geen Michelinster, en toch een van de beste restaurants ter wereld

Geen Michelinster, en toch een van de beste restaurants ter wereld

Geen Michelinster, en toch een van de beste restaurants ter wereld
Geen Michelinster, en toch een van de beste restaurants ter wereld
  • 2019-12-03 10:20:16 5 dag geleden
  • keer bekeken 2,660
3
gedeelde

Ook zonder Michelinster kan je verkozen worden tot beste restaurant ter wereld, zo bewijst het Japanse restaurant Sugalabo. In de top-100 van het Franse La Liste staan ook twee Belgische restaurants.

Het Franse La Liste maakt jaarlijks een rangschikking van de duizend beste restaurants wereldwijd aan de hand van beoordelingen van verschillende restaurantgidsen en beoordelingen van klanten en journalisten.

De bovenste plek op de lijst wordt dit jaar uitzonderlijk ingenomen door vier restaurants: Sugalabo in Tokio, Guy Savoy in Parijs, Le Bernardin in New York en Ryugin in Tokio behaalden alle vier een score van 99,5/100.

Opvallend is dat Sugalabo van chef Yosuke Suga niet eens in de Michelingids staat, terwijl de drie andere toprestaurants driesterrenchefs hebben.

De 43-jarige Suga is geen nieuwkomer: hij was zeventien jaar lang de rechterhand was van wijlen Joel Robuchon, de Franse chef die een recordaantal sterren verzamelde, voor hij in 2015 zijn eigen zaak opende. Een klein restaurant met slechts twintig zitplaatsen, waar hij de Franse eetcultuur en de Japanse keuken probeert te verzoenen.

Suga zelf benadrukt dat hij nog niet op het toppunt van zijn kunnen is; hij wil zijn keuken ‘nog verder brengen’ dan ze vandaag staat. In februari opent hij een tweede restaurant in Osaka, in de nieuwe boetiek van het Franse modehuis Louis Vuitton. De dagelijkse leiding zal hij uit handen geven aan Ryo Nagashama.

Dat ook Ryugin, het restaurant van Seiji Yamamoto, een topscore behaalde, is nog een teken dat de Aziatische keuken aan een steile opmars bezig is, aldus de organisatie van La Liste. Naast Frankrijk (évidemment) zijn Japan en China de landen met meeste restaurants in de lijst. België staat op de dertiende plek.

In de top-100 staan twee Belgische zaken: Hof Van Cleve in Kruishoutem op de 68ste plaats en Pastorale in Reet op plaats 93. ’t Zilte (114), Sea Grill (128), Comme Chez Soi (129), L’Eau Vive (130), Bon-Bon (160) en De Jonkman (161) vallen binnen de top-200. Bekijk hier de volledige lijst.

Wat denk je van dit verhaal?
Geen Michelinster, en toch een van de beste restaurants ter wereld

Treinramp Buizingen: ‘Zwaarste fouten liggen bij NMBS en Infrabel’

Treinramp Buizingen: ‘Zwaarste fouten liggen bij NMBS en Infrabel’

Volgens de politierechtbank reed de treinbestuurder bij de treinramp van Buizingen door een rood signaal, maar liggen de zwaarste fouten bij NMBS en Infrabel. NMBS en Infrabel krijgen een boete van 550.000 euro.

De politierechtbank is van oordeel dat de treinbestuurder door een rood signaal reed door een onoplettendheid, maar het kwam aan de NMBS en Infrabel toe om de nodige veiligheidsmaatregelen te nemen om in een dergelijk scenario een ongeval te vermijden en dat hebben ze niet of onvoldoende gedaan. De treinbestuurder krijgt geen straf. De NMBS krijgt een effectieve boete van 550.000 euro, Infrabel een boete van 550.000 euro, waarvan de helft met uitstel.

‘De treinbestuurder is de laatste schakel in de veiligheidsketen, hij mag nooit de enige garantie op veiligheid zijn’, klonk het in het vonnis. 

Het parket vordere aanvankelijk ook een straf tegen de bestuurder, maar liet die vraag in de laatste rechte lijn van het proces vallen. 

Noodremsysteem

Op maandag 15 februari 2010 botste de stoptrein van Leuven naar Halle, in volle ochtendspits, in Buizingen op de IC-trein Quiévrain-Luik die uit de tegenovergestelde richting kwam. Het ongeluk eiste het leven van 19 mensen. 310 mensen raakten gewond, onder wie elf zwaargewonden. Meer dan 600 slachtoffers en nabestaanden hebben zich nadien  bij het gerecht gemeld.

Uit het gerechtelijk onderzoek is toen gebleken dat een van de twee treinbestuurders een stoplicht had genegeerd. Minder duidelijk is of dat stoplicht naar behoren werkt. Alle treinen op het Belgische spoorwegnet zijn na de ramp in Buizingen uitgerust met een automatisch noodremsysteem. Wanneer een treinbestuurder een rood sein negeert, maakt het TBL1+-systeem dat de trein automatisch tot stilstand wordt gebracht.

De slachtoffers van Buizingen reageerden in een gezamenlijk communiqué opgelucht: 'Deze uitspraak is neit alleen erg belangrijk voor ons, de nabestaanden en de overlevenden, maar ook voor de treinbestuurders en de reizigers.'

Vlaams minister Zuhal Demir gaat ‘planepoolen’ naar Madrid: ‘Een kwinkslag’

Vlaams minister Zuhal Demir gaat ‘planepoolen’ naar Madrid: ‘Een kwinkslag’

Vlaams minister van Energie Zuhal Demir (N-VA) gaat ‘planepoolen’ naar de klimaatconferentie in Madrid. Wat juist?

In tegenstelling tot haar Waalse collega’s die de trein nemen, zei minister Demir in het Radio 1-programma De Ochtend dat ze aan ‘planepoolen’ zal doen.

‘Dat houdt in dat we met zo veel mogelijk mensen in een lijnvliegtuig zitten opdat het niet moet vertrekken met lege plaatsen’, legde ze uit. ‘Op die manier houden we onze ecologische voetafdruk zo klein mogelijk.’

Ook op Twitter herhaalde de minister haar plan. Demir zal vergezeld worden door haar woordvoerder en twee experten inzake klimaat en energie.

Kritiek

Zoals bekend zijn vliegreizen bijzonder slecht voor onze individuele ecologische voetafdruk. Bij carpoolen haal je auto’s uit het verkeer. Bij ‘planepoolen’ met een lijnvlucht zoals de minister doet, vermindert het aantal vluchten niet.

De minister krijgt op sociale media kritiek op de uitspraak. ‘Een klimaatminister die denkt dat “planepoolen” dé oplossing is..’, schrijft klimaatactiviste Kyra Gantois. ‘Mevrouw Demir, uw collega’s gaan wel met de trein, was dat niet goed genoeg voor u? Als u als klimaatminister al geen voorbeeld kan geven dan gaan we de doelstellingen inderdaad niet halen.’

Anderen noemen het dan weer niet realistisch voor mensen met een volle agenda om met de trein naar Madrid te reizen.

‘Het was een antwoord met een kwinkslag’, reageert de woordvoerder van minister Demir. ‘De minister vliegt met een lijnvlucht die volgens onze informatie vol zit.’

Daar zit geen bewuste strategie achter. Luchtvaartmaatschappijen proberen hun vluchten altijd vol te krijgen, en de minister ging volgens de woordvoerder van die logica uit. Als reactie op de kritiek laat de minister op Twitter weten dat ze wel aan CO2-compensatie zal doen.

Verhofstadt

Het is overigens niet de eerste keer dat het woord ‘planepoolen’ opduikt. In 2007 schreef de Nederlandse EU-correspondent Han Dirk Hekking op een blog dat de toenmalige Nederlandse premier Jan Peter Balkenende in Brussel zijn collega’s Guy Verhofstadt en Jean-Claude Juncker in Brussel ging oppikken om in Lissabon een verdrag te tekenen. Een dag later keerden ze terug voor een top in Brussel. Toen ging het om een regeringsvliegtuig.

post your content
ADVERTISING

Easy Branches Met Global Network kunt u uw post in ons netwerk delen op elk continent of elk land in de wereld

Jouw bericht
boatshowchina.com expolifestyle.com
Agency Sign-up Fill in the form and our consultants will contact you as soon as possible in order to give you all the information you need to sale, rent Your real estate, propertyThe Thailand Yacht Show returns to the award-winning Royal Phuket Marina for its fifth edition in January 2020 Officiële website van de Europese UnieNaar de homepage van de nederlandse regering en RijksoverheidSea Yachting Magazine  Discover the Exclusive World of Yacht, Luxury Yachts with Matchless Design, Comforts and Style42 Grondwet), terwijl de Staten-Generaal (het parlement) bestaat uit de ... Het Statuut voor het Koninkrijk der Nederlanden geeft regels omtrent het ... Hoewel artikel 81 van de Grondwet bepaalt dat wetten worden vastgesteld door de regeringimmediate for delivery new exclusive sports cars and luxury sports car for sale and purchase Evenementen feesten organisatieGuest post postingPrachtig Bijbels kinder behang, geïnspireerd door de mooiste verhalen.auto handel en sloperij Karel Presher Breda inkoop verkoop auto'svan hoof zonweringen en rolluikenOnze Bio Slager - Dé biologische horeca slagerij in BredaWelkom bij Rommelse Transport National vervoer - International vervoer - Stukgoederen vervoer - container vervoer - ADR - LZV - Paardenwagen verhuur - Chauffeur vacatures