Michel Lelièvre (48), de vroegere handlanger van Marc Dutroux, heeft maandagochtend in alle discretie de gevangenis van Ittre in Waals-Brabant, verla
Michel Lelièvre, rechterhand van Dutroux, heeft gevangenis verlaten

Michel Lelièvre, rechterhand van Dutroux, heeft gevangenis verlaten

Michel Lelièvre, rechterhand van Dutroux, heeft gevangenis verlaten

Michel Lelièvre, rechterhand van Dutroux, heeft gevangenis verlaten

Michel Lelièvre, rechterhand van Dutroux, heeft gevangenis verlaten

Michel Lelièvre, rechterhand van Dutroux, heeft gevangenis verlaten
Michel Lelièvre, rechterhand van Dutroux, heeft gevangenis verlaten
  • 2019-12-02 14:20:11 2 maanden geleden
  • keer bekeken 2,904
41
gedeelde
Michel Lelièvre (48), de vroegere handlanger van Marc Dutroux, heeft maandagochtend in alle discretie de gevangenis van Ittre in Waals-Brabant, verlaten. Dat bevestigt het gevangeniswezen aan de redactie van Het Nieuwsblad. Begin oktober oordeelde de Franstalige strafuitvoeringsrechtbank dat Lelièvre vervroegd mocht vrijkomen, zonder enkelband.

In alle vroegte en discretie mocht Michel Lelièvre maandag de gevangenis verlaten. Waar hij momenteel verblijft, werd niet medegedeeld. Ook zijn advocate, Benjamine Bovy, wilde niet reageren op het nieuws.  Lelièvre moet zich wel aan enkele strikte voorwaarden houden. Zo moet hij onder meer een vast adres hebben, werken of studeren, en op regelmatige tijdstippen bewijzen dat hij geen alcohol of drugs gebruikt. Hij mag niet met andere veroordeelden of drugsverslaafden omgaan.

De strafuitvoeringsrechtbank besliste ook dat Lelièvre kan vrijkomen zonder enkelband. Toch mag hij niet gaan en staan waar hij wil: zo mag hij bepaalde trein- en metrotrajecten niet nemen en mag hij niet in Limburg, Nederlands Limburg, Luik, Luxemburg, Vlaams-Brabant en Henegouwen komen. Ook een aantal straten in het centrum Brussel zijn verboden terrein. Lelièvre mag ook slechts korte periodes naar het buitenland.

Lelièvre was de drugsverslaafde handlanger van Marc Dutroux bij de ontvoeringen van An, Eefje, Sabine en Laetitia. Hij werd schuldig bevonden aan een lange reeks aanklachten, waaronder die van ontvoering en opsluiting van vier meisjes en kreeg een veroordeling tot 25 jaar. Daarvan zat hij 23 jaar uit, de strafuitvoeringsrechtbank liet hem vervroegd vrij, op voorwaarde dat hij binnen de zes maanden een woning kon vinden. Het einde van zijn straf was volgens het parket sowieso voorzien op 4 oktober 2023.

Enkel Dutroux in de cel

Na de vervroegde vrijlating van Lelièvre, blijft alleen Marc Dutroux nog in de cel voor de zaak omrent de ontvoerde en vermoorde meisjes. Dutroux vroeg, en kreeg, bij de Brusselse strafuitvoeringsrechtbank een nieuwe psychiatrische expertise. De advocaten van Dutroux hadden om zo’n nieuw onderzoek gevraagd, om nadien eventueel een verzoek tot voorwaardelijke vrijlating van hun cliënt te kunnen indienen. Daarvoor moet uit een psychiatrische expertise echter eerst blijken dat Dutroux niet meer gevaarlijk is. 

Bij de zaak-Dutroux stonden in 2004 vier personen terecht: Marc Dutroux, Michelle Martin, Michel Lelièvre en Michel Nihoul. Bernard Weinstein, nog een helper van Dutroux, werd vermoord teruggevonden.

Michelle Martin, de ex-vrouw van Dutroux, werd veroordeeld tot de maximumstraf van 30 jaar cel voor opsluiting en foltering van zes meisjes en voor lidmaatschap van een bende die meisjes ontvoerde. In 2012 werd ze vervroegd vrijgelaten onder voorwaarden. Na haar vrijlating verbleef Michelle Martin eerst in het klooster van Malonne, waar ze ook werkte in ruil voor kost en inwoning. Nadien vond ze onderdak op de boerderij van Christian Panier, een rechter op rust.

Ook Michel Nihoul, de Brusselaar met de lange arm, stond in 2004 terecht. Hij werd vrijgesproken voor de ontvoering van kinderen. Voor het dealen van drugs en bendevorming werd hij wel veroordeeld tot vijf jaar cel. In het voorjaar van 2006 kwam Nihoul vervroegd vrij. Hij overleed in oktober van dit jaar op 78-jarige leeftijd.

Wat denk je van dit verhaal?
Michel Lelièvre, rechterhand van Dutroux, heeft gevangenis verlaten

Zwitserland eert Roger Federer met eigen muntstukken

Zwitserland eert Roger Federer met eigen muntstukken

De Zwitserse regering zal tenniskampioen Roger Federer volgend jaar met twee eigen muntstukken eren. “Voor het eerst ooit zal Swissmint, de nationale munteenheid, een munt wijden aan een levend persoon”, klinkt het.

Vanaf januari zullen bijna 100.000 zilveren munten ter waarde van twintig Zwitserse frank geslagen worden ter ere van Federer. In mei volgen gouden munten ter waarde van vijftig frank. “Federer is niet alleen de meest succesvolle individuele Zwitserse sporter, maar hij is ook een perfecte ambassadeur voor ons land”, laat de Zwitserse regering weten. “Hij is allicht de grootste tennisser aller tijden.”

De 38-jarige Federer heeft maar liefst twintig grandslamtitels op zijn palmares staan - een record. “Bedankt Zwitserland en Swissmint voor deze geweldige eer en dit voorrecht”, schreef hij op Twitter.

Na rel over afzondering wil het Napoli van Dries Mertens crisis afwenden met ... nieuwe afzondering

Na rel over afzondering wil het Napoli van Dries Mertens crisis afwenden met ... nieuwe afzondering

Na het nieuwe verlies in eigen huis van Napoli, zondag tegen Bologna (1-2), raakt het team van Dries Mertens steeds meer op de dool. Coach Carlo Ancelotti heeft daarom de beslissing genomen om de partij van volgend weekend tegen Udinese voor te bereiden op afzondering. Opvallend, want de (extra)sportieve onrust begon eerder deze maand bij Napoli met heibel over een afzondering.

De motor van Napoli raakt dit seizoen maar niet op toerental en voorzitter Aurelio De Laurentiis dacht begin november het tij te keren door de ploeg, na het 1-1 gelijkspel in de Champions League thuis tegen Salzburg, op afzondering te sturen.

Dat vormde echter de aanleiding voor een vete tussen spelers, die de afzondering niet zagen zitten, en de voorzitter. De excentrieke filmproducent besliste hierop de lonen van zijn spelers voor de maand oktober voorlopig te schorsen en is van plan alle salarissen met 25 procent te verlagen.

Napoli is ondertussen weggezakt naar de zevende plaats in de stand, en mag de Champions League volgend jaar stilaan vergeten. In de hoop de trein alsnog op het juiste spoor te brengen, kiest Ancelotti vanaf woensdag voor een nieuwe afzondering. In de voorgaande discussie liet de T1 echter weten een koele minnaar te zijn van afzonderingen.

post your content
ADVERTISING

Easy Branches Met Global Network kunt u uw post in ons netwerk delen op elk continent of elk land in de wereld

Jouw bericht
boatshowchina.com expolifestyle.com
immediate for delivery new exclusive hypercars, megacars and supersportcars so as luxury classic sports cars for sale and purchasingAgency Sign-up Fill in the form and our consultants will contact you as soon as possible in order to give you all the information you need to sale, rent Your real estate, propertyThe Thailand Yacht Show returns to the award-winning Royal Phuket Marina for its fifth edition in January 2020 Officiële website van de Europese UnieNaar de homepage van de nederlandse regering en RijksoverheidSea Yachting Magazine  Discover the Exclusive World of Yacht, Luxury Yachts with Matchless Design, Comforts and Style42 Grondwet), terwijl de Staten-Generaal (het parlement) bestaat uit de ... Het Statuut voor het Koninkrijk der Nederlanden geeft regels omtrent het ... Hoewel artikel 81 van de Grondwet bepaalt dat wetten worden vastgesteld door de regeringimmediate for delivery new exclusive sports cars and luxury sports car for sale and purchase Evenementen feesten organisatieGuest post postingPrachtig Bijbels kinder behang, geïnspireerd door de mooiste verhalen.auto handel en sloperij Karel Presher Breda inkoop verkoop auto'svan hoof zonweringen en rolluikenOnze Bio Slager - Dé biologische horeca slagerij in BredaWelkom bij Rommelse Transport National vervoer - International vervoer - Stukgoederen vervoer - container vervoer - ADR - LZV - Paardenwagen verhuur - Chauffeur vacatures