Ankara start maandag met de repatriëring van in Turkije opgesloten IS-strijders naar hun landen van herkomst. Dat heeft de Turkse minister van Binnen
Turkije begint maandag met terugsturen van IS-strijders

Turkije begint maandag met terugsturen van IS-strijders

Turkije begint maandag met terugsturen van IS-strijders

Turkije begint maandag met terugsturen van IS-strijders

Turkije begint maandag met terugsturen van IS-strijders

Turkije begint maandag met terugsturen van IS-strijders
Turkije begint maandag met terugsturen van IS-strijders
  • 2019-11-08 14:20:09 4 dag geleden
  • keer bekeken 3,627
33
gedeelde

Ankara start maandag met de repatriëring van in Turkije opgesloten IS-strijders naar hun landen van herkomst. Dat heeft de Turkse minister van Binnenlandse Zaken gezegd.

De voorbije dagen hadden enkele Turkse regeringsleden al verschillende keren gezegd dat Ankara IS-leden die op dit ogenblik in Turkse gevangenissen zitten, zullen terugsturen naar hun land, ook als ze in dat land hun nationaliteit kwijtgespeeld zijn. Zo had de Turkse minister van Binnenlandse Zaken Soylu zaterdag al gezegd dat Turkije geen hotel is voor IS-leden.

Donderdag nog zei de Turkse president Recep Tayyip Erdogan dat er meer dan 1.150 IS-strijders opgesloten zitten in Turkse gevangenissen.

Soylu zegt nu dat de repatriëring ‘hopelijk’ maandag begint.

Landen als Nederland en Groot-Brittannië hebben volgens Soylu de makkelijke weg gekozen door sommige IS-leden, van wie de meeste een dubbele nationaliteit hebben, de nationaliteit van dat land af te nemen. Dat is volgens de minister onverantwoord en onaanvaardbaar, ‘want Turkije mag het oplossen’.

Of de eerste repatriëringen werkelijk ook naar die landen gaan plaatsvinden, zegt Turkije niet.

De Europese landen, ook België, hebben zich de afgelopen weken echter eerder weigerachtig getoond om IS-strijders weer te ontvangen, vanwege tegenstand binnen de bevolking en risico’s voor de veiligheid.

Bij invallen in het noorden van Syrië heeft Turkije sinds begin oktober meerdere buitenlandse IS’ers opgepakt, die waren ontsnapt uit Koerdische gevangenkampen. Ze konden ontkomen doordat de Koerden er vanwege de Turkse invallen in Noordoost-Syrië niet in slaagden de gevangen vast te houden.

Wat denk je van dit verhaal?
Turkije begint maandag met terugsturen van IS-strijders

Pete Doherty opgepakt in Parijs

Pete Doherty opgepakt in Parijs

De Britse rockzanger Pete Doherty is vrijdagnacht opgepakt in Parijs toen hij cocaïne trachtte te kopen. Dat meldt het Franse dagblad Le Point.

De zanger van de Libertines en Babyshambles verzette zich bij zijn arrestatie, hij was onder invloed van alcohol en drugs. Doherty probeerde zich ook te ontdoen van twee zakjes cocaïne, waarvan één open en gebruikt was.

Pete Doherty haalt geregeld krantenkoppen met drugsgebruik. Hij is ook al vaak gearresteerd. In 2003 zat Doherty twee maanden in de cel, ook een gevolg van druggebruik. Twee jaar geleden werd hij opgepakt toen hij heroïne smokkelde van Italië richting Zwitserland.

Eerste menselijke mammoetenvallen ontdekt in Mexico

Eerste menselijke mammoetenvallen ontdekt in Mexico

In Tultepec, ten noorden van Mexico-stad, zijn de fossiele resten van minstens veertien mammoeten ontdekt, in twee door mensen uitgegraven putten. Het is de eerste keer dat zo'n mammoetenval ontdekt is. Volgens INHA, het Mexicaanse instituut voor antropologie en geschiedenis, is het de grootste ontdekking van mammoetrestanten ooit.
post your content
ADVERTISING

Easy Branches Met Global Network kunt u uw post in ons netwerk delen op elk continent of elk land in de wereld

Jouw bericht
boatshowchina.com expolifestyle.com
 Officiële website van de Europese UnieNaar de homepage van de nederlandse regering en RijksoverheidSea Yachting Magazine  Discover the Exclusive World of Yacht, Luxury Yachts with Matchless Design, Comforts and Style42 Grondwet), terwijl de Staten-Generaal (het parlement) bestaat uit de ... Het Statuut voor het Koninkrijk der Nederlanden geeft regels omtrent het ... Hoewel artikel 81 van de Grondwet bepaalt dat wetten worden vastgesteld door de regeringimmediate for delivery new exclusive sports cars and luxury sports car for sale and purchase Evenementen feesten organisatieGuest post postingPrachtig Bijbels kinder behang, geïnspireerd door de mooiste verhalen.auto handel en sloperij Karel Presher Breda inkoop verkoop auto'svan hoof zonweringen en rolluikenOnze Bio Slager - Dé biologische horeca slagerij in BredaWelkom bij Rommelse Transport National vervoer - International vervoer - Stukgoederen vervoer - container vervoer - ADR - LZV - Paardenwagen verhuur - Chauffeur vacaturesWe offer a unique selection of collectibles Artifacts, Sculptures, Jewels and Paintings from World-Wide Artists to sell Global. This can be see over or purchased securely online after logistic send by DHL InternationalFaillisement in zicht???????  Laat het niet zo ver komen en contacteer ons optijd!!!!!!! Vastgoed project klein of groot wij helpen U uit de Nood!!!!!!