Matteo Salvini, het Lega Nord-boegbeeld, heeft op vraag van de Europese ID-fractie, waartoe ook het Vlaamse Belang behoort, een speech gegeven in de
Matteo Salvini komt, kijkt en overwint (in tien minuten)

Matteo Salvini komt, kijkt en overwint (in tien minuten)

Matteo Salvini komt, kijkt en overwint (in tien minuten)

Matteo Salvini komt, kijkt en overwint (in tien minuten)

Matteo Salvini komt, kijkt en overwint (in tien minuten)

Matteo Salvini komt, kijkt en overwint (in tien minuten)
Matteo Salvini komt, kijkt en overwint (in tien minuten)
  • 2019-12-02 22:20:07 4 dag geleden
  • keer bekeken 3,068
36
gedeelde

Matteo Salvini, het Lega Nord-boegbeeld, heeft op vraag van de Europese ID-fractie, waartoe ook het Vlaamse Belang behoort, een speech gegeven in de Antwerpse Handelsbeurs.

‘Van uw Italiaanse vrienden moet je het hebben.’ Er klonk best wat gezucht bij enkele Vlaams Belang-toppers. Enkele weken geleden groeide het idee om Matteo Salvini naar Antwerpen te halen. Maar de Lega Nord-voorzitter bleek zeer weerbarstig. Afspraken moesten voortdurend worden herbekeken, de aangekondigde persconferentie werd uiteindelijk geschrapt. Er kwam haast stoom uit de oren van de gastheren.

Maar zijn verschijning deed elke ergernis smelten als een gletsjer door de klimaatopwarming. De Italiaan, ingevlogen met een privévliegtuig naar de luchthaven van Deurne, sprak nauwelijks een dikke tien minuten. Na de inleiding van Europarlementslid Gerolf Annemans – ‘caro Matteo, carissimi Matteo’ – kon slechts een open doekje volgen. Salvini speelde zonder gene in op het identiteitsgevoel. ‘De enigen die van Europa houden, zijn de mensen dier hier aanwezig zijn.’ De klaargelegde Vlaamse Leeuwenvlaggen gingen spontaan de lucht in.

De voorman van de extreemrechtse Lega Nord landde met vertraging omdat er een zoveelste politieke cisis in zijn land dreigde. Zijn laatste woorden waren niet gespeend van enige meligheid. ‘God heeft me gezegend met twee schitterende kinderen.’ Zij zagen hun vader vooral op televisie, zo bekende hij. Maar ‘papa’ werkte aan hun toekomst. Hij zou ervoor zorgen dat de oudste dochter zich in de toekomst kon kleden zoals ze zelf wilde. ‘Zonder dat iemand zich het recht kan toe-eigenen om haar te beledigen.’

Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken sloot de manifestatie af waarbij hij resoluut putte uit het arsenaal van asielonvriendelijke stellingen. De verkiezingsoverwinning van Vlaams Belang zorgde voor een schitterende maar dure locatie –de pas gerenoveerde Antwerpse handelsbeurs – en gratis drankjes voor de duizend aanwezigen. De Europese fractie Identiteit en Democratie legde voor deze ‘receptie’ de nodige centen op tafel.

Wat denk je van dit verhaal?
Matteo Salvini komt, kijkt en overwint (in tien minuten)

Vermeend slachtoffer prins Andrew vraagt Brits publiek om haar te steunen

Vermeend slachtoffer prins Andrew vraagt Brits publiek om haar te steunen

Een Amerikaanse vrouw beschuldigt de Britse prins Andrew van mede­plichtigheid aan ‘seks­handel’. ‘Ik roep het Britse volk op om me bij te staan. Slechts een van ons vertelt de waarheid.’

Al in 2015 deed de Amerikaanse Virginia Roberts Giuffre (35), één van de slachtoffers van miljonair en seksueel delinquent Jeffrey Epstein, haar verhaal in een Amerikaanse rechtbank. Dat is kort en krachtig samen te vatten: ze werd gedwongen om seks te hebben met de Britse prins Andrew (59) toen ze 17 jaar was.

Maandagavond deed Giuffre haar verhaal voor het eerst voor het Britse publiek, in een lang interview voor het BBC-programma Panorama. Daarin bracht ze een pijnlijk gedetailleerd relaas over haar ontmoeting met de Britse royal in 2001. Ze ontmoetten elkaar volgens Giuffre in de Londense club Tramp via tussenkomst van Epstein en zijn kompaan Ghislaine Maxwell.

Verschrikkelijke danser

Giuffre zei onder andere dat een zwaar zwetende Andrew haar deed walgen en dat de prins een ‘verschrikkelijk slechte danser was’. ‘Maar ik wist dat ik hem blij moest houden omdat Ghislaine en Jeffrey dat van me verwachtten.’

Ze kreeg wodka voorgeschoteld en had seks met Andrew op het toilet van de club en later in een villa. Op een foto in een onbekende locatie is een dan piepjonge Giuffre te zien met de arm van prins Andrew om haar middel, en een lachende Ghislaine Maxwell op de achtergrond.

Andrew ontkende de beschuldigingen maandag opnieuw nadrukkelijk. Eerder trok hij verschillende details uit Giuffres getuigenis in twijfel. Volgens Andrew is de foto waarop hij Virginia omarmt ‘vervalst’ en was hij op die bewuste avond pizza gaan eten met zijn dochter. Naar eigen zeggen kon Andrew in die periode ook niet zweten omwille van een medische aandoening - een uitleg die enkele dermatologen in twijfel trokken.

Giuffre zelf noemde die verklaringen ‘bullshit’. ‘Zijn entourage zal belachelijke excuses blijven verzinnen. Maar hij weet wat er gebeurd is, en ik weet wat er gebeurd is. Er is maar één van ons die de waarheid vertelt en dat ben ik.’

Volgens Giuffre was ze 16 jaar en werkte ze als ‘handdoekenmeisje’ in een spa toen Maxwell haar in contact bracht met Epstein. Maxwell beloofde haar een goede job als masseuse en een kans om de wereld rond te reizen. Epstein zou Giuffre zelf misbruikt hebben en doorgegeven aan meerdere rijke vrienden. Giuffre zelf spreekt over ‘mensenhandel’ en ‘seksslavernij’. Ze hoopt Maxwell nog aan te klagen maar die is spoorloos verdwenen.

Mogelijk is dat één van de redenen waarom Giuffre in het BBC-interview het Britse publiek nadrukkelijk opriep om haar te steunen. ‘Ik vraag mensen in het Verenigd Koninkrijk om dit niet te pikken als iets aanvaardbaars. Dit is misbruik en het gaat om iemand uit jullie koninklijk huis.’

12-jarige komt om na aanrijding aan Britse school

12-jarige komt om na aanrijding aan Britse school

Een 12-jarige jongen is maandag overleden na een aanrijding aan een school in het Britse Essex. Vijf anderen raakten gewond. De Britse politie is een onderzoek gestart naar moord.

In het Britse Essex, nabij de Debden Park High School, heeft een bestuurder omstreeks 15.30 uur GMT verschillende personen aangereden en vervolgens vluchtmisdrijf gepleegd. Een 12-jarige jongen kwam daarbij om het leven. Vijf anderen, twee 15-jarigen, een 13-jarige jongen, een 16-jarig meisje en een vrouw van 53, raakten gewond.

De politie is een moordonderzoek gestart na de aanrijding. De dader zou op de stoep gereden hebben. De politie van Essex laat weten dat het vermoedelijk een ‘serieus en langdurig onderzoek’ wordt.

Momenteel wordt er volop gezocht naar een zilvergrijze Ford KA, die betrokken was bij de aanrijding op Willingale Road in Loughton. Volgens de politie is de wagen vooraan beschadigd.

De omgeving was verschillende uren afgesloten. De politie vroeg om de omgeving te vermijden.

post your content
ADVERTISING

Easy Branches Met Global Network kunt u uw post in ons netwerk delen op elk continent of elk land in de wereld

Jouw bericht
boatshowchina.com expolifestyle.com
Agency Sign-up Fill in the form and our consultants will contact you as soon as possible in order to give you all the information you need to sale, rent Your real estate, propertyThe Thailand Yacht Show returns to the award-winning Royal Phuket Marina for its fifth edition in January 2020 Officiële website van de Europese UnieNaar de homepage van de nederlandse regering en RijksoverheidSea Yachting Magazine  Discover the Exclusive World of Yacht, Luxury Yachts with Matchless Design, Comforts and Style42 Grondwet), terwijl de Staten-Generaal (het parlement) bestaat uit de ... Het Statuut voor het Koninkrijk der Nederlanden geeft regels omtrent het ... Hoewel artikel 81 van de Grondwet bepaalt dat wetten worden vastgesteld door de regeringimmediate for delivery new exclusive sports cars and luxury sports car for sale and purchase Evenementen feesten organisatieGuest post postingPrachtig Bijbels kinder behang, geïnspireerd door de mooiste verhalen.auto handel en sloperij Karel Presher Breda inkoop verkoop auto'svan hoof zonweringen en rolluikenOnze Bio Slager - Dé biologische horeca slagerij in BredaWelkom bij Rommelse Transport National vervoer - International vervoer - Stukgoederen vervoer - container vervoer - ADR - LZV - Paardenwagen verhuur - Chauffeur vacatures