Twee twintigers kwamen vrijdag om bij de aanslag van een vrijgekomen terrorist in Londen. Vandaag worden ze herdacht tijdens een wake in Guildhall Ya
Dit waren de slachtoffers van de aanslag in Londen: ‘Jack geloofde in rehabilitatie, niet in wraak’

Dit waren de slachtoffers van de aanslag in Londen: ‘Jack geloofde in rehabilitatie, niet in wraak’

Dit waren de slachtoffers van de aanslag in Londen: ‘Jack geloofde in rehabilitatie, niet in wraak’

Dit waren de slachtoffers van de aanslag in Londen: ‘Jack geloofde in rehabilitatie, niet in wraak’

Dit waren de slachtoffers van de aanslag in Londen: ‘Jack geloofde in rehabilitatie, niet in wraak’

Dit waren de slachtoffers van de aanslag in Londen: ‘Jack geloofde in rehabilitatie, niet in wraak’
Dit waren de slachtoffers van de aanslag in Londen: ‘Jack geloofde in rehabilitatie, niet in wraak’
  • 2019-12-02 12:20:11 3 maanden geleden
  • keer bekeken 3,029
25
gedeelde

Twee twintigers kwamen vrijdag om bij de aanslag van een vrijgekomen terrorist in Londen. Vandaag worden ze herdacht tijdens een wake in Guildhall Yard.

Op een evenement voor gerehabiliteerde ex-gedetineerden in Londen haalde Usman Khan (28) vrijdag een groot mes boven en stak twee jonge mensen dood. Het ging om Jack Merritt (25) en Saskia Jones (23).

Beide slachtoffers waren in London voor Learning Together, een initiatief dat zich inzet voor de herintegratie van gedetineerden. Jack Merritt werkte als coördinator van het evenement, Saskia Jones was een vrijwilliger. Beiden hadden aan de universiteit van Cambridge gestudeerd.

De familie van Jack Merrit omschrijft hem als een ‘getalenteerde jongen’ die is overleden terwijl hij deed wat hij graag deed. ‘Jack leefde volgens zijn principes, hij geloofde in rehabilitatie, niet in wraak, en hij koos altijd de kant van de underdog. Hij was een intelligente, attente en empathische persoon.’

In de mededeling doet de familie ook een oproep. ‘We weten dat Jack niet zou willen dat dit vreselijke, geïsoleerde incident door de regering zou gebruikt worden om nog strengere straffen op te leggen, of om mensen langer op te sluiten dan nodig.’

Saskia Jones was volgens haar familie ‘steeds bereid het beste te zien in mensen’ en ze had een ‘ongelooflijke honger naar kennis’. ‘Saskia was zeer gepassioneerd in het geven van steun aan slachtoffers’, zegt haar familie nog. Ook had ze onlangs gesolliciteerd bij een afdeling van de politieacademie, gespecialiseerd in de ondersteuning van slachtoffers. ‘Dit is een ongelooflijke zware periode voor onze familie. Saskia laat een grote leegte achter.’

Voor beide slachtoffers vindt vandaag een herdenkingsdienst plaats in Londen. Verwacht wordt dat premier Boris Johnson, Labour-leider Jeremy Corbyn en de Londense burgemeester Sadiq Khan de wake zullen bijwonen. Ook zondag vond al een herdenking plaats in Southwark Cathedral.

De dader werd op de London Bridge overmeesterd door omstaanders en door de politie doodgeschoten. Lucasz, een Pool die als glazenwasser bezig was in Fishmongers' Hall (waar het evenement met de gedetineerden plaatsvond), had een slagtand van een narwal aan de muur gevonden om de dader te lijf te gaan. Iemand anders gebruikte een brandblusser.

 

 

Wat denk je van dit verhaal?
Dit waren de slachtoffers van de aanslag in Londen: ‘Jack geloofde in rehabilitatie, niet in wraak’

Dinsdag alweer (beker)voetbal: laatste kans voor Genk en Anderlecht om seizoen te redden?

Dinsdag alweer (beker)voetbal: laatste kans voor Genk en Anderlecht om seizoen te redden?

Landskampioen KRC Genk trapt dinsdagavond (20u45) op de Bosuil tegen Antwerp de achtste finales van de Beker van België op gang. Club Brugge speelt een derby op het veld van KV Oostende om een plek in de kwartfinales, terwijl Anderlecht absoluut moet winnen bij Moeskroen.

Genk beleeft woelige weken. Na het ontslag van Felice Mazzu zorgt de komst van nieuwbakken coach Hannes Wolf voorlopig niet voor een ommekeer. Racing ging afgelopen weekend pijnlijk met de billen bloot in eigen huis tegen provinciegenoot Sint-Truiden (1-2), en heeft geen andere keuze dan te winnen op de Bosuil. Maar de verplaatsing naar Antwerp is natuurlijk geen cadeau. The Great Old is ook dit seizoen een lastig te bekampen ploeg die opnieuw meedraait in de top van de stand.

Club Brugge voert de Jupiler Pro League ruim aan, en wil ook in de Beker zijn meesterschap in de verf zetten. Blauw-zwart maakt de korte trip naar Oostende. KVO staat in de competitie in de kelder en draait geen goed seizoen, maar proefde zondag voor het eerst in maanden nog eens van de zege. Anderlecht was aan de kust kind van de rekening (3-2).

De Brusselaars moesten door het verlies tegen Oostende voor de zoveelste keer dit seizoen een opdoffer verwerken. RSCA zet onder Frank Vercauteren wel stappen vooruit, maar zakt geregeld genadeloos door het ijs. Play-off 1 halen wordt steeds moeilijker, waardoor paars-wit vol inzet op de Beker. Moeskroen kent met een plek in de middenmoot een kalm seizoen en kan zich helemaal focussen op de Croky Cup.

Voor AA Gent ligt de nederlaag in de finale vorig seizoen tegen toenmalige tweedeklasser KV Mechelen nog vers in het geheugen en de Buffalo’s azen dit jaar op wraak. Met een partij in Charleroi wacht wel een pittige opdracht. De Carolo’s, vierde in de JPL, dromen immers al jaren van bekersucces. Ook Standard mikt hoog. De Luikenaars mogen zich in eigen huis dan absoluut niet laten verrassen door Rebecq, de nummer zeven in de tweede amateurklasse.

Voorts kijken Zulte Waregem en STVV mekaar in de ogen aan de Gaverbeek, en bikkelen KV Kortrijk en AS Eupen in het Guldensporenstadion voor een stek bij de laatst acht. Met Union en Westerlo treffen tot slot twee 1B-clubs mekaar in het Dudenpark.

Wie in China simkaart koopt, moet nu ook gezicht laten scannen

Wie in China simkaart koopt, moet nu ook gezicht laten scannen

Sinds zondag moeten Chinese telecomoperatoren de gezichten inscannen van nieuwe klanten die een simkaart laten registreren. Volgens de overheid is de maatregel bedoeld om fraude tegen te gaan.

Volgens een nota van het ministerie van Industrie en Informatie moeten telecomoperatoren ‘artificiële intelligentie’ toepassen om zich ervan te verzekeren dat de identiteit die nieuwe klanten doorgeven, daadwerkelijk klopt. Ze moeten er ook voor zorgen dat simkaarten nadien niet door klanten worden doorverkocht.

Het maakte echter niet bekend welke bedrijven de technologie zullen aanbieden voor de gezichtsscans. Verder is onduidelijk of de vele honderden miljoenen Chinezen die nu al een simkaart hebben, ook hun gezicht zullen moeten laten inscannen.

Officieel heet het dat de maatregel werd ingevoerd in de strijd tegen fraude. Het ministerie noemt ook terreurbestrijding als een belangrijke reden.

Door de nieuwe maatregel, voor het eerst aangekondigd in september, zullen voortaan echter miljoenen mensen extra in de gaten worden gehouden door de gezichtsherkenningssystemen van de Chinese overheid. Die technologie is nu al wijdverspreid in China. Zo gebruikt de Chinese overheid al volop gezichtsherkenning om burgers op elk moment van de dag in de gaten te houden. Supermarkten en hotels bieden klanten verder de mogelijkheid om te betalen of in te checken door hun gezicht te laten scannen.

Veiligheidsstaat

Mensenrechtenorganisaties noemen de nieuwe maatregelen ‘een verdere stap richting een ‘dystopische veiligheidsstaat’, waarin burgers voortdurend worden gecontroleerd en gemonitord door de overheid op tekenen van onvrede of verzet.

In China zelf blijft de weerstand tegen het gebruik van gezichtsherkenning vooralsnog beperkt. Op de microblogsite Weibo drukten veel gebruikers net hun steun uit voor de nieuwe maatregel. Toch waren her en der toch ook enkele incidenten rond het gebruik van gezichtsherkenning. Zo begon universiteitsprofessor Guo Bing in november een rechtszaak tegen een safaripark in Peking, omdat het aan de ingang zijn gezicht had gescand en daarbij persoonlijke data had verzameld.

Daarnaast zei het Chinese ministerie van Onderwijs in september dat het het gebruik van gezichtsherkenning zou ‘inperken en reguleren’, nadat woedende ouders hadden aangeklaagd dat de universiteit van Nanjing camera’s had opgehangen in de leslokalen om de aanwezigheid en de inzet van de studenten te controleren.

ADVERTISING
RECLAME WEBSITES - BEZOEKERS

Easy Branches Worldwide Network biedt de mogelijkheid en stelt u in staat om uw gastpost bij te dragen op verschillende websites en talen, gericht op elke stad of land

Place Guest Post
boatshowchina.com expolifestyle.com
immediate for delivery new exclusive hypercars, megacars and supersportcars so as luxury classic sports cars for sale and purchasing
Agency Sign-up Fill in the form and our consultants will contact you as soon as possible in order to give you all the information you need to sale, rent Your real estate, property
 Officiële website van de Europese Unie
Naar de homepage van de nederlandse regering en Rijksoverheid
Sea Yachting Magazine  Discover the Exclusive World of Yacht, Luxury Yachts with Matchless Design, Comforts and Style
42 Grondwet), terwijl de Staten-Generaal (het parlement) bestaat uit de ... Het Statuut voor het Koninkrijk der Nederlanden geeft regels omtrent het ... Hoewel artikel 81 van de Grondwet bepaalt dat wetten worden vastgesteld door de regering
immediate for delivery new exclusive sports cars and luxury sports car for sale and purchase
Guest post posting
Prachtig Bijbels kinder behang, geïnspireerd door de mooiste verhalen.
auto handel en sloperij Karel Presher Breda inkoop verkoop auto's
van hoof zonweringen en rolluiken
Onze Bio Slager - Dé biologische horeca slagerij in Breda
Welkom bij Rommelse Transport National vervoer - International vervoer - Stukgoederen vervoer - container vervoer - ADR - LZV - Paardenwagen verhuur - Chauffeur vacatures