Rusland is maandag gestart met de levering van aardgas aan China. De Russische president Vladimir Poetin en zijn Chinese collega Xi Jinping hebben ma
Rusland en China openen eerste gaspijpleiding tussen beide landen

Rusland en China openen eerste gaspijpleiding tussen beide landen

Rusland en China openen eerste gaspijpleiding tussen beide landen

Rusland en China openen eerste gaspijpleiding tussen beide landen

Rusland en China openen eerste gaspijpleiding tussen beide landen

Rusland en China openen eerste gaspijpleiding tussen beide landen
Rusland en China openen eerste gaspijpleiding tussen beide landen
  • 2019-12-02 14:20:09 2 maanden geleden
  • keer bekeken 2,616
4
gedeelde

Rusland is maandag gestart met de levering van aardgas aan China. De Russische president Vladimir Poetin en zijn Chinese collega Xi Jinping hebben maandag officieel een eerste gaspijpleiding tussen beide landen ingehuldigd.

Door de nieuwe 3.000 kilometer lange pijpleiding - die ‘De kracht van Siberië’ als naam draagt - moet op termijn jaarlijks 38 miljard kubieke meter Russisch aardgas naar het noorden van China vloeien. Het gas moet de enorme Chinese honger naar energie helpen stillen. ‘De kraan is opengedraaid, ons gas stroomt nu ook naar China’, verkondigde Alexey Miller, de ceo van de Russische gasmaatschappij Gazprom bij de officiële ingebruikname van de pijpleiding.

De aanleg van de gaspijpleiding zou het grootste Russische project sinds de val van de Sovjet-Unie zijn. De afgelopen vijf jaar werkten ruwweg tienduizend Russische arbeiders en ingenieurs van Gazprom aan de gigantische infrastructuur, vaak dwars door onherbergzaam gebied.

Het dertigjarig contract tussen de Russische gasmaatschappij Gazprom met de Chinezen is 400 miljard dollar waard. In eerste instantie plant Gazprom om dagelijks 10 miljoen kubieke meter gas te leveren aan China. De piekproductie wil het bedrijf bereiken in 2025. De prijs waartegen Gazprom het gas levert, werd niet bekendgemaakt.

Focus op Azië

Rusland is zowel ’s werelds grootste exporteur van aardgas, als een van de grootste gebruikers. Gazprom is dan weer de grootste Russische gasproducent.

Poetin en Xi Jinping woonden de opening bij via een videoverbinding, die live werd uitgezonden op de Russische televisie. ‘Een historisch evenement, niet alleen voor de wereldwijde energiemarkt, maar in de eerste plaats voor Rusland en China’, zo noemde de Russische president de ingebruikname van de gasleiding.

De leiding staat daarmee ook symbool voor de steeds verdere focus van Poetin op de snelgroeiende Aziatische economieën. Dat terwijl de relatie met het westen onder druk staat, onder meer sinds de annexatie van De Krim in 2014 en de daaropvolgende economische sancties.

Wat denk je van dit verhaal?
Rusland en China openen eerste gaspijpleiding tussen beide landen

Open VLD houdt de paars-groene boot af

Open VLD houdt de paars-groene boot af

‘We willen met iedereen over de inhoud praten’, houdt Open VLD voorlopig de kaarten tegen de borst. Toch zal de richting die de partij inslaat, bepalen of N-VA-voorzitter Bart De Wever volgende week het veld ingestuurd wordt of een (pre)formateur verder paars-groen kan bewandelen.

Open VLD spuit mist na haar partijbestuur, vanochtend. ‘Voor ons primeert de liberale inhoud’, luidt het in een mededeling na afloop van de vergadering. ‘Van de inhoud het afhangen en daarvoor werken ...

Perdichizzi (Union) en Van Langendonck (Westerlo) riskeren elk een speeldag schorsing

Perdichizzi (Union) en Van Langendonck (Westerlo) riskeren elk een speeldag schorsing

Het parket van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) heeft maandag een speeldag schorsing en 500 euro boete gevorderd tegen Pietro Perdichizzi (Union) en Koen Van Langendonck (Westerlo), die afgelopen weekend al heel vroeg in hun respectievelijke competitieduels rood kregen.

Perdichizzi sjokte zondag in de topper tegen Beerschot (0-2 nederlaag) al na vijf minuten van het veld. Om de doorgebroken Noubissi van een 1-op-1-situatie te houden, zette de aanvoerder van Union een risicovolle tackle in. Perdichizzi leek het leer te raken, maar toch sloot ref Pirard de verdediger rechtstreeks uit.

Iets gelijkaardigs overkwam Van Langendonck zaterdag tegen Virton (1-1). De goalie van Westerlo verliet zijn strafschopgebied om een doorbraak in de kiem te smoren, maar kreeg de bal al vallend tegen de arm. Scheidsrechter Denil duwde de ongelukkige Van Langendonck prompt de rode kaart onder de neus.

Indien beide clubs het schikkingsvoorstel van het Bondsparket aanvaarden, missen Perdichizzi en Van Langendonck hun onderlinge bekerduel van woensdagavond in het Dudenpark van Vorst.

post your content
ADVERTISING

Easy Branches Met Global Network kunt u uw post in ons netwerk delen op elk continent of elk land in de wereld

Jouw bericht
boatshowchina.com expolifestyle.com
immediate for delivery new exclusive hypercars, megacars and supersportcars so as luxury classic sports cars for sale and purchasingAgency Sign-up Fill in the form and our consultants will contact you as soon as possible in order to give you all the information you need to sale, rent Your real estate, propertyThe Thailand Yacht Show returns to the award-winning Royal Phuket Marina for its fifth edition in January 2020 Officiële website van de Europese UnieNaar de homepage van de nederlandse regering en RijksoverheidSea Yachting Magazine  Discover the Exclusive World of Yacht, Luxury Yachts with Matchless Design, Comforts and Style42 Grondwet), terwijl de Staten-Generaal (het parlement) bestaat uit de ... Het Statuut voor het Koninkrijk der Nederlanden geeft regels omtrent het ... Hoewel artikel 81 van de Grondwet bepaalt dat wetten worden vastgesteld door de regeringimmediate for delivery new exclusive sports cars and luxury sports car for sale and purchase Evenementen feesten organisatieGuest post postingPrachtig Bijbels kinder behang, geïnspireerd door de mooiste verhalen.auto handel en sloperij Karel Presher Breda inkoop verkoop auto'svan hoof zonweringen en rolluikenOnze Bio Slager - Dé biologische horeca slagerij in BredaWelkom bij Rommelse Transport National vervoer - International vervoer - Stukgoederen vervoer - container vervoer - ADR - LZV - Paardenwagen verhuur - Chauffeur vacatures