Leerlingen uit het aso kunnen straks een zevende jaar volgen om hun slaagkansen in het hoger onderwijs te vergroten. In de beleidsnota van onderwijsm
Zevende jaar moet leerlingen meer slaagkans geven in hoger onderwijs

Zevende jaar moet leerlingen meer slaagkans geven in hoger onderwijs

Zevende jaar moet leerlingen meer slaagkans geven in hoger onderwijs

Zevende jaar moet leerlingen meer slaagkans geven in hoger onderwijs

Zevende jaar moet leerlingen meer slaagkans geven in hoger onderwijs

Zevende jaar moet leerlingen meer slaagkans geven in hoger onderwijs
Zevende jaar moet leerlingen meer slaagkans geven in hoger onderwijs
  • 2019-11-09 08:20:04 4 dag geleden
  • keer bekeken 3,360
53
gedeelde

Leerlingen uit het aso kunnen straks een zevende jaar volgen om hun slaagkansen in het hoger onderwijs te vergroten. In de beleidsnota van onderwijsminister Ben Weyts (N-VA) staat dat hij zo’n schakeljaar in overleg met de universiteiten en hogescholen wil invoeren.

In arbeidsmarktgerichte ­opleidingen in het bso en tso bestaat dat principe van een zevende jaar al, maar die leerlingen hebben niet de juiste vooropleiding om naar het ­hoger onderwijs te gaan. Het is net de bedoeling van het aso om leerlingen voor te bereiden op de universiteit.

'We zien een probleem met studenten die meerdere jaren vertraging oplopen in het hoger onderwijs', zegt de woordvoerder van minister Weyts. 'Zo”n bijspijkerjaar, zeker als studenten naar een “zware” richting aan de universiteit willen, kan hun slaagkansen vergroten'

Het jaar zal voor iedereen openstaan, maar is volledig optioneel. 'Scholen kunnen wel het advies geven op het einde van het middelbaar om dat jaar te volgen, maar dat zullen we niet verplichten,' aldus de woordvoerder van de minister.

Helemaal nieuw is het idee niet. Zo bestaat er volgens de onderwijskiezer al bijvoorbeeld een voorbereidend jaar op het hoger onderwijs, meer specifiek op de wiskundig-wetenschappelijke richtingen. Het is bedoeld voor studenten die uit richtingen komen met minder wiskunde en wetenschappen op het programma, maar die toch dergelijke richting willen gaan studeren in het hoger onderwijs.

Wat denk je van dit verhaal?
Zevende jaar moet leerlingen meer slaagkans geven in hoger onderwijs

'Tear down this wall': dertig jaar na de val van de Berlijnse Muur

'Tear down this wall': dertig jaar na de val van de Berlijnse Muur

Het is zaterdag exact dertig jaar geleden dat de Berlijnse Muur viel. De val van de Muur luidde het einde van de Koude Oorlog in. In de video hierboven ziet u de geschiedenis van de Muur, en hoe een vergissing de val inzet.
Antwerpen stopt samenwerking met speciale eenheden van federale politie

Antwerpen stopt samenwerking met speciale eenheden van federale politie

De Antwerpse politie blaast de samenwerking met de speciale eenheden van de federale politie op. Dat bericht Gazet van Antwerpen. De fusie kostte volgens Antwerpen vooral veel geld. Maar de stad had er amper iets aan.

De samenwerking tussen de politiezone Antwerpen en de federale politie ging twee jaar ­geleden van start, toen de terreurdreiging die uitging van ISIS nog bijzonder actueel was. De vraag welke politiedienst in geval van een terreuraanslag in Antwerpen in staat was om in te grijpen, was prangend. De federale politie beschikt over de speciale een­heden, maar die waren onderbemand en over­bevraagd.

De Antwerpse politie beschikte daarom over een eigen speciale interventie-eenheid: het bijzonder bijstandsteam (BBT). Het Comité P had al langer kritiek op het feit dat lokale politiezones hun eigen speciale eenheden oprichtten, en in Antwerpen klonk die kritiek nog luider toen Jonathan Jacob in zijn cel overleed nadat hij hardhandig was aangepakt door de BBT.

De stad Antwerpen, de lokale ­politie en de federale ­politie sloten daarom een overeenkomst waarbij het BBT zou opgaan in de federale politie. De Antwerpse politie bleef de lonen en uitrusting betalen, op voorwaarde dat er altijd een team ­paraat stond om in Antwerpen op te treden.

Na twee jaar samenwerking trekken korpschef Serge Muyters en burgemeester Bart De Wever (N-VA) de stekker uit het project. Antwerpen had er 3,8 miljoen in geïnvesteerd, maar met nauwelijks vijftien interventies viel het resultaat nogal mager uit. ‘Hoewel het gemengde gespecialiseerde team van federale en lokale eenheden goed samenwerkte, valt de bekostiging van beide teams door de stad niet meer te verantwoorden,’ aldus Muyters in Gazet van Antwerpen.

De leden van het voormalige BBT die de overstap hebben gemaakt naar de federale politie, kunnen terugkeren naar de Antwerpse politie of definitief overstappen naar de federale

post your content
ADVERTISING

Easy Branches Met Global Network kunt u uw post in ons netwerk delen op elk continent of elk land in de wereld

Jouw bericht
boatshowchina.com expolifestyle.com
 Officiële website van de Europese UnieNaar de homepage van de nederlandse regering en RijksoverheidSea Yachting Magazine  Discover the Exclusive World of Yacht, Luxury Yachts with Matchless Design, Comforts and Style42 Grondwet), terwijl de Staten-Generaal (het parlement) bestaat uit de ... Het Statuut voor het Koninkrijk der Nederlanden geeft regels omtrent het ... Hoewel artikel 81 van de Grondwet bepaalt dat wetten worden vastgesteld door de regeringimmediate for delivery new exclusive sports cars and luxury sports car for sale and purchase Evenementen feesten organisatieGuest post postingPrachtig Bijbels kinder behang, geïnspireerd door de mooiste verhalen.auto handel en sloperij Karel Presher Breda inkoop verkoop auto'svan hoof zonweringen en rolluikenOnze Bio Slager - Dé biologische horeca slagerij in BredaWelkom bij Rommelse Transport National vervoer - International vervoer - Stukgoederen vervoer - container vervoer - ADR - LZV - Paardenwagen verhuur - Chauffeur vacaturesWe offer a unique selection of collectibles Artifacts, Sculptures, Jewels and Paintings from World-Wide Artists to sell Global. This can be see over or purchased securely online after logistic send by DHL InternationalFaillisement in zicht???????  Laat het niet zo ver komen en contacteer ons optijd!!!!!!! Vastgoed project klein of groot wij helpen U uit de Nood!!!!!!