Het Vlaams Journalistiek Fonds, nog maar pas opgericht in 2018, wordt alweer geschrapt.
Vlaamse regering schrapt Journalistiek Fonds

Vlaamse regering schrapt Journalistiek Fonds

Vlaamse regering schrapt Journalistiek Fonds

Vlaamse regering schrapt Journalistiek Fonds

Vlaamse regering schrapt Journalistiek Fonds

Vlaamse regering schrapt Journalistiek Fonds
Vlaamse regering schrapt Journalistiek Fonds
  • 2019-11-08 19:20:10 4 dag geleden
  • keer bekeken 2,517
35
gedeelde

Het Vlaams Journalistiek Fonds, nog maar pas opgericht in 2018, wordt alweer geschrapt.

Via de Vlaamse regering kende het Fonds eind vorig jaar nog 500.000 euro toe aan ‘innovatieve journalistiek’, zoals factcheckprojecten.

In zijn beleidsnota verwijst minister Dalle naar het bestaan van het Fonds Pascal Decroos dat zich al toelegt op onderzoeksjournalistiek. ‘Die versnippering vind ik niet efficiënt en ook niet nodig om tot een betere kernopdracht te komen’, klinkt het.

De regering schrapt ook de subsidiëring van de Medi­Academie die professionele opleidingen organiseerde voor journalisten of personeelsleden van media­bedrijven. Dalle wil voorlopig niet dieper ingaan op beide beslissingen.

Wat denk je van dit verhaal?
Vlaamse regering schrapt Journalistiek Fonds

Toekomstig topdiplomaat EU in problemen door tweet

Toekomstig topdiplomaat EU in problemen door tweet

Josep Borrell, Spaans minister van Buitenlandse Zaken en de toekomstige hoge vertegenwoordiger van het Europees buitenlands beleid, heeft zich in de nesten gewerkt met een tweet waarin hij vertrouwelijke informatie over een Catalaanse politica heeft geopenbaard.

Borrell verstuurde woensdag een tweet waarin hij een vertrouwelijk document toonde waarin de Britse overheid meer uitleg vraagt over een Europees aanhoudingsbevel tegen Clara Ponsanti, een Catalaanse politica die in Schotland verblijft. Zo werden ook persoonlijke gegevens van Ponsanti geopenbaard.

De tweet werd snel verwijderd, maar niet voor hij werd opgepikt door het Catalaanse Europarlementslid Diana Riba i Giner. Ze stuurde een protestbrief naar de Europese Commissie.

Die reageerde echter dat Borrell de tweet als Spaans minister van Buitenlandse Zaken heeft verstuurd. ‘Het is aan de bevoegde nationale autoriteiten om de zaak te bekijken’, zei een woordvoerster vrijdag.

Wel maakte de woordvoerster duidelijk dat er ‘heel duidelijke regels’ bestaan over ‘de toegang tot en het gebruik van het Schengen Informatiesysteem’. ‘We gaan ervan uit dat iedereen die regels respecteert, met name over vertrouwelijkheidsvereisten’, voegde ze toe.

Financiële sancties

Het is aan de nationale overheden om die regels af te dwingen. Bij schendingen zijn volgens een bron bij de Europese Commissie financiële sancties voorzien.

Borrell werd op 2 juli door de Europese staatshoofden en regeringsleiders aangeduid als nieuwe hoge vertegenwoordiger van het buitenlands beleid in de nieuwe Commissie van Ursula von der Leyen. In die functie volgt hij Federica Mogherini op. De nieuwe Commissie moet wel nog bekrachtigd worden door het Europees Parlement. De stemming daarvoor staat gepland voor 27 november.

Jumbo en Hema gaan samenwerken

Jumbo en Hema gaan samenwerken

De Nederlandse ketens Jumbo en Hema zijn van plan in België en Nederland commercieel samen te werken. Zo zouden Hema-artikelen in de Jumbo-winkels verkocht kunnen worden. Dat kondigen de beide ketens vrijdag aan. Volgens diverse media zouden er plannen zijn om tientallen Hema-winkels op toplocaties om te toveren tot Jumbo’s.

Met de verkoop van Hema-winkels aan Jumbo zou zo’n 100 miljoen euro gemoeid zijn, zeggen bronnen aan Het Financiële Dagblad. Op die manier zou Hema, dat kampt met een fikse schuldenlast, financieel weer wat lucht krijgen.

De bedrijven zelf zeggen in een kort persbericht alleen dat ze onder andere denken aan het versterken van elkaars winkelnetwerk. Ook zouden er binnenkort Hema-artikelen in de schappen van Jumbo-winkels kunnen liggen. Voorts zou Hema mogelijk cosponsor worden van de schaats- en wielerploeg Team Jumbo-Visma. ‘Meer kunnen we er niet over zeggen’, zeggen de woordvoerders van beide ketens.

‘De samenwerking komt voort uit de gedachte dat het aanbod van beide bedrijven elkaar goed aanvult’, klinkt het in het persbericht. Ze moet de marktpositie van beide ketens verder verbeteren.

Opmerkelijke krachtenbundeling

Het gaat momenteel om een principeakkoord. Tegen het einde van het jaar zou er meer duidelijkheid moeten zijn.

De krachtenbundeling is opmerkelijk omdat Hema eerder nog een samenwerking aankondigde met Albert Heijn, de grote rivaal van Jumbo.

Jumbo opende woensdag in het Limburgse Pelt zijn eerste Belgische winkel.

post your content
ADVERTISING

Easy Branches Met Global Network kunt u uw post in ons netwerk delen op elk continent of elk land in de wereld

Jouw bericht
boatshowchina.com expolifestyle.com
 Officiële website van de Europese UnieNaar de homepage van de nederlandse regering en RijksoverheidSea Yachting Magazine  Discover the Exclusive World of Yacht, Luxury Yachts with Matchless Design, Comforts and Style42 Grondwet), terwijl de Staten-Generaal (het parlement) bestaat uit de ... Het Statuut voor het Koninkrijk der Nederlanden geeft regels omtrent het ... Hoewel artikel 81 van de Grondwet bepaalt dat wetten worden vastgesteld door de regeringimmediate for delivery new exclusive sports cars and luxury sports car for sale and purchase Evenementen feesten organisatieGuest post postingPrachtig Bijbels kinder behang, geïnspireerd door de mooiste verhalen.auto handel en sloperij Karel Presher Breda inkoop verkoop auto'svan hoof zonweringen en rolluikenOnze Bio Slager - Dé biologische horeca slagerij in BredaWelkom bij Rommelse Transport National vervoer - International vervoer - Stukgoederen vervoer - container vervoer - ADR - LZV - Paardenwagen verhuur - Chauffeur vacaturesWe offer a unique selection of collectibles Artifacts, Sculptures, Jewels and Paintings from World-Wide Artists to sell Global. This can be see over or purchased securely online after logistic send by DHL InternationalFaillisement in zicht???????  Laat het niet zo ver komen en contacteer ons optijd!!!!!!! Vastgoed project klein of groot wij helpen U uit de Nood!!!!!!