Een 24-jarige jongeman die studeerde in Gent heeft 8 jaar cel gekregen voor een moordpoging op een medestudent, die een liefdesrivaal was, en de bela
Student (24) krijgt 8 jaar cel voor moordpoging op liefdesrivaal

Student (24) krijgt 8 jaar cel voor moordpoging op liefdesrivaal

Student (24) krijgt 8 jaar cel voor moordpoging op liefdesrivaal

Student (24) krijgt 8 jaar cel voor moordpoging op liefdesrivaal

Student (24) krijgt 8 jaar cel voor moordpoging op liefdesrivaal

Student (24) krijgt 8 jaar cel voor moordpoging op liefdesrivaal
Student (24) krijgt 8 jaar cel voor moordpoging op liefdesrivaal
  • 2019-12-02 19:20:08 5 dag geleden
  • keer bekeken 4,526
38
gedeelde

Een 24-jarige jongeman die studeerde in Gent heeft 8 jaar cel gekregen voor een moordpoging op een medestudent, die een liefdesrivaal was, en de belaging van zijn ex. ‘Hij had het plan zeer beredeneerd uitgekiend en was gedreven door frustratie van een relatiebreuk’, zegt de rechter die het vonnis voorlas.

De feiten gebeurden dit mei jaar. De 24-jarige student uit de buurt van Zottegem kon een relatiebreuk niet verwerken. Hij besloot zijn liefdesrivaal uit te nodigen naar zijn kot, met het plan hem te doden. ‘De beklaagde had het plan uitgekiend. Hij lokte het slachtoffer met valse voorwendsels naar zijn kot. Daar bond hij het slachtoffer vast en plakte ducttape over zijn mond. Hij wou hem verstikken met een kussen’, zegt de rechter.

De liefdesrivaal kon ontkomen, zonder ernstige verwondingen. ‘De beklaagde ging op een zeer beredeneerde, bekoelde manier te werk. Hij had zelfs zijn vluchtplan uitgestippeld. Het ergste is alleen voorkomen door factoren die buiten zijn wil om gebeurden.’

De verdediging pleitte bij de behandeling van de zaak dat hij enkel de bedoeling had om het slachtoffer bang te maken, zodat hij de relatie zou verbreken met zijn ex-partner. Het openbaar ministerie zag dit anders en de rechtbank zag dit anders, zij oordeelden dat het wel degelijk om een moordpoging ging. ‘We kunnen niet blind zijn voor dergelijke feiten en de voorbedachtheid’, aldus de rechter die wel rekening hield met zijn blanco strafverleden. ‘Er is een lage kans op recidive en hij heeft een blanco voorgeschiedenis.’

Wat denk je van dit verhaal?
Student (24) krijgt 8 jaar cel voor moordpoging op liefdesrivaal

Stad Brussel keurt alcoholverbod rond Beurs goed

Stad Brussel keurt alcoholverbod rond Beurs goed

De gemeenteraad van de stad Brussel heeft maandagavond het reglement rond het alcoholverbod in en rond de voetgangerszone goedgekeurd.

De gemeenteraad van de stad Brussel heeft maandagavond het reglement rond het alcoholverbod in en rond de voetgangerszone, een voorstel van de Brusselse burgemeester Philippe Close, goedgekeurd.

Vanaf 1 februari 2020 tot en met 1 augustus 2020 wordt het openbaar nuttigen van alcohol verboden tussen middernacht en 6 uur ‘s ochtends. Na deze testperiode van zes maanden wordt de maatregel geëvalueerd.

De perimeter loopt van het Fontainasplein tot aan het De Brouckèreplein en omvat zo de volledige Anspachlaan. De zijstraten van de Anspachlaan en de parallelle Kleerkopersstraat en de Zuidstraat behoren net zoals het Muntplein ook tot de perimeter.

Het alcoholverbod komt er na een groot aantal klachten rond geluidsoverlast, onreinheid en inbreuken op de openbare veiligheid zoals vandalisme en diefstallen. Deze feiten werden veelal toegeschreven aan dronken mensen die zich in de voetgangerszone bevinden. Wie betrapt wordt, zal zijn alcoholische dranken moeten afgeven en wordt bestraft met een boete van 350 euro.

Uitzonderingen

Er zijn wel nog uitzonderingen op de consumptie van alcohol. Het nuttigen van alcohol is wel nog steeds toegestaan op de op de door de stad vergunde terrassen en tijdens alle commerciële, feestelijke of sportevenementen die toegestaan of georganiseerd worden door de stad.

In eerste instantie zou de testmaatregel al ingaan op 1 januari, maar dat werd met een maand verlaat. Burgemeester Philippe Close liet wel verstaan dat de hele maand januari gewijd wordt aan preventie.

Enkel de gemeenteraadsleden van MR-Open VLD en PVDA-PTB onthielden zich bij de stemming.

WIJ WONEN SAMEN #13

WIJ WONEN SAMEN #13

Wij wonen samen! Bedankt voor het kijken naar deze video! Vond je deze video leuk laat het dan weten in de reacties en klik op het duimpje omhoog. Wil je nou ...
post your content
ADVERTISING

Easy Branches Met Global Network kunt u uw post in ons netwerk delen op elk continent of elk land in de wereld

Jouw bericht
boatshowchina.com expolifestyle.com
Agency Sign-up Fill in the form and our consultants will contact you as soon as possible in order to give you all the information you need to sale, rent Your real estate, propertyThe Thailand Yacht Show returns to the award-winning Royal Phuket Marina for its fifth edition in January 2020 Officiële website van de Europese UnieNaar de homepage van de nederlandse regering en RijksoverheidSea Yachting Magazine  Discover the Exclusive World of Yacht, Luxury Yachts with Matchless Design, Comforts and Style42 Grondwet), terwijl de Staten-Generaal (het parlement) bestaat uit de ... Het Statuut voor het Koninkrijk der Nederlanden geeft regels omtrent het ... Hoewel artikel 81 van de Grondwet bepaalt dat wetten worden vastgesteld door de regeringimmediate for delivery new exclusive sports cars and luxury sports car for sale and purchase Evenementen feesten organisatieGuest post postingPrachtig Bijbels kinder behang, geïnspireerd door de mooiste verhalen.auto handel en sloperij Karel Presher Breda inkoop verkoop auto'svan hoof zonweringen en rolluikenOnze Bio Slager - Dé biologische horeca slagerij in BredaWelkom bij Rommelse Transport National vervoer - International vervoer - Stukgoederen vervoer - container vervoer - ADR - LZV - Paardenwagen verhuur - Chauffeur vacatures