De burgemeester van een klein stadje in Bolivia is woensdag aangevallen door betogers. Ze werd blootsvoets de straat opgesleurd, met rode verf overgo
Woedende betogers knippen haar af van Boliviaanse burgemeester

Woedende betogers knippen haar af van Boliviaanse burgemeester

Woedende betogers knippen haar af van Boliviaanse burgemeester

Woedende betogers knippen haar af van Boliviaanse burgemeester

Woedende betogers knippen haar af van Boliviaanse burgemeester

Woedende betogers knippen haar af van Boliviaanse burgemeester
Woedende betogers knippen haar af van Boliviaanse burgemeester
  • 2019-11-08 16:20:08 4 dag geleden
  • keer bekeken 3,498
47
gedeelde

De burgemeester van een klein stadje in Bolivia is woensdag aangevallen door betogers. Ze werd blootsvoets de straat opgesleurd, met rode verf overgoten en haar haar werd onder dwang afgeknipt.

Bolivia is al weken in de greep van protesten nadat president Evo Morales de verkiezingsoverwinning had opgeëist. Tegenstanders beschuldigen hem van fraude.

Toen woensdag in het stadje Vinto, in het centrum van het land, geruchten rondgingen dat twee betogers om het leven waren gekomen bij een confrontatie met voorstanders van de regering, marcheerde een groep boze actievoerders naar het stadhuis. Volgens hen was de burgemeester Patricia Arce verantwoordelijk. Ze beschuldigden de burgemeester ervan dat ze de pro-regeringsdemonstranten naar de stad had gebracht om hun blokkade te doorbreken.

Onder het scanderen van ‘moordenares, moordenares’ sleurden gemaskerde mannen Arce blootsvoets door de stad. Haar kantoor werd in brand gestoken. Ze knipten haar haren af, en goten rode verf over de vrouw. Ze dwongen haar ook om een ontslagbrief te tekenen.

‘Ik ga niet zwijgen’, zegt de burgemeester op beelden die circuleren. ‘En als ze mij willen doden, dan mogen ze me doden. Ik wil mijn leven geven voor deze verandering.’

Na enkele uren werd ze door de politie gered.

Uiteindelijk werd één dodelijk slachtoffer bevestigd. Het ging om een 20-jarige student. In totaal zijn nu al drie mensen omgekomen bij de protestacties.

President Morales heeft de aanval op de burgemeester veroordeeld. Ze werd volgens hem ontvoerd en barbaars aangepakt omdat ze haar ‘idealen en principes van de armsten verdedigt’.

Wat denk je van dit verhaal?
Woedende betogers knippen haar af van Boliviaanse burgemeester

ACV over oproep ACOD tot nationale staking bij De Lijn: 'Ongeziene beschadigingsoperatie'

ACV over oproep ACOD tot nationale staking bij De Lijn: 'Ongeziene beschadigingsoperatie'

De socialistische vakbond roept op tot een staking bij De Lijn in heel Vlaanderen, volgende week woensdag. Collega-vakbond ACV heeft het over ‘een ongeziene beschadigingsoperatie’.

‘Wij hebben een interne bevraging gehouden bij onze achterban en zij hebben gestemd om onze stakingsactie uit te breiden’, zegt Rita Coeck van ACOD. Ze noemt het een ‘proteststaking tegen het beleid van De Lijn’. ‘Wij zijn als personeel het slachtoffer van dat beleid, van de wijze waarop het management omgaat met het personeel.’

Coeck wil - ook na herhaaldelijk aandringen - niet concreter ingaan op wat dat ‘beleid’ of de houding van het management precies inhoudt. ‘Ik ga geen voorbeelden geven. Het zijn er nooit genoeg. Het gaat om een cocktail van factoren.’

ACOD verwacht dat haar stakingsoproep ‘zeer goed opgevolgd zal worden’.

Staking Vlaams-Brabant

De christelijke vakbond ACV is vlijmscherp voor de socialistische collega’s. ‘Dit is een ongezien beschadigingsoperatie’, zegt Jo Van der Herten. ‘De socialistische vakbond graaft mee het graf van De Lijn.’

Het grote ongenoegen van ACV kadert onder meer in de staking die sinds dinsdag lopende is in de provincie Vlaams-Brabant. De vakbonden protesteren er tegen personeelstekort, fouten in de planning voor chauffeurs en het weigeren van verlofaanvragen.

Gisterenmiddag bereikten de vakbonden en de directie van De Lijn er een ontwerpakkoord, dat een einde aan de staking moest maken. De vakbonden kregen volgens De Lijn tot 's avonds de kans om opmerkingen te formuleren, maar ze deden dat niet.

Pas nadat het openbaarvervoerbedrijf al had gecommuniceerd dat er een akkoord was, trok ACOD zijn steun alsnog in en zei het dat er nooit een akkoord was bereikt. Directeur-generaal van De Lijn Roger Kesteloot beschuldigde de vakbond op Radio 1 van ‘desinformatie’. ‘ACOD is de belangrijkste bondgenoot van zij die het openbaar vervoer in Vlaanderen helemaal willen liberaliseren’, zei hij.

Chaos

Vanmorgen nodigde de directie van De Lijn de vakbonden opnieuw uit voor overleg. Alleen ACV daagde daarvoor op. ACOD weigerde de uitnodiging. Dat die laatste vandaag - ‘ondanks de verzoeningspogingen’ - een nationale staking in het vooruitzicht stelt, gaat er bij ACV niet in. ‘Wat is de waarde van gesprekken, als je de dag daarop dit doet?', vraagt Van der Herten. 'Weten ze bij ACOD zelf nog wel waarom ze willen staken? Willen ze wel aan een oplossing werken, of alleen complete chaos creëren? Momenteel zijn ze daar alleszins goed mee bezig.’

Van der Herten zegt nog dat zijn vakbond de staking in Vlaams-Brabant niet nog langer zal steunen. 'Alles kan altijd beter, maar De Lijn komt onze eisen tegemoet. Van ons mag het stoppen.’

ACOD heeft voorlopig geen plannen in die richting. De Lijn verwacht daarom dat tijdens het verlengde weekend de dienstverlening verstoord zal blijven. Om een nationale staking af te wenden, vindt dinsdag een verzoeningsvergadering met een sociaal bemiddelaar plaats. Die komt er op vraag van die derde vakbond, het liberale ACLVB.

TV-tips. Anemone Valcke in ‘Offline’

TV-tips. Anemone Valcke in ‘Offline’

De werkweek doorspoelen kan op vrijdagavond als vanouds met enkele goede films op televisie.

1 THE SECRET LIFE OF WALTER MITTY

VTM 23.25-1.20 uur

Onverwacht mooie tragikomedie van en met Ben – aarrggh!!! – Stiller. Het vleugje gekte in het verhaal komt ongetwijfeld van scenarist Steven Conrad, van wie momenteel op Canvas het fenomenale Perpetual Grace Ltd. loopt. Hadden we al gezegd dat u die reeks niet mag missen?

2 OFFLINE

Canvas 22.05-23.55 uur

Geslaagd filmdebuut van Peter Monsaert, over een ex-gevangene die er niet in slaagt weer een normaal leven op te bouwen (zie ook: Ooit vrij, maandag op Vier). Wim Willaert zet een geloofwaardige pechvogel neer, Anemone Valcke een geloofwaardige Anemone Valcke.

3 TERZAKE

Canvas, 20.00-20.30 uur

Terzake ontvangt Conner Rousseau in de studio, de kersverse voorzitter van SP.A. Verder is er ook aandacht voor de Spaanse verkiezingen en de herdenking van de val van de Berlijnse Muur.

4 DE AFSPRAAK OP VRIJDAG

Canvas, 20.30-21.20 uur

Meyrem Almaci (Groen), journaliste Isolde Van den Eynde (Het Laatste Nieuws) en econoom Geert Noels overlopen de actualiteit van de voorbije week.

5 TEMPTATION ISLAND VIPS

Vijf 21.40-22.40 uur

Grapje.

post your content
ADVERTISING

Easy Branches Met Global Network kunt u uw post in ons netwerk delen op elk continent of elk land in de wereld

Jouw bericht
boatshowchina.com expolifestyle.com
 Officiële website van de Europese UnieNaar de homepage van de nederlandse regering en RijksoverheidSea Yachting Magazine  Discover the Exclusive World of Yacht, Luxury Yachts with Matchless Design, Comforts and Style42 Grondwet), terwijl de Staten-Generaal (het parlement) bestaat uit de ... Het Statuut voor het Koninkrijk der Nederlanden geeft regels omtrent het ... Hoewel artikel 81 van de Grondwet bepaalt dat wetten worden vastgesteld door de regeringimmediate for delivery new exclusive sports cars and luxury sports car for sale and purchase Evenementen feesten organisatieGuest post postingPrachtig Bijbels kinder behang, geïnspireerd door de mooiste verhalen.auto handel en sloperij Karel Presher Breda inkoop verkoop auto'svan hoof zonweringen en rolluikenOnze Bio Slager - Dé biologische horeca slagerij in BredaWelkom bij Rommelse Transport National vervoer - International vervoer - Stukgoederen vervoer - container vervoer - ADR - LZV - Paardenwagen verhuur - Chauffeur vacaturesWe offer a unique selection of collectibles Artifacts, Sculptures, Jewels and Paintings from World-Wide Artists to sell Global. This can be see over or purchased securely online after logistic send by DHL InternationalFaillisement in zicht???????  Laat het niet zo ver komen en contacteer ons optijd!!!!!!! Vastgoed project klein of groot wij helpen U uit de Nood!!!!!!