Japanse vrouwen hebben de afgelopen dagen Twitter overspoeld met de eis om op de werkvloer een bril te mogen dragen. De ophef ontstond nadat een prog
Japanse vrouwen strijden om bril te mogen dragen op de werkvloer

Japanse vrouwen strijden om bril te mogen dragen op de werkvloer

Japanse vrouwen strijden om bril te mogen dragen op de werkvloer

Japanse vrouwen strijden om bril te mogen dragen op de werkvloer

Japanse vrouwen strijden om bril te mogen dragen op de werkvloer

Japanse vrouwen strijden om bril te mogen dragen op de werkvloer
Japanse vrouwen strijden om bril te mogen dragen op de werkvloer
  • 2019-11-08 18:20:07 4 dag geleden
  • keer bekeken 2,507
56
gedeelde

Japanse vrouwen hebben de afgelopen dagen Twitter overspoeld met de eis om op de werkvloer een bril te mogen dragen. De ophef ontstond nadat een programma op de Japanse televisie meldde dat heel wat bedrijven hun vrouwelijke werknemers dat verbieden.

Door de actie is de hashtag #brillenzijnverboden trending onder Japanse Twitteraars. ‘Dit soort regels is allang achterhaald’, schrijft een Twitteraar naast de hashtag. Anderen noemen de redenen die werkgevers noemen voor het verbod ‘idioot’.

Een Japanse vrouw die werkt in een restaurant tweette dat haar herhaaldelijk was verboden om een bril te dragen omdat dat ‘onbeschoft’ zou zijn. Evenmin zou een bril passen bij de traditionele kimono die ze op de werkvloer droeg. De tweet werd intussen al meer dan 13.000 keer gedeeld.

‘Als een bedrijf enkel zijn vrouwelijke werknemers verbiedt een bril te dragen, dan is er wel degelijk sprake van discriminatie op basis van het geslacht’, zegt Kanae Doi, de Japanse directeur van mensenrechtenorganisatie Human Rights Watch, tegen persagentschap Reuters.

Hoge hakken

Eerder dit jaar was er in Japan ook al ophef om de eis van vele bedrijven dat hun vrouwelijke werknemers hoge hakken dragen op de werkvloer.

Een onlinepetitie die opriep om een einde te maken aan die vereiste, gestart door een Japanse actrice, werd door meer dan twintigduizend mensen getekend. In een reactie zei een Japanse minister niettemin dat het ‘noodzakelijk en aangewezen’ is dat bedrijven een dresscode invoeren.

In het meest recente rapport over gendergelijkheid van het Wereld Economisch Forum staat Japan pas op de 110e plaats van de 149 onderzochte landen. Het doet het daarmee heel wat slechter dan andere geïndustrialiseerde landen.

Wat denk je van dit verhaal?
Japanse vrouwen strijden om bril te mogen dragen op de werkvloer

Amerikaanse rapper A$AP Rocky in december terug naar Zweden voor concert

Amerikaanse rapper A$AP Rocky in december terug naar Zweden voor concert

Rapper A$AP Rocky heeft een nieuw optreden in Zweden op zijn agenda staan, zes maanden nadat hij er veroordeeld werd tot een voorwaardelijke gevangenisstraf na een straatgevecht.

‘Na de enorme steun van zijn Zweedse fans keert hij terug naar Stockholm voor een langverwacht optreden voor al zijn fans’, verklaart concertorganisator Live Nation vrijdag.

Volgende week start de ticketverkoop voor het concert op 11 december in de Ericsson Globe in Stockholm. Een deel van de opbrengst wordt gedoneerd aan een Zweedse liefdadigheidsorganisatie die met vluchtelingen werkt, aldus Live Nation.

De rapper, die eigenlijk Rakim Mayers heet, stond deze zomer samen met twee begeleiders terecht voor het slaan en schoppen van een jongeman op 30 juni. Dat gebeurde na een optreden van de muzikant in de Zweedse hoofdstad.

Steun van Trump

De districtsrechtbank van Stockholm verwierp op 14 augustus de beweringen van zelfverdediging voor de drie beklaagden. Ze moesten evenwel geen gevangenisstraf van twee maanden uitzitten, wat normaal gezien wel het geval zou zijn. Het drietal werd op 2 augustus vrijgelaten in afwachting van de uitspraak, na vier weken in voorhechtenis doorgebracht te hebben.

De zaak kreeg internationaal heel wat aandacht, zeker nadat Amerikaans president Donald Trump in juli de vrijlating van de rapper eiste in een reeks tweets. Ook andere beroemdheden en fans riepen de Zweedse autoriteiten op tot zijn vrijlating.

Opvallende verschijning in Leuven: everzwijn is even de weg kwijt

Opvallende verschijning in Leuven: everzwijn is even de weg kwijt

In Heverlee, een deelgemeente van Leuven, heeft een fietser vanochtend een everzwijn gefilmd dat duidelijk de weg even kwijt is. Het dier loopt in volle paniek over het voetpad en tussen de bomen in de Herendreef. Wellicht komt het everzwijn uit het Heverleebos iets verderop.
post your content
ADVERTISING

Easy Branches Met Global Network kunt u uw post in ons netwerk delen op elk continent of elk land in de wereld

Jouw bericht
boatshowchina.com expolifestyle.com
 Officiële website van de Europese UnieNaar de homepage van de nederlandse regering en RijksoverheidSea Yachting Magazine  Discover the Exclusive World of Yacht, Luxury Yachts with Matchless Design, Comforts and Style42 Grondwet), terwijl de Staten-Generaal (het parlement) bestaat uit de ... Het Statuut voor het Koninkrijk der Nederlanden geeft regels omtrent het ... Hoewel artikel 81 van de Grondwet bepaalt dat wetten worden vastgesteld door de regeringimmediate for delivery new exclusive sports cars and luxury sports car for sale and purchase Evenementen feesten organisatieGuest post postingPrachtig Bijbels kinder behang, geïnspireerd door de mooiste verhalen.auto handel en sloperij Karel Presher Breda inkoop verkoop auto'svan hoof zonweringen en rolluikenOnze Bio Slager - Dé biologische horeca slagerij in BredaWelkom bij Rommelse Transport National vervoer - International vervoer - Stukgoederen vervoer - container vervoer - ADR - LZV - Paardenwagen verhuur - Chauffeur vacaturesWe offer a unique selection of collectibles Artifacts, Sculptures, Jewels and Paintings from World-Wide Artists to sell Global. This can be see over or purchased securely online after logistic send by DHL InternationalFaillisement in zicht???????  Laat het niet zo ver komen en contacteer ons optijd!!!!!!! Vastgoed project klein of groot wij helpen U uit de Nood!!!!!!