De Belgische voetbalvrouwen hebben ook hun derde kwalificatiewedstrijd voor het EK van 2021 gewonnen. De Red Flames haalden het in Zapresic vlot van
Red Flames pakken 9 op 9 na uitzege bij zwak Kroatië

Red Flames pakken 9 op 9 na uitzege bij zwak Kroatië

Red Flames pakken 9 op 9 na uitzege bij zwak Kroatië

Red Flames pakken 9 op 9 na uitzege bij zwak Kroatië

Red Flames pakken 9 op 9 na uitzege bij zwak Kroatië

Red Flames pakken 9 op 9 na uitzege bij zwak Kroatië
Red Flames pakken 9 op 9 na uitzege bij zwak Kroatië
  • 2019-11-08 20:20:05 4 dag geleden
  • keer bekeken 3,146
32
gedeelde

De Belgische voetbalvrouwen hebben ook hun derde kwalificatiewedstrijd voor het EK van 2021 gewonnen. De Red Flames haalden het in Zapresic vlot van Kroatië met 1-4.

België klom vroeg op voorsprong, toen Tessa Wullaert (15.) na een fout op De Caigny de strafschop feilloos omzette. Bijna was het snel 0-2, maar De Caigny trof de lat. Enkele minuten later was het dan toch prijs, toen Wullaert met een gelift balletje Davina Philtjens (31.) voor doel zette die niet miste. De thuisploeg kwam even voor halfweg terug in de match. Doelvrouw Evrard ging aan het knoeien en devieerde een vrije trap knullig met de vuisten tegen de lat, waarna Lubina (40.) bij de pinken was en binnen duwde.

Bij het begin van de tweede periode diepten de Flames de kloof weer uit. Philtjens (56.) trapte een afvallende bal zonder genade tegen de netten. De Belgen controleerden nadien makkelijk. De Caigny (81.) kopte de 1-4 eindstand binnen op vrije trap van Wullaert.

De Flames begonnen hun EK-parcours foutloos met twee zeges. België opende in september met een vlotte 6-1 overwinning tegen Kroatië, waarna de Flames ook de volle buit in Roemenië pakten (0-1). In de stand staan ze samen met Zwitserland aan kop met negen punten. Roemenië en Kroatië (elk 3 ptn) volgen, voor een puntenloos Litouwen. Alleen de poulewinnaar plaatst zich voor het hoofdtoernooi, net als de drie beste tweedes (op negen groepen). De andere tweedes spelen barrages.

Volgende week dinsdag volgt de vierde speeldag met een bezoek van rode lantaarn Litouwen aan Den Dreef in Leuven. Een twaalf op twaalf is dus helemaal niet uitgesloten en zo zouden de Flames het jaar na het missen van het EK - Zwitserland versperde hen uiteindelijk de weg in de barrages - toch feestelijk kunnen afsluiten, want zowel bondscoach Ives Serneels als Janice Cayman wordt dan in Leuven in de bloemetjes gezet. Voor Serneels wordt het immers zijn honderdste interland als coach van de Red Flames, terwijl Cayman dan haar honderdste cap zal vieren.

Wat denk je van dit verhaal?
Red Flames pakken 9 op 9 na uitzege bij zwak Kroatië

Manager filiaal sportwinkel JD Sports riskeert jaar cel na racistische uitlatingen

Manager filiaal sportwinkel JD Sports riskeert jaar cel na racistische uitlatingen

De manager van een winkel van sportkledingketen JD Sports die verdacht wordt van racistische uitlatingen, is vrijdagochtend opgepakt en verhoord. Dat meldt het parket van Luik. De jonge vrouw riskeert tot een jaar cel en een boete.

De vrouw werd vrijdag opgepakt om verhoord te worden. Ze geeft de feiten toe, maar minimaliseert haar uitlatingen en zegt dat het om humor ging. Het parket geeft aan dat de toon die gebruikt werd, niets verandert aan de inbreuk.

De feiten speelden zich een tweetal weken geleden af in de winkel van JD Sports in Mediacité. Ze kwamen aan het licht door beelden op sociale media. Daaruit bleek dat het personeel van de winkel op het einde van elke werkdag wordt gefouilleerd, om zeker te zijn dat ze niets gestolen hebben.

Op de videobeelden is te zien dat de manager aan haar personeel vraagt om zich op te delen in drie groepen: ‘Arabes’ (Arabieren, red.), ‘gwères’ (een term uit de hiphopscene voor Europeaan, red.) en ‘macaques’ (scheldwoord voor Noord-Afrikanen, red.).

Sinds de publicatie van de video werden al zeker twee winkels van de keten geplunderd, een in Luik en een in Brussel. Het parket van Luik beklemtoont dat oproepen tot geweld eveneens strafbaar is.

Stafchef van Donald Trump weigert te getuigen in impeachment-onderzoek

Stafchef van Donald Trump weigert te getuigen in impeachment-onderzoek

De kabinetschef van de Amerikaanse president Donald Trump, Mick Mulvaney, is vrijdag niet ingegaan op een dagvaarding van het Congres. Hij moest er getuigen in het onderzoek dat de Democraten hebben ingesteld naar een mogelijke afzetting van het Republikeinse staatshoofd.

Mulvaney is de hoogste medewerker van het Witte Huis die een dagvaarding ontving. Trump heeft zijn stafleden en andere medewerkers op het Witte Huis echter verboden mee te werken aan het onderzoek, dat hij een ‘heksenjacht’ noemt.

Tegenover de pers zei Trump vrijdag niettemin dat hij het ‘heerlijk zou hebben gevonden’ indien Mulvaney wél naar het Congres was getrokken. ‘Ik denk dat hij daar heel goed zou zijn geweest’, aldus de president.

Volgens de dagvaarding denkt de onderzoekscommissie in het Huis van Afgevaardigden dat Mulvaney ‘rechtstreeks betrokken kan zijn geweest in de poging van president Trump, zijn persoonlijke advocaat Rudolph Giuliani en anderen om druk uit te oefenen op de Oekraïense president Volodimir Zelenski, zodat die een onderzoek zou openen dat de politieke belangen van Donald Trump ten goede zou komen’.

Onderzoek naar Biden

De onderzoekscommissie verdenkt het staatshoofd en zijn entourage er meer bepaald van een ontmoeting op het Witte Huis en voor zowat 400 miljoen dollar aan militaire hulp te hebben gebruikt om Zelenski zover te krijgen een onderzoek te openen naar voormalig vicepresident Joe Biden, een Democratische rivaal van Trump.

Naast Mulvaney bleven nog andere getuigen, zoals de vroegere nationale veiligheidsadviseur John Bolton, weg van het Congres. Ondanks die onwil vanuit het Witte Huis werden achter gesloten deuren al een tiental mensen verhoord. Woensdag komt het onderzoek in een nieuwe fase terecht, want dan start het openbare verhoor van sommige getuigen.

post your content
ADVERTISING

Easy Branches Met Global Network kunt u uw post in ons netwerk delen op elk continent of elk land in de wereld

Jouw bericht
boatshowchina.com expolifestyle.com
 Officiële website van de Europese UnieNaar de homepage van de nederlandse regering en RijksoverheidSea Yachting Magazine  Discover the Exclusive World of Yacht, Luxury Yachts with Matchless Design, Comforts and Style42 Grondwet), terwijl de Staten-Generaal (het parlement) bestaat uit de ... Het Statuut voor het Koninkrijk der Nederlanden geeft regels omtrent het ... Hoewel artikel 81 van de Grondwet bepaalt dat wetten worden vastgesteld door de regeringimmediate for delivery new exclusive sports cars and luxury sports car for sale and purchase Evenementen feesten organisatieGuest post postingPrachtig Bijbels kinder behang, geïnspireerd door de mooiste verhalen.auto handel en sloperij Karel Presher Breda inkoop verkoop auto'svan hoof zonweringen en rolluikenOnze Bio Slager - Dé biologische horeca slagerij in BredaWelkom bij Rommelse Transport National vervoer - International vervoer - Stukgoederen vervoer - container vervoer - ADR - LZV - Paardenwagen verhuur - Chauffeur vacaturesWe offer a unique selection of collectibles Artifacts, Sculptures, Jewels and Paintings from World-Wide Artists to sell Global. This can be see over or purchased securely online after logistic send by DHL InternationalFaillisement in zicht???????  Laat het niet zo ver komen en contacteer ons optijd!!!!!!! Vastgoed project klein of groot wij helpen U uit de Nood!!!!!!