De kabinetschef van de Amerikaanse president Donald Trump, Mick Mulvaney, is vrijdag niet ingegaan op een dagvaarding van het Congres. Hij moest er g
Stafchef van Donald Trump weigert te getuigen in impeachment-onderzoek

Stafchef van Donald Trump weigert te getuigen in impeachment-onderzoek

Stafchef van Donald Trump weigert te getuigen in impeachment-onderzoek

Stafchef van Donald Trump weigert te getuigen in impeachment-onderzoek

Stafchef van Donald Trump weigert te getuigen in impeachment-onderzoek

Stafchef van Donald Trump weigert te getuigen in impeachment-onderzoek
Stafchef van Donald Trump weigert te getuigen in impeachment-onderzoek
  • 2019-11-08 20:20:04 4 maanden geleden
  • keer bekeken 3,488
36
gedeelde

De kabinetschef van de Amerikaanse president Donald Trump, Mick Mulvaney, is vrijdag niet ingegaan op een dagvaarding van het Congres. Hij moest er getuigen in het onderzoek dat de Democraten hebben ingesteld naar een mogelijke afzetting van het Republikeinse staatshoofd.

Mulvaney is de hoogste medewerker van het Witte Huis die een dagvaarding ontving. Trump heeft zijn stafleden en andere medewerkers op het Witte Huis echter verboden mee te werken aan het onderzoek, dat hij een ‘heksenjacht’ noemt.

Tegenover de pers zei Trump vrijdag niettemin dat hij het ‘heerlijk zou hebben gevonden’ indien Mulvaney wél naar het Congres was getrokken. ‘Ik denk dat hij daar heel goed zou zijn geweest’, aldus de president.

Volgens de dagvaarding denkt de onderzoekscommissie in het Huis van Afgevaardigden dat Mulvaney ‘rechtstreeks betrokken kan zijn geweest in de poging van president Trump, zijn persoonlijke advocaat Rudolph Giuliani en anderen om druk uit te oefenen op de Oekraïense president Volodimir Zelenski, zodat die een onderzoek zou openen dat de politieke belangen van Donald Trump ten goede zou komen’.

Onderzoek naar Biden

De onderzoekscommissie verdenkt het staatshoofd en zijn entourage er meer bepaald van een ontmoeting op het Witte Huis en voor zowat 400 miljoen dollar aan militaire hulp te hebben gebruikt om Zelenski zover te krijgen een onderzoek te openen naar voormalig vicepresident Joe Biden, een Democratische rivaal van Trump.

Naast Mulvaney bleven nog andere getuigen, zoals de vroegere nationale veiligheidsadviseur John Bolton, weg van het Congres. Ondanks die onwil vanuit het Witte Huis werden achter gesloten deuren al een tiental mensen verhoord. Woensdag komt het onderzoek in een nieuwe fase terecht, want dan start het openbare verhoor van sommige getuigen.

Wat denk je van dit verhaal?
Stafchef van Donald Trump weigert te getuigen in impeachment-onderzoek

‘Gestolen’ spullen Mathieu van der Poel terecht

‘Gestolen’ spullen Mathieu van der Poel terecht

De ‘gestolen’ regenvest en racebril van Mathieu van der Poel zijn terecht. Een buurtbewoner uit Schilde herkende de spullen van de wereldkampioen veldrijden in handen van een passerende jogger.

Schildenaar Walter Van Loon, de ‘dader’’, legde het hele verhaal uit aan Gazet van Antwerpen. De man zag Mathieu van der Poel door de bossen trainen en had zelfs een gesprek met de wereldkampioen, die op zoek was naar zijn spullen.

‘Tien minuten later liep er een jogger voorbij. Ik zag dat hij iets in zijn handen had en herkende meteen de logo’s van Corendon en Circus – de sponsors van de renner – op wat een regenjack bleek te zijn. De man vertelde dat hij dat onderweg gevonden had, net als een racebril met oranje glazen.’

Walter legde uit dat de gevonden voorwerpen van Mathieu van der Poel waren en nam de spullen over. Maar de vogel was intussen gaan vliegen, dus nam Van Loon de spullen mee naar huis.

Geen dieven in Schilde

Net op het moment dat de dochter van Walter de ‘vondst’ op Facebook wilde zetten, in de hoop dat het door de entourage van Van der Poel zou worden opgepikt, hoorde hij van de toornige reactie van de renner. De vinder nam contact op met Gazet van Antwerpen in de hoop dat die via de sportredactie contact kon leggen met Mathieu van der Poel, die dit weekend start op het Europees kampioenschap veldrijden in Italië. Maandag staat hij aan de start van de Jaarmarktcross in Niel.

‘Misschien trekken we daar wel naartoe, zodat ik de spullen persoonlijk aan Mathieu van der Poel kan terugbezorgen’, aldus Walter. ‘Wij hopen dat Mathieu nog veel zal winnen, maar ook dat hij niet langer hoeft te denken dat de mensen van Schilde en omgeving dieven of niet te vertrouwen zijn.’

Vlaamse regering schrapt Journalistiek Fonds

Vlaamse regering schrapt Journalistiek Fonds

Het Vlaams Journalistiek Fonds, nog maar pas opgericht in 2018, wordt alweer geschrapt.

Via de Vlaamse regering kende het Fonds eind vorig jaar nog 500.000 euro toe aan ‘innovatieve journalistiek’, zoals factcheckprojecten.

In zijn beleidsnota verwijst minister Dalle naar het bestaan van het Fonds Pascal Decroos dat zich al toelegt op onderzoeksjournalistiek. ‘Die versnippering vind ik niet efficiënt en ook niet nodig om tot een betere kernopdracht te komen’, klinkt het.

De regering schrapt ook de subsidiëring van de Medi­Academie die professionele opleidingen organiseerde voor journalisten of personeelsleden van media­bedrijven. Dalle wil voorlopig niet dieper ingaan op beide beslissingen.

ADVERTISING
RECLAME WEBSITES - BEZOEKERS

Easy Branches Worldwide Network biedt de mogelijkheid en stelt u in staat om uw gastpost bij te dragen op verschillende websites en talen, gericht op elke stad of land

Place Guest Post
boatshowchina.com expolifestyle.com
immediate for delivery new exclusive hypercars, megacars and supersportcars so as luxury classic sports cars for sale and purchasing
Agency Sign-up Fill in the form and our consultants will contact you as soon as possible in order to give you all the information you need to sale, rent Your real estate, property
 Officiële website van de Europese Unie
Naar de homepage van de nederlandse regering en Rijksoverheid
Sea Yachting Magazine  Discover the Exclusive World of Yacht, Luxury Yachts with Matchless Design, Comforts and Style
42 Grondwet), terwijl de Staten-Generaal (het parlement) bestaat uit de ... Het Statuut voor het Koninkrijk der Nederlanden geeft regels omtrent het ... Hoewel artikel 81 van de Grondwet bepaalt dat wetten worden vastgesteld door de regering
immediate for delivery new exclusive sports cars and luxury sports car for sale and purchase
Guest post posting
Prachtig Bijbels kinder behang, geïnspireerd door de mooiste verhalen.
auto handel en sloperij Karel Presher Breda inkoop verkoop auto's
van hoof zonweringen en rolluiken
Onze Bio Slager - Dé biologische horeca slagerij in Breda
Welkom bij Rommelse Transport National vervoer - International vervoer - Stukgoederen vervoer - container vervoer - ADR - LZV - Paardenwagen verhuur - Chauffeur vacatures