Kandidaat-bieders kunnen tot half januari bieden op een nieuw tv-contract voor 4 tot 5 seizoenen voor het Belgisch profvoetbal. Belangrijkste nieuwig
Nieuw tv-contract Belgisch voetbal mikt op uw smartphone

Nieuw tv-contract Belgisch voetbal mikt op uw smartphone

Nieuw tv-contract Belgisch voetbal mikt op uw smartphone

Nieuw tv-contract Belgisch voetbal mikt op uw smartphone

Nieuw tv-contract Belgisch voetbal mikt op uw smartphone

Nieuw tv-contract Belgisch voetbal mikt op uw smartphone
Nieuw tv-contract Belgisch voetbal mikt op uw smartphone
  • 2019-12-02 17:20:08 4 dag geleden
  • keer bekeken 3,734
30
gedeelde

Kandidaat-bieders kunnen tot half januari bieden op een nieuw tv-contract voor 4 tot 5 seizoenen voor het Belgisch profvoetbal. Belangrijkste nieuwigheid: mogelijk zal u via een online abonnement straks ‘bijna live’ naar de wedstrijdhoogtepunten kunnen kijken op uw smartphone.

Voor alle duidelijkheid: het nieuwe tv-contract is gebaseerd op de huidige competitieformule, dus met play-offs op het einde, en start vanaf midden volgend jaar. Tot op het einde van dit seizoen zitten de tv-rechten voor het Belgische profvoetbal nog altijd bij het Italiaanse MP Silva. Die betalen op dit moment 80 miljoen euro per jaar aan de Pro League om de rechten door te verkopen aan verschillende aanbieders. Met als voornaamste afnemers Telenet en Proximus, die elke wedstrijd van de Jupiler Pro League rechtstreeks uitzenden op hun betaalkanalen.

Contract van 4 of 5 seizoenen

Vanaf 3 december kunnen kandidaat-rechtenhouders bieden op een nieuw tv-contract vanaf 2020, dat vier of vijf seizoenen zal lopen. Naast de mediarechten van 1A, worden voor het eerst ook die van 1B, de Supercup, de Beker van België en de Women’s Super League aan de kandidaat-rechtenhouders aangeboden in éénzelfde tender.

Die nieuwe tender bevat liefst 11 verschillende loten. Gaande van klassieke pakketten, zoals de live-uitzendingen, samenvattingen (nu op de commerciële zender Vier) en de maandagtalkshow (nu Extra time) tot een aantal nieuwe aanbodformules. Kandidaat-rechtenhouders krijgen tot half januari, dus zes weken dus, om de elf verschillende loten te bestuderen en voor één of meerdere ervan te bieden.

‘Near live-clips’ en rechten voor topclubs

Die nieuwe loten zijn hoofdzakelijk digitaal. Een aantal websites betaalden nu al voor het recht om vanaf 23 de hoogtepunten van de wedstrijden op hun website te kunnen beschikbaar maken. Maar dat aanbod wordt nu uitgebreid met onder meer ‘near live clips’, een lot waarbij de belangrijkste fases en doelpunten bijna meteen op het web en de smartphone kunnen bekeken worden. En dat mogelijk via een gepersonaliseerd abonnement à la Netflix. En is er ook de mogelijkheid voorzien voor sommige topclubs om de beelden van de eigen wedstrijden te gebruiken voor hun eigen socialemediakanalen.

Hopen op 100 miljoen

Of het ook zover komt, hangt echter in grote mate af van het verloop van de biedingen, want dat alles zal moeten afgesproken worden met de nieuwe rechtenhouder. Onder de kandidaat-bieders worden in de wandelgangen onder meer het Spaanse Mediapro geciteerd – dat mogelijk net als MP Silva nu op het volledige voetbalpakket zou willen bieden om nadien de rechten zelf door te verkopen – maar ook Orange en Eleven Sports. Voor de online rechten zou het Britse streamingbedrijf DAZN voorzichtige interesse tonen.

Een aantal kopstukken binnen de Jupiler Pro League liet de voorbije maanden verstaan dat ze hopen dat het nieuwe tv-contract minstens 100 miljoen euro zal opleveren. Als dat lukt zou dat een groot succes zijn, want in andere landen, zoals Frankrijk recent, lijken de tv-contracten te plafonneren. Het partijtje blufpoker is ondertussen al begonnen. Zoals het in de aanloop naar zo’n biedprocedure hoort, lieten Telenet en Proximus al verstaan zeker niet meer dan de huidige 80 miljoen euro te willen bieden. Woordvoerder Stijn Van Bever van de Pro League blijft desgevraagd voorzichtig. ‘Wij hopen straks gewoon op een zo hoog mogelijk bod’.

Wat denk je van dit verhaal?
Nieuw tv-contract Belgisch voetbal mikt op uw smartphone

Trump lanceert nieuwe complottheorie over impeachment

Trump lanceert nieuwe complottheorie over impeachment

Dat de Amerikaanse president Trump niet opgezet is met de impeachmentprocedure die tegen hem loopt, weet u lang langer. Trump heeft maandag een nieuwe complottheorie bedacht. Bekijk het in de video hierboven.

Hoe is Trump in de impeachmentprocedure verzeild geraakt? Bekijk het in de video hieronder.

 
Maximumsnelheid op Nederlandse snelwegen in maart omlaag

Maximumsnelheid op Nederlandse snelwegen in maart omlaag

In maart verlaagt Nederland de maximumsnelheid op alle autosnelwegen overdag naar 100 kilometer per uur. De overheid maakt zich sterk dat ze alle verkeersborden langs de wegen op een weekend kunnen aanpassen.

De verlaging van de maximumsnelheid naar 100 kilometer per uur op de Nederlandse snelwegen zal op ten vroegste in maart van start gaan. Dat heeft de bevoegde minister Cora van Nieuwenhuizen (VVD) laten weten.

De snelheidsverlaging gaat namelijk pas in op het moment dat de nieuwe verkeersborden zijn geplaatst. De bevoegde dienst, Rijkswaterstaat, plant om de borden op vier dagen tijd te vervangen, van donderdagavond 12 maart tot en met maandagochtend 16 maart. Als het door omstandigheden niet kan doorgaan, zoals bij heel slecht weer, dan wordt de wissel ingepland van 26 tot 30 maart.

Over het exacte moment wordt nog verder gecommuniceerd. ‘Het is belangrijk dat voor iedereen helder is wanneer de nieuwe situatie in werking treedt en wat de borden langs de weg betekenen’, aldus Van Nieuwenhuizen volgens de krant NRC.

De maximumsnelheid wordt op alle Nederlandse snelwegen overdag teruggeschroefd tot 100 kilometer per uur. Tussen 19 uur en 6 uur ’s ochtends mag wel nog 130 km/u worden gereden op plaatsen waar dat vandaag ook overdag mag.

Het verlagen van de maximumsnelheid is één van de maatregelen van de Nederlandse regering uit een pakket om de stikstofcrisis op te lossen. Met het akkoord heeft de regering onder leiding van de rechts-liberale premier Mark Rutte (VVD) een crisis afgewend over de stikstofuitstoot. Eind mei oordeelde de Raad van State dat het Nederlandse stikstofbeleid niet streng genoeg was om de natuurgebieden te beschermen.

post your content
ADVERTISING

Easy Branches Met Global Network kunt u uw post in ons netwerk delen op elk continent of elk land in de wereld

Jouw bericht
boatshowchina.com expolifestyle.com
Agency Sign-up Fill in the form and our consultants will contact you as soon as possible in order to give you all the information you need to sale, rent Your real estate, propertyThe Thailand Yacht Show returns to the award-winning Royal Phuket Marina for its fifth edition in January 2020 Officiële website van de Europese UnieNaar de homepage van de nederlandse regering en RijksoverheidSea Yachting Magazine  Discover the Exclusive World of Yacht, Luxury Yachts with Matchless Design, Comforts and Style42 Grondwet), terwijl de Staten-Generaal (het parlement) bestaat uit de ... Het Statuut voor het Koninkrijk der Nederlanden geeft regels omtrent het ... Hoewel artikel 81 van de Grondwet bepaalt dat wetten worden vastgesteld door de regeringimmediate for delivery new exclusive sports cars and luxury sports car for sale and purchase Evenementen feesten organisatieGuest post postingPrachtig Bijbels kinder behang, geïnspireerd door de mooiste verhalen.auto handel en sloperij Karel Presher Breda inkoop verkoop auto'svan hoof zonweringen en rolluikenOnze Bio Slager - Dé biologische horeca slagerij in BredaWelkom bij Rommelse Transport National vervoer - International vervoer - Stukgoederen vervoer - container vervoer - ADR - LZV - Paardenwagen verhuur - Chauffeur vacatures