Aan de Melkerijstraat in Wommelgem zijn de ontmijningsdienst DOVO en de politie ter plaatse nadat daar een luide knal gehoord is. Volgens de politie
Knal in Wommelgem door handgranaat: DOVO en politie ter plaatse

Knal in Wommelgem door handgranaat: DOVO en politie ter plaatse

Knal in Wommelgem door handgranaat: DOVO en politie ter plaatse

Knal in Wommelgem door handgranaat: DOVO en politie ter plaatse

Knal in Wommelgem door handgranaat: DOVO en politie ter plaatse

Knal in Wommelgem door handgranaat: DOVO en politie ter plaatse
Knal in Wommelgem door handgranaat: DOVO en politie ter plaatse
  • 2019-12-03 07:20:07 3 dag geleden
  • keer bekeken 3,699
36
gedeelde
Aan de Melkerijstraat in Wommelgem zijn de ontmijningsdienst DOVO en de politie ter plaatse nadat daar een luide knal gehoord is. Volgens de politie gaat het weer om een granaat die naar een woning is gegooid.

Commissaris Johan Wonnink, woordvoerder politiezone Minos: ‘Er is inderdaad een ontploffing geweest. DOVO is ter plaatse en de eerste vaststellingen wijzen op een explosie van een handgranaat. De federale gerechtelijke politie doet het onderzoek.’

Volgens Radio 2 zou het tuig zijn afgegaan aan een gebouw met 5 appartementen. Er wordt nu nagegaan of er nog ontploffingsgevaar is en er wordt ook naar sporen van de daders gezocht.

Granaataanvallen in het Antwerpse zijn vaak gelinkt aan het drugsmilieu. Na een rustige zomer betekende de start van het nieuwe schooljaar in Antwerpen ook een een nieuwe reeks granaatexplosies. Vorige week was een driest hoogtepunt: Op twee plaatsen ontploften granaten, en een gevel van een huis werd doorzeefd door kogels. Het is evenwel nog onduidelijk of de verschillende zaken aan elkaar gelinkt zijn.

Voor Wommelgem is deze granaataanslag een 'primeur'. 

 

Wat denk je van dit verhaal?
Knal in Wommelgem door handgranaat: DOVO en politie ter plaatse

Man rijdt in op groep schoolkinderen in Essex

Man rijdt in op groep schoolkinderen in Essex

In het Engelse graafschap Essex is een man maandagnamiddag met zijn auto ingereden op een groep schoolkinderen. Daarbij kwam een 12-jarige jongen om het leven

Vijf andere tieners en een vrouw raakten gewond. De aanrijding vond plaats in de buurt van Debden Park high school in Loughton.  

De politie behandelt het incident als moord en poging tot moord. 'We gaan ervan uit dat de aanrijding opzettelijk werd veroorzaakt en daarom hebben we een moordonderzoek geopend', verklaarde een politiewoordvoerder aan het persagentschap AP.

De bestuurder van het voertuig sloeg na de feiten op de vlucht. De politie van Essex riep de hulp in van het publiek om de dader op te sporen.

 

De verdachte, de 51-jarige Terry Glover werd intussen opgepakt. 

5,5 miljard dollar om Chileense crisis te bezweren

5,5 miljard dollar om Chileense crisis te bezweren

De Chileense regering trekt 5,5 miljard dollar uit om de sociale crisis die het land nu al 46 dagen in de greep houdt, het hoofd te bieden.

De moeilijke situatie ‘vereist dat de staat actie onderneemt door een ambitieus begrotingsbeleid te voeren voor het jaar 2020 (...). Het programma dat we vandaag voorstellen, voorziet in een bedrag van 5,5 miljard dollar’, verklaarde de Chileense minister van Financiën, Ignacio Briones maandag

Zo worden de overheidsuitgaven voor 2020 met zo'n 3 miljard dollar verhoogd. Daarnaast trekt de regering 1,9 miljard dollar uit voor financiële hulp aan kmo's en nog eens 525 miljoen voor bijstand van allerlei aard, zoals de wederopbouw van de metro van Santiago. Die liep sinds het begin van de Chileense crisis immers al heel wat schade op. Briones maakte zich tot slot sterk dat het plan het komende jaar 100.000 nieuwe banen zal opleveren.

Nationaal protest

De sociale onrust in Chili begon op 18 oktober, toen de regering de prijzen voor het openbaar vervoer verhoogde. Al snel ontaardde de situatie in nationaal protest.

De Chilenen trokken de straat op tegen de hoge tolprijs van de geprivatiseerde snelwegen, tegen de enorme wachttijden in de reguliere zorgsector, tegen de hoge kosten van medicatie, tegen de stijgende kosten van het levensonderhoud, tegen de zeer conservatieve grondwet en inmiddels ook tegen de schending van mensenrechten tijdens de protesten.

Het 'Chileense mirakel'

De erfenis van vrijemarktgoeroe Milton Friedman wordt nergens met meer toewijding in praktijk gebracht dan in Chili. Dat leidde tot het ‘Chileense mirakel’: de opmars van het land tot de meest welvarende economie op het Zuid-Amerikaanse continent.

Maar de bijwerkingen van bijna een halve eeuw neoliberalisme hebben de bevolking tot wanhoop gedreven. 

Ter illustratie. De prijs van medicatie stijgt snel en drie apotheek­ketens domineren de markt. Ze kunnen de prijs naar believen opvoeren. ‘Dat is de kern van het probleem’, getuigt San Martin, die in de hoofdstad Santiago woont. ‘Er is totaal geen regulering. Ik ben een kapitalist, begrijp me niet verkeerd. Maar het neoliberalisme is tot het uiterste doorgevoerd, waarbij alles geprivatiseerd is. Het systeem moet veranderen.’

Verder springt vooral de enorme ongelijkheid in het oog. Volgens de World Inequality Database is de rijkste 1 procent in Chili goed voor 23,7 procent van het totale inkomen. Of nog: ‘De 5 procent armsten in Chili zijn even arm als de 5 procent armsten in Mongolië en Moldavië. De 2 procent rijksten in Chili zijn even rijk als de 2 procent rijksten in Duitsland’, schreef ongelijkheidsexpert Branko Milanovic op Twitter.Tot die 2 procent rijksten behoort president en ondernemer Sebastian Piñera, wiens vermogen door Forbes op 2,8 miljard dollar wordt geraamd. 

De Chilenen eisen ook een nieuwe grondwet. De huidige dateert van 1980, toen het land een dictatuur was onder Augusto Pinochet.

Meer dan 2000 gewonden

Bij het protest vielen in totaal al 23 doden en meer dan 2.000 gewonden. Vijf overlijdens zijn toe te schrijven aan het optreden van de politie.

De onrust heeft ook haar gevolgen op economisch vlak. De Chileense peso zakte begin november tot zijn laagste punt sinds 1990 en de Chileense regering draaide de geplande groei voor het komende jaar met 2 tot 2,6 procent terug.

post your content
ADVERTISING

Easy Branches Met Global Network kunt u uw post in ons netwerk delen op elk continent of elk land in de wereld

Jouw bericht
boatshowchina.com expolifestyle.com
Agency Sign-up Fill in the form and our consultants will contact you as soon as possible in order to give you all the information you need to sale, rent Your real estate, propertyThe Thailand Yacht Show returns to the award-winning Royal Phuket Marina for its fifth edition in January 2020 Officiële website van de Europese UnieNaar de homepage van de nederlandse regering en RijksoverheidSea Yachting Magazine  Discover the Exclusive World of Yacht, Luxury Yachts with Matchless Design, Comforts and Style42 Grondwet), terwijl de Staten-Generaal (het parlement) bestaat uit de ... Het Statuut voor het Koninkrijk der Nederlanden geeft regels omtrent het ... Hoewel artikel 81 van de Grondwet bepaalt dat wetten worden vastgesteld door de regeringimmediate for delivery new exclusive sports cars and luxury sports car for sale and purchase Evenementen feesten organisatieGuest post postingPrachtig Bijbels kinder behang, geïnspireerd door de mooiste verhalen.auto handel en sloperij Karel Presher Breda inkoop verkoop auto'svan hoof zonweringen en rolluikenOnze Bio Slager - Dé biologische horeca slagerij in BredaWelkom bij Rommelse Transport National vervoer - International vervoer - Stukgoederen vervoer - container vervoer - ADR - LZV - Paardenwagen verhuur - Chauffeur vacatures