Een Amerikaanse vrouw beschuldigt de Britse prins Andrew van mede­plichtigheid aan ‘seks­handel’. ‘Ik roep het Britse volk op om me bij te staan. Sle
Vermeend slachtoffer prins Andrew vraagt Brits publiek om haar te steunen

Vermeend slachtoffer prins Andrew vraagt Brits publiek om haar te steunen

Vermeend slachtoffer prins Andrew vraagt Brits publiek om haar te steunen

Vermeend slachtoffer prins Andrew vraagt Brits publiek om haar te steunen

Vermeend slachtoffer prins Andrew vraagt Brits publiek om haar te steunen

Vermeend slachtoffer prins Andrew vraagt Brits publiek om haar te steunen
Vermeend slachtoffer prins Andrew vraagt Brits publiek om haar te steunen
  • 2019-12-02 21:20:12 4 dag geleden
  • keer bekeken 3,271
38
gedeelde

Een Amerikaanse vrouw beschuldigt de Britse prins Andrew van mede­plichtigheid aan ‘seks­handel’. ‘Ik roep het Britse volk op om me bij te staan. Slechts een van ons vertelt de waarheid.’

Al in 2015 deed de Amerikaanse Virginia Roberts Giuffre (35), één van de slachtoffers van miljonair en seksueel delinquent Jeffrey Epstein, haar verhaal in een Amerikaanse rechtbank. Dat is kort en krachtig samen te vatten: ze werd gedwongen om seks te hebben met de Britse prins Andrew (59) toen ze 17 jaar was.

Maandagavond deed Giuffre haar verhaal voor het eerst voor het Britse publiek, in een lang interview voor het BBC-programma Panorama. Daarin bracht ze een pijnlijk gedetailleerd relaas over haar ontmoeting met de Britse royal in 2001. Ze ontmoetten elkaar volgens Giuffre in de Londense club Tramp via tussenkomst van Epstein en zijn kompaan Ghislaine Maxwell.

Verschrikkelijke danser

Giuffre zei onder andere dat een zwaar zwetende Andrew haar deed walgen en dat de prins een ‘verschrikkelijk slechte danser was’. ‘Maar ik wist dat ik hem blij moest houden omdat Ghislaine en Jeffrey dat van me verwachtten.’

Ze kreeg wodka voorgeschoteld en had seks met Andrew op het toilet van de club en later in een villa. Op een foto in een onbekende locatie is een dan piepjonge Giuffre te zien met de arm van prins Andrew om haar middel, en een lachende Ghislaine Maxwell op de achtergrond.

Andrew ontkende de beschuldigingen maandag opnieuw nadrukkelijk. Eerder trok hij verschillende details uit Giuffres getuigenis in twijfel. Volgens Andrew is de foto waarop hij Virginia omarmt ‘vervalst’ en was hij op die bewuste avond pizza gaan eten met zijn dochter. Naar eigen zeggen kon Andrew in die periode ook niet zweten omwille van een medische aandoening - een uitleg die enkele dermatologen in twijfel trokken.

Giuffre zelf noemde die verklaringen ‘bullshit’. ‘Zijn entourage zal belachelijke excuses blijven verzinnen. Maar hij weet wat er gebeurd is, en ik weet wat er gebeurd is. Er is maar één van ons die de waarheid vertelt en dat ben ik.’

Volgens Giuffre was ze 16 jaar en werkte ze als ‘handdoekenmeisje’ in een spa toen Maxwell haar in contact bracht met Epstein. Maxwell beloofde haar een goede job als masseuse en een kans om de wereld rond te reizen. Epstein zou Giuffre zelf misbruikt hebben en doorgegeven aan meerdere rijke vrienden. Giuffre zelf spreekt over ‘mensenhandel’ en ‘seksslavernij’. Ze hoopt Maxwell nog aan te klagen maar die is spoorloos verdwenen.

Mogelijk is dat één van de redenen waarom Giuffre in het BBC-interview het Britse publiek nadrukkelijk opriep om haar te steunen. ‘Ik vraag mensen in het Verenigd Koninkrijk om dit niet te pikken als iets aanvaardbaars. Dit is misbruik en het gaat om iemand uit jullie koninklijk huis.’

Wat denk je van dit verhaal?
Vermeend slachtoffer prins Andrew vraagt Brits publiek om haar te steunen

12-jarige komt om na aanrijding aan Britse school

12-jarige komt om na aanrijding aan Britse school

Een 12-jarige jongen is maandag overleden na een aanrijding aan een school in het Britse Essex. Vijf anderen raakten gewond. De Britse politie is een onderzoek gestart naar moord.

In het Britse Essex, nabij de Debden Park High School, heeft een bestuurder omstreeks 15.30 uur GMT verschillende personen aangereden en vervolgens vluchtmisdrijf gepleegd. Een 12-jarige jongen kwam daarbij om het leven. Vijf anderen, twee 15-jarigen, een 13-jarige jongen, een 16-jarig meisje en een vrouw van 53, raakten gewond.

De politie is een moordonderzoek gestart na de aanrijding. De dader zou op de stoep gereden hebben. De politie van Essex laat weten dat het vermoedelijk een ‘serieus en langdurig onderzoek’ wordt.

Momenteel wordt er volop gezocht naar een zilvergrijze Ford KA, die betrokken was bij de aanrijding op Willingale Road in Loughton. Volgens de politie is de wagen vooraan beschadigd.

De omgeving was verschillende uren afgesloten. De politie vroeg om de omgeving te vermijden.

Franse ex-kandidate voor Europese Commissie aangeklaagd

Franse ex-kandidate voor Europese Commissie aangeklaagd

De vicegouverneur van de Franse nationale bank, Sylvie Goulard, is aangeklaagd wegens verduistering van overheidsgeld toen ze nog Europarlementslid was.

Ursula von der Leyen mag het Europees Parlement dankbaar zijn. Als de Europarlementsleden Sylvie Goulard niet hadden afgewezen als Europees commissaris, dan had de voorzitster van de Europese Commissie al op haar eerste echte werkdag een crisis moeten oplossen.

In Franse media lekte gisteren uit dat Goulard, vicevoorzitter van de Franse centrale bank, vrijdag aangeklaagd is wegens de verduistering van publieke middelen. Als toenmalig lid van het Europees Parlement zou Goulard, lid van de centristische partij MoDem, medewerkers op de Europese loonlijst hebben gezet, terwijl ze aan het werk waren voor de nationale werking van de partij. In juni 2017, toen het parket van Parijs een vooronderzoek opende, moest Goulard ontslag nemen als minister van Defensie in de kersverse Franse regering.

‘Ik voel me heel rustig’

De affaire was een van de redenen waarom het Europees Parlement Goulard onaanvaardbaar vond als Europees commissaris. Hoe kan het dat iemand die wel aftrad als Franse minister, zich wel goed genoeg vindt om als Europees commissaris te functioneren, vroegen haar critici zich af tijdens haar hoorzitting.

Goulard beklemtoonde toen dat ze nog altijd niet in verdenking was gesteld en dat ze zich heel rustig voelde bij de hele affaire. In de zomer van 2019 stortte ze 45.000 euro terug aan het Europees Parlement, en daarmee was de zaak volgens haar gesloten. Op de vraag van Europarlements-leden of ze zou aftreden als Europees commissaris als ze effectief aangeklaagd zou worden, antwoordde ze dat ze niet op hypothetische vragen antwoordde.

Mogelijk wacht François Bayrou, de voorzitter van MoDem, vrijdag hetzelfde lot als Goulard wanneer hij voor de onderzoeksrechter moet verschijnen. Bayrou nam in 2017 ontslag als minister van Justitie. Alles samen zou de partij een tiental medewerkers hebben laten betalen door het Europees Parlement.

Niet de enige

MoDem is overigens niet de enige Franse partij die mogelijk Europees geld gebruikte om de nationale partijwerking te financieren. Er loopt ook een onderzoek naar gelijkaardige praktijken door het uiterst-linkse La France Insoumise en het voormalige uiterst-rechtse Front National, dat zich omgedoopt heeft tot Rassemblement National. Partijvoorzitster Marine Le Pen is daarvoor eerder al in beschuldiging gesteld en moest ook al 300.000 euro terugbetalen aan het Europees Parlement.

post your content
ADVERTISING

Easy Branches Met Global Network kunt u uw post in ons netwerk delen op elk continent of elk land in de wereld

Jouw bericht
boatshowchina.com expolifestyle.com
Agency Sign-up Fill in the form and our consultants will contact you as soon as possible in order to give you all the information you need to sale, rent Your real estate, propertyThe Thailand Yacht Show returns to the award-winning Royal Phuket Marina for its fifth edition in January 2020 Officiële website van de Europese UnieNaar de homepage van de nederlandse regering en RijksoverheidSea Yachting Magazine  Discover the Exclusive World of Yacht, Luxury Yachts with Matchless Design, Comforts and Style42 Grondwet), terwijl de Staten-Generaal (het parlement) bestaat uit de ... Het Statuut voor het Koninkrijk der Nederlanden geeft regels omtrent het ... Hoewel artikel 81 van de Grondwet bepaalt dat wetten worden vastgesteld door de regeringimmediate for delivery new exclusive sports cars and luxury sports car for sale and purchase Evenementen feesten organisatieGuest post postingPrachtig Bijbels kinder behang, geïnspireerd door de mooiste verhalen.auto handel en sloperij Karel Presher Breda inkoop verkoop auto'svan hoof zonweringen en rolluikenOnze Bio Slager - Dé biologische horeca slagerij in BredaWelkom bij Rommelse Transport National vervoer - International vervoer - Stukgoederen vervoer - container vervoer - ADR - LZV - Paardenwagen verhuur - Chauffeur vacatures