Amper 0,8 procent van de bedrijven betaalt dit jaar een winstpremie uit aan hun personeel. Vooral kleine kmo’s doen het.
Winstpremie breekt niet door

Winstpremie breekt niet door

Winstpremie breekt niet door

Winstpremie breekt niet door

Winstpremie breekt niet door

Winstpremie breekt niet door
Winstpremie breekt niet door
  • 2019-11-08 09:20:07 4 dag geleden
  • keer bekeken 3,431
32
gedeelde

Amper 0,8 procent van de bedrijven betaalt dit jaar een winstpremie uit aan hun personeel. Vooral kleine kmo’s doen het.

Sinds 1 januari 2018 beschikken de werkgevers over de mogelijkheid om hun werknemers een premie toe te kennen op basis van de gemaakte winst – de winstpremie. Die bonus kan worden toegekend bovenop de maximaal toegelaten marge van 1,1 procent voor loonopslag. Dat kan bovendien aan een gunstig fiscaal regime, want op de winstpremie moeten geen sociale lasten betaald worden. Van 1.000 euro winstpremie blijft er netto voor de werknemer 646 euro over.

Maar het systeem is geen succes. Uit een analyse bij 30.000 klanten-bedrijven van het hr-dienstenkantoor Acerta blijkt dat amper 0,8 procent dit jaar een winstpremie zal uitbetalen. Driekwart van de bedrijven die het wel doen zijn kleine kmo’s, met minder dan 20 werknemers.

Het gemiddelde bedrag van de winstpremies is 1.585 euro per werknemer. Dat is ongeveer gelijk aan wat er vorig jaar werd uitbetaald.

Iedereen gelijk

Volgens Glenn Van Oevelen, managing consultant bij Acerta Consult, is er ook een verklaring voor het beperkte gebruik van het systeem. ‘De winstpremie kan een vast bedrag of een percentage van het loon zijn, maar die keuze moet dezelfde zijn voor alle werknemers. De werkgever beslist weliswaar onafhankelijk over de toekenning, maar moet in principe al zijn werknemers op een gelijke wijze behandelen. Dat gaat in tegen de hr-trend om verloning almaar fijner te differentiëren en individualiseren.’

Van Oevelen ziet nog een tweede beperking: ‘Eigen aan de winstpremie is dat die alleen aan het financiële resultaat gekoppeld is, terwijl werkgevers met werknemers andere doelstellingen kunnen afspreken, zoals de optimalisering van interne bedrijfsprocessen. Dan kan winst wel een van de indicatoren zijn om het succes te meten, maar het is niet de enige indicator en daarom ook niet de enig juiste parameter voor de beste beloning.’

Wat denk je van dit verhaal?
Winstpremie breekt niet door

Gerecht zoekt granaatgooier via ziekenhuizen: ‘Van iedereen met wonde aan hand, willen we de naam’

Gerecht zoekt granaatgooier via ziekenhuizen: ‘Van iedereen met wonde aan hand, willen we de naam’

Het Antwerpse gerecht schakelt een versnelling hoger in het onderzoek naar de drugsoorlog in de stad. Om de identiteit te achterhalen van de fietsende granaatgooier van Borgerhout gaat de onderzoeksrechter nu op zoek bij de spoeddiensten van de Antwerpse ziekenhuizen. Aan hen is gevraagd de naam van iedereen die zich begin september meldde met een wonde aan de hand, door te spelen aan het gerecht.

De drugsoorlog in Antwerpen telt nu al zeventig schietpartijen op goed drie jaar tijd, aanslagen met handgranaten inbegrepen. Het jongste spraakmakende feit gebeurde op 2 september ’s nachts in de Guldensporenstraat ...

VN dringt aan op repatriëring Belgische IS-kinderen

VN dringt aan op repatriëring Belgische IS-kinderen

België moet alles in het werk stellen om alle Belgische kinderen die zich in conflictzones in Syrië te repatriëren ‘uit respect voor het hoger belang van het kind’.

Het mensenrechtencomité van de Verenigde Naties heeft zich in een rapport uitgesproken over ‘positieve aspecten’ en ‘zaken die aanleiding geven tot bezorgdheid’ voor ons land. Het comité is verontrust door het aantal Belgische kinderen die zich in conflictzones bevinden en door de omstandigheden waarin ze zich bevinden.

Volgens het OCAD, het orgaan voor dreigingsanalyse, verblijven 69 kinderen met een band met België in de regio. Meestal samen met hun moeder in de kampen voor vrouwen van IS-strijders of ‘Foreign Terrorists Fighters’ (FTF). Een Belgische rechter besliste vorige week dat ons land een Belgische Syriëstrijdster en haar twee kinderen moet terughalen. Maar de regering gaat wellicht in beroep tegen die uitspraak.

Het mensenrechtencomité vindt dat de Belgische Staat de repatriëring van alle kinderen moet faciliteren. Het comité is ook bezorgd over de mogelijke berechting van Belgische FTF’ers in Irak en Syrië. De vrees is dat een rechtvaardig proces niet gegarandeerd is. Het standpunt van de federale regering over de FTF’ers houdt in dat ze door een internationaal tribunaal in de regio moeten berecht worden. Maar Irak heeft al aangegeven dat daar geen sprake van kan zijn. Ook de Amerikaanse ambassadeur in België, Ronald Gidwitz, maande de Belgen aan om hun burgers terug te nemen.

De gevangenen zitten in Koerdische detentiekampen in Noord-Syrië. Van de 10.000 gevangen IS-terroristen zijn er naar schatting 500 volwassen uit Europa en minstens 700 Europese kinderen.

post your content
ADVERTISING

Easy Branches Met Global Network kunt u uw post in ons netwerk delen op elk continent of elk land in de wereld

Jouw bericht
boatshowchina.com expolifestyle.com
 Officiële website van de Europese UnieNaar de homepage van de nederlandse regering en RijksoverheidSea Yachting Magazine  Discover the Exclusive World of Yacht, Luxury Yachts with Matchless Design, Comforts and Style42 Grondwet), terwijl de Staten-Generaal (het parlement) bestaat uit de ... Het Statuut voor het Koninkrijk der Nederlanden geeft regels omtrent het ... Hoewel artikel 81 van de Grondwet bepaalt dat wetten worden vastgesteld door de regeringimmediate for delivery new exclusive sports cars and luxury sports car for sale and purchase Evenementen feesten organisatieGuest post postingPrachtig Bijbels kinder behang, geïnspireerd door de mooiste verhalen.auto handel en sloperij Karel Presher Breda inkoop verkoop auto'svan hoof zonweringen en rolluikenOnze Bio Slager - Dé biologische horeca slagerij in BredaWelkom bij Rommelse Transport National vervoer - International vervoer - Stukgoederen vervoer - container vervoer - ADR - LZV - Paardenwagen verhuur - Chauffeur vacaturesWe offer a unique selection of collectibles Artifacts, Sculptures, Jewels and Paintings from World-Wide Artists to sell Global. This can be see over or purchased securely online after logistic send by DHL InternationalFaillisement in zicht???????  Laat het niet zo ver komen en contacteer ons optijd!!!!!!! Vastgoed project klein of groot wij helpen U uit de Nood!!!!!!