België moet alles in het werk stellen om alle Belgische kinderen die zich in conflictzones in Syrië te repatriëren ‘uit respect voor het hoger belang
VN dringt aan op repatriëring Belgische IS-kinderen

VN dringt aan op repatriëring Belgische IS-kinderen

VN dringt aan op repatriëring Belgische IS-kinderen

VN dringt aan op repatriëring Belgische IS-kinderen

VN dringt aan op repatriëring Belgische IS-kinderen

VN dringt aan op repatriëring Belgische IS-kinderen
VN dringt aan op repatriëring Belgische IS-kinderen
  • 2019-11-08 07:20:09 5 dag geleden
  • keer bekeken 3,748
40
gedeelde

België moet alles in het werk stellen om alle Belgische kinderen die zich in conflictzones in Syrië te repatriëren ‘uit respect voor het hoger belang van het kind’.

Het mensenrechtencomité van de Verenigde Naties heeft zich in een rapport uitgesproken over ‘positieve aspecten’ en ‘zaken die aanleiding geven tot bezorgdheid’ voor ons land. Het comité is verontrust door het aantal Belgische kinderen die zich in conflictzones bevinden en door de omstandigheden waarin ze zich bevinden.

Volgens het OCAD, het orgaan voor dreigingsanalyse, verblijven 69 kinderen met een band met België in de regio. Meestal samen met hun moeder in de kampen voor vrouwen van IS-strijders of ‘Foreign Terrorists Fighters’ (FTF). Een Belgische rechter besliste vorige week dat ons land een Belgische Syriëstrijdster en haar twee kinderen moet terughalen. Maar de regering gaat wellicht in beroep tegen die uitspraak.

Het mensenrechtencomité vindt dat de Belgische Staat de repatriëring van alle kinderen moet faciliteren. Het comité is ook bezorgd over de mogelijke berechting van Belgische FTF’ers in Irak en Syrië. De vrees is dat een rechtvaardig proces niet gegarandeerd is. Het standpunt van de federale regering over de FTF’ers houdt in dat ze door een internationaal tribunaal in de regio moeten berecht worden. Maar Irak heeft al aangegeven dat daar geen sprake van kan zijn. Ook de Amerikaanse ambassadeur in België, Ronald Gidwitz, maande de Belgen aan om hun burgers terug te nemen.

De gevangenen zitten in Koerdische detentiekampen in Noord-Syrië. Van de 10.000 gevangen IS-terroristen zijn er naar schatting 500 volwassen uit Europa en minstens 700 Europese kinderen.

Wat denk je van dit verhaal?
VN dringt aan op repatriëring Belgische IS-kinderen

Wilmès: ‘Echt geen nood aan confederaal verhaal’

Wilmès: ‘Echt geen nood aan confederaal verhaal’

De tijdelijke premier van ons land, Sophie Wilmès (MR), ziet geen heil in het confederaal verhaal van de N-VA. ‘Daar liggen de noden niet, die liggen op socio-economisch vlak’

‘We weten dat als we beginnen te praten over een staatshervorming, dan praten we over niets anders meer. Dit terwijl de echte hoogdringendheid elders ligt: op het socio-economisch vlak.’ Die boodschap had premier Wilmès voor de N-VA, vanmorgen op Radio 1.

Voor het confederaal verhaal heeft de N-VA geen steun in Wallonië: niet bij de PS en duidelijk ook niet bij de MR.

Een voorkeur voor paars-groen of paars-geel wou Wilmès niet geven (terwijl haar liberale collega’s van Open VLD wel duidelijk een voorkeur hebben voor paars-geel). Maar één ding zei ze wel: de MR is geen voorstander van het confederaal verhaal van N-VA. ‘Daar heeft dit land echt geen nood aan. Dat is geen positief verhaal voor ons land. De hoogdringendheid ligt op het socio-economische vlak.’

Gisteren maakte de Europese Commissie haar groeivoorspellingen bekend en ons land bengelt daarin helemaal achteraan. Ook ons grote begrotingstekort blijft een zorgenkind.

‘Daar kan ik vandaag niets aan doen’, zei premier Wilmès in De ochtend. ‘Daarvoor is een volwaardige regering nodig die een volwaardige begroting kan indienen.’ Ze wees erop dat een begroting in België, door de vergrijzing en de lagere groei, eigenlijk continu moet worden bijgestuurd. En dat gebeurt nu nauwelijks.

Wanneer we dan wel een regering gaan hebben? Wilmès waagde niet eens een gokje op Radio 1. ‘Zo snel mogelijk. Liefst morgen.’

Eerste dode bij protesten in Hongkong

Eerste dode bij protesten in Hongkong

In Hongkong is een student overleden, die afgelopen weekend van een parkeergebouw was gevallen tijdens schermutselingen tussen de politie en manifestanten.

Het nieuws van het overlijden kan de spanningen in de gewezen Britse kolonie nog doen oplopen, na vijf maanden van rellen.

Het overlijden van Alex Chow, informaticastudent aan de wetenschaps- en technologie-universiteit van Hongkong, is vrijdagochtend officieel bevestigd door het ziekenhuis Queen Elizabeth. Hij was er maandag binnengebracht na nachtelijke schermutselingen tussen de politie en manifestanten in de wijk Tseung Kwan O.

Hij lag bewusteloos in een plas bloed in een parkeergebouw, niet ver van waar de politie traangas had ingezet tegen manifestanten die voorwerpen van het gebouw gooiden.

Sinds de protesten uitbraken op 9 juni, zijn ze uitgemond in massale demonstraties tegen het bewind. De actievoerders gaan in tegen de toenemende greep van China op de regio. De diepe politieke crisis is de ergste sinds Hongkong in 1997 door Groot-Brittannië opnieuw aan China werd overgedragen en een speciale bestuurlijke regio werd.

post your content
ADVERTISING

Easy Branches Met Global Network kunt u uw post in ons netwerk delen op elk continent of elk land in de wereld

Jouw bericht
boatshowchina.com expolifestyle.com
 Officiële website van de Europese UnieNaar de homepage van de nederlandse regering en RijksoverheidSea Yachting Magazine  Discover the Exclusive World of Yacht, Luxury Yachts with Matchless Design, Comforts and Style42 Grondwet), terwijl de Staten-Generaal (het parlement) bestaat uit de ... Het Statuut voor het Koninkrijk der Nederlanden geeft regels omtrent het ... Hoewel artikel 81 van de Grondwet bepaalt dat wetten worden vastgesteld door de regeringimmediate for delivery new exclusive sports cars and luxury sports car for sale and purchase Evenementen feesten organisatieGuest post postingPrachtig Bijbels kinder behang, geïnspireerd door de mooiste verhalen.auto handel en sloperij Karel Presher Breda inkoop verkoop auto'svan hoof zonweringen en rolluikenOnze Bio Slager - Dé biologische horeca slagerij in BredaWelkom bij Rommelse Transport National vervoer - International vervoer - Stukgoederen vervoer - container vervoer - ADR - LZV - Paardenwagen verhuur - Chauffeur vacaturesWe offer a unique selection of collectibles Artifacts, Sculptures, Jewels and Paintings from World-Wide Artists to sell Global. This can be see over or purchased securely online after logistic send by DHL InternationalFaillisement in zicht???????  Laat het niet zo ver komen en contacteer ons optijd!!!!!!! Vastgoed project klein of groot wij helpen U uit de Nood!!!!!!