Dierenrechtenactivisten van Animal Resistance voerden vandaag actie tegen een foie gras-producent in Bekegem, West-Vlaanderen. Een tiental mensen had
Animal Resistance bezette foie gras-boerderij in Bekegem

Animal Resistance bezette foie gras-boerderij in Bekegem

Animal Resistance bezette foie gras-boerderij in Bekegem

Animal Resistance bezette foie gras-boerderij in Bekegem

Animal Resistance bezette foie gras-boerderij in Bekegem

Animal Resistance bezette foie gras-boerderij in Bekegem
Animal Resistance bezette foie gras-boerderij in Bekegem
  • 2019-11-09 14:20:02 1 maanden geleden
  • keer bekeken 3,103
34
gedeelde

Dierenrechtenactivisten van Animal Resistance voerden vandaag actie tegen een foie gras-producent in Bekegem, West-Vlaanderen. Een tiental mensen had zichzelf vastgeketend aan de kooien van de eenden. Ze werden gearresteerd.

Zaterdagochtend verspreidde Animal Resitance al beelden van de leefomstandigheden van de dieren in Bekegem. ‘Nadat we de beelden van de kooien, de bedrade ondergrond waarin deze dieren moeten leven, de tientallen dode en gewonde eenden zagen, waren we allemaal erg van slag’, vertelt woordvoerder Glenn Lemmens in een persbericht.

De laatste Vlaamse foie gras-producent moet sowieso in 2023 de deuren sluiten, maar Animal Resistance eist dat de bewuste boerderij in de Ichtegemse deelgemeente Bekegem onmiddellijk dicht gaat. Ze weigerden de stal te verlaten tot er een verklaring kwam van minister Weyts. Toen dat niet mogelijk leek, stelden ze voor om vijf van de meest gewonde eenden te mogen bevrijden. Volgens Animal Resistance ging de boer daar echter niet mee akkoord.

De hele actie werd van binnenuit gefilmd en gestreamd via Facebook. Daaruit bleek dat de politie snel ter plaatse was. De activisten kregen het bevel om hun identiteitskaarten te geven en naar buiten te komen. Toen ze dat weigerden, werd overgegaan tot arrestatie.

'Strijd achterhaald'

Michaël Devoldere, woordvoerder van minister Weyts, heeft in een reactie laten weten dat het verbod op dwangvoederen al is goedgekeurd in Vlaanderen. ‘De sluiting is decretaal goedgekeurd, hun strijd is dus achterhaald. Ze zouden dus beter ons voorbeeld proberen te promoten en te exporten naar elders. Te beginnen met Wallonië en Frankrijk’, klinkt het. Minister Weyts bevindt zich momenteel in het Nederlandse Gorinchem, waar hij het Landelijk Congres Dierenhulpverlening uitgerekend over het Vlaamse dierenwelzijnsbeleid zal toespreken.

Wat denk je van dit verhaal?
Animal Resistance bezette foie gras-boerderij in Bekegem

Betogingen in Georgië tegen film over twee verliefde mannelijke dansers

Betogingen in Georgië tegen film over twee verliefde mannelijke dansers

In Georgië zijn er bij protesten tegen een film over twee verliefde mannelijke dansers 27 arrestaties verricht. Twee politieagenten raakten gewond toen ze voor de veiligheid instonden voor de première van de film And then we danced.

De film, die zich trouwens in Georgië afspeelt, gaat over een opkomende danser van het nationaal ballet van Georgië in Tbilisi die verliefd wordt op een andere student.

And then we danced van de Zweedse regisseur Levan Akin is dit weekend te zien in vijf cinema’s in het land die onder politiebewaking staan. De organisatoren zeggen dat alle tickets de deur uit zijn.

De tegenstanders van de film riepen vrijdag slogans als ‘Schande’ en gebruikten ook vuurwerk. De Amerikaanse ambassade in de ex-Sovjetrepubliek had opgeroepen om menigtes te vermijden, wegens het gevaar op geweld.

Georgië is met een 25ste plaats op 50 Europese landen niet het meest lgbt-onvriendelijke land (het scoort beter dan al zijn buurlanden), maar homofobie blijft voor velen dagelijkse kost. Dat ondervond ook deze film nog voor de eerste vertoning: de choreograaf staat op de eindcredits vermeld als ‘anoniem’ uit angst voor repressies.

De film ging dit jaar in première op het internationaal Filmfestival van Cannes en won in Gent de Publieksprijs. Een recensie leest u hier.

Slecht nieuws voor EK veldrijden: fietsen van Nederlander Joris Nieuwenhuis gestolen

Slecht nieuws voor EK veldrijden: fietsen van Nederlander Joris Nieuwenhuis gestolen

De crossfietsen van de Nederlandse veldrijder Joris Nieuwenhuis zijn gestolen bij het EK veldrijden in het Italiaanse Silvelle. Dat meldt zijn team Sunweb zaterdagmiddag op social media. De 23-jarige Nieuwenhuis is een van de vijf Nederlandse renners die zondag bij de profs in actie komt.

Volgens de wielerploeg betreft het fietsen van het merk Cervélo die zijn gestolen uit een busje dat op een beveiligde parkeerplaats bij het teamhotel stond. Sunweb roept getuigen op zich te melden bij de politie.

Nieuwenhuis deed vorig jaar voor het eerst mee bij de profs op het EK. Toen eindigde hij als zevende achter winnaar Mathieu van der Poel, die zondag opnieuw de grote favoriet voor het Europees goud is.

post your content
ADVERTISING

Easy Branches Met Global Network kunt u uw post in ons netwerk delen op elk continent of elk land in de wereld

Jouw bericht
boatshowchina.com expolifestyle.com
Agency Sign-up Fill in the form and our consultants will contact you as soon as possible in order to give you all the information you need to sale, rent Your real estate, propertyThe Thailand Yacht Show returns to the award-winning Royal Phuket Marina for its fifth edition in January 2020 Officiële website van de Europese UnieNaar de homepage van de nederlandse regering en RijksoverheidSea Yachting Magazine  Discover the Exclusive World of Yacht, Luxury Yachts with Matchless Design, Comforts and Style42 Grondwet), terwijl de Staten-Generaal (het parlement) bestaat uit de ... Het Statuut voor het Koninkrijk der Nederlanden geeft regels omtrent het ... Hoewel artikel 81 van de Grondwet bepaalt dat wetten worden vastgesteld door de regeringimmediate for delivery new exclusive sports cars and luxury sports car for sale and purchase Evenementen feesten organisatieGuest post postingPrachtig Bijbels kinder behang, geïnspireerd door de mooiste verhalen.auto handel en sloperij Karel Presher Breda inkoop verkoop auto'svan hoof zonweringen en rolluikenOnze Bio Slager - Dé biologische horeca slagerij in BredaWelkom bij Rommelse Transport National vervoer - International vervoer - Stukgoederen vervoer - container vervoer - ADR - LZV - Paardenwagen verhuur - Chauffeur vacatures