‘We willen met iedereen over de inhoud praten’, houdt Open VLD voorlopig de kaarten tegen de borst. Toch zal de richting die de partij inslaat, bepal
Open VLD houdt de paars-groene boot af

Open VLD houdt de paars-groene boot af

Open VLD houdt de paars-groene boot af

Open VLD houdt de paars-groene boot af

Open VLD houdt de paars-groene boot af

Open VLD houdt de paars-groene boot af
Open VLD houdt de paars-groene boot af
  • 2019-12-02 14:20:08 2 maanden geleden
  • keer bekeken 4,598
32
gedeelde

‘We willen met iedereen over de inhoud praten’, houdt Open VLD voorlopig de kaarten tegen de borst. Toch zal de richting die de partij inslaat, bepalen of N-VA-voorzitter Bart De Wever volgende week het veld ingestuurd wordt of een (pre)formateur verder paars-groen kan bewandelen.

Open VLD spuit mist na haar partijbestuur, vanochtend. ‘Voor ons primeert de liberale inhoud’, luidt het in een mededeling na afloop van de vergadering. ‘Van de inhoud het afhangen en daarvoor werken ...

Wat denk je van dit verhaal?
Open VLD houdt de paars-groene boot af

Perdichizzi (Union) en Van Langendonck (Westerlo) riskeren elk een speeldag schorsing

Perdichizzi (Union) en Van Langendonck (Westerlo) riskeren elk een speeldag schorsing

Het parket van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) heeft maandag een speeldag schorsing en 500 euro boete gevorderd tegen Pietro Perdichizzi (Union) en Koen Van Langendonck (Westerlo), die afgelopen weekend al heel vroeg in hun respectievelijke competitieduels rood kregen.

Perdichizzi sjokte zondag in de topper tegen Beerschot (0-2 nederlaag) al na vijf minuten van het veld. Om de doorgebroken Noubissi van een 1-op-1-situatie te houden, zette de aanvoerder van Union een risicovolle tackle in. Perdichizzi leek het leer te raken, maar toch sloot ref Pirard de verdediger rechtstreeks uit.

Iets gelijkaardigs overkwam Van Langendonck zaterdag tegen Virton (1-1). De goalie van Westerlo verliet zijn strafschopgebied om een doorbraak in de kiem te smoren, maar kreeg de bal al vallend tegen de arm. Scheidsrechter Denil duwde de ongelukkige Van Langendonck prompt de rode kaart onder de neus.

Indien beide clubs het schikkingsvoorstel van het Bondsparket aanvaarden, missen Perdichizzi en Van Langendonck hun onderlinge bekerduel van woensdagavond in het Dudenpark van Vorst.

Politiezone Brussel Noord neemt voor het eerst wagen wegpiraat in beslag

Politiezone Brussel Noord neemt voor het eerst wagen wegpiraat in beslag

De lokale politie van de zone Brussel Noord (Schaarbeek/Evere/Sint-Joost-ten-Node) heeft afgelopen vrijdag voor het eerst een wagen van een wegpiraat bestuurlijk in beslag genomen. Dat meldt de politiezone maandag. Het gaat om een autobestuurder die het leven van verschillende schoolkinderen in gevaar had gebracht.

De bestuurder liep vrijdagmiddag rond 13 uur tegen de lamp in de Chaumontelstraat in Schaarbeek. Vlakbij twee scholen liet een bus net een aantal kinderen uitstappen, waarna die nog de straat moesten oversteken. Terwijl de kinderen het zebrapad overstaken, kwam een personenwagen met een hoge snelheid aangereden, die de bus voorbijstak en daarbij bijna inreed op de kinderen.

Een politiepatrouille die achter de automobilist reed, liet de man meteen stoppen. Bij de controle bleek dat de bestuurder reed zonder geldig rijbewijs.

‘Een gerechtelijke inbeslagname was op dat moment niet mogelijk, maar de situatie voldeed wel aan de voorwaarden voor een bestuurlijke inbeslagname’, zegt korpschef Frédéric Dauphin. ‘De bestuurlijke inbeslagname is gebaseerd op artikel 30 van de wet op het politieambt. Als een automobilist door zijn rijgedrag het leven of de lichamelijke integriteit van anderen met zijn voertuig in gevaar brengt, kan zijn voertuig bestuurlijk in beslag worden genomen wanneer aan een aantal strenge criteria wordt voldaan.’

Meer repressie

‘De voorbije twee jaar heeft de politiezone Brussel Noord het aantal repressieve operaties verhoogd om het gevaarlijke rijgedrag van sommige automobilisten op de weg te bestrijden’, gaat de korpschef verder.

Dauphin: ‘Sommige bestuurders blijken de boodschap nog steeds niet te begrijpen. Daarom hebben we ons, net als andere politiezones, laten inspireren door de procedure van bestuurlijke inbeslagname.’

post your content
ADVERTISING

Easy Branches Met Global Network kunt u uw post in ons netwerk delen op elk continent of elk land in de wereld

Jouw bericht
boatshowchina.com expolifestyle.com
immediate for delivery new exclusive hypercars, megacars and supersportcars so as luxury classic sports cars for sale and purchasingAgency Sign-up Fill in the form and our consultants will contact you as soon as possible in order to give you all the information you need to sale, rent Your real estate, propertyThe Thailand Yacht Show returns to the award-winning Royal Phuket Marina for its fifth edition in January 2020 Officiële website van de Europese UnieNaar de homepage van de nederlandse regering en RijksoverheidSea Yachting Magazine  Discover the Exclusive World of Yacht, Luxury Yachts with Matchless Design, Comforts and Style42 Grondwet), terwijl de Staten-Generaal (het parlement) bestaat uit de ... Het Statuut voor het Koninkrijk der Nederlanden geeft regels omtrent het ... Hoewel artikel 81 van de Grondwet bepaalt dat wetten worden vastgesteld door de regeringimmediate for delivery new exclusive sports cars and luxury sports car for sale and purchase Evenementen feesten organisatieGuest post postingPrachtig Bijbels kinder behang, geïnspireerd door de mooiste verhalen.auto handel en sloperij Karel Presher Breda inkoop verkoop auto'svan hoof zonweringen en rolluikenOnze Bio Slager - Dé biologische horeca slagerij in BredaWelkom bij Rommelse Transport National vervoer - International vervoer - Stukgoederen vervoer - container vervoer - ADR - LZV - Paardenwagen verhuur - Chauffeur vacatures