In Hongkong is een student overleden, die afgelopen weekend van een parkeergebouw was gevallen tijdens schermutselingen tussen de politie en manifest
Eerste dode bij protesten in Hongkong

Eerste dode bij protesten in Hongkong

Eerste dode bij protesten in Hongkong

Eerste dode bij protesten in Hongkong

Eerste dode bij protesten in Hongkong

Eerste dode bij protesten in Hongkong
Eerste dode bij protesten in Hongkong
  • 2019-11-08 07:20:08 4 maanden geleden
  • keer bekeken 3,515
32
gedeelde

In Hongkong is een student overleden, die afgelopen weekend van een parkeergebouw was gevallen tijdens schermutselingen tussen de politie en manifestanten.

Het nieuws van het overlijden kan de spanningen in de gewezen Britse kolonie nog doen oplopen, na vijf maanden van rellen.

Het overlijden van Alex Chow, informaticastudent aan de wetenschaps- en technologie-universiteit van Hongkong, is vrijdagochtend officieel bevestigd door het ziekenhuis Queen Elizabeth. Hij was er maandag binnengebracht na nachtelijke schermutselingen tussen de politie en manifestanten in de wijk Tseung Kwan O.

Hij lag bewusteloos in een plas bloed in een parkeergebouw, niet ver van waar de politie traangas had ingezet tegen manifestanten die voorwerpen van het gebouw gooiden.

Sinds de protesten uitbraken op 9 juni, zijn ze uitgemond in massale demonstraties tegen het bewind. De actievoerders gaan in tegen de toenemende greep van China op de regio. De diepe politieke crisis is de ergste sinds Hongkong in 1997 door Groot-Brittannië opnieuw aan China werd overgedragen en een speciale bestuurlijke regio werd.

Wat denk je van dit verhaal?
Eerste dode bij protesten in Hongkong

Michel Preud’homme kijkt al uit naar komst van Arsenal: “Ik weet ook wel dat we de Europa League niet gaan winnen, maar...”

Michel Preud’homme kijkt al uit naar komst van Arsenal: “Ik weet ook wel dat we de Europa League niet gaan winnen, maar...”

Na een 2-1 zege tegen Frankfurt doet Standard nog volop mee voor een plaats in de zestiende finales. “Er wachten ons nog twee moeilijke matchen, maar het mooie is dat we er tot het einde voor kunnen knokken”, verklaarde trainer Michel Preud’homme. “In een ideaal scenario gaan we winnen in Portugal en kunnen we er thuis tegen Arsenal een galamatch van maken.”

LEES OOK. “Vroeger noemde men dit Mazzu-time, nu is het MPH-time geworden”

“Tegen een sterke ploeg als Frankfurt hebben we het vandaag erg goed gedaan. Het eerste halfuur was het wat zoeken, maar we merkten dat we het ze lastig konden maken door hoog druk te zetten. Dat hebben we in de tweede helft dus nog meer gedaan. Het vergde veel krachten, maar we hebben onze troeven op de bank goed gebruikt. Op het einde moesten we wel risico’s nemen, we kwamen goed weg en winnen nog. Dat is wat telt.”

“Ik weet ook wel dat we de Europa League niet gaan winnen, maar dit is een fantastische ervaring. Het is goed voor de ontwikkeling van mijn spelers en voor onze groei als ploeg. Dit is een beloning voor ons werk en geeft ons vertrouwen.”

Roberto Martinez maakt laatste selectie van dit jaar bekend: achterin zal moeten geschoven worden bij Rode Duivels

Roberto Martinez maakt laatste selectie van dit jaar bekend: achterin zal moeten geschoven worden bij Rode Duivels

Bondscoach Roberto Martinez maakt vanmiddag in het auditorium van het nationaal oefencentrum in Tubeke zijn selectie bekend voor de EK-kwalificatiewedstrijden tegen Rusland (16 november in Sint-Petersburg) en Cyprus (19 november in Brussel), de laatste twee interlands van het jaar.

In vergelijking met de selectie voor de vorige interlands tegen San Marino en Kazachstan die de bondscoach begin oktober maakte, zal recordinternational Jan Vertonghen (118 caps) er deze keer niet bij zijn. De verdediger van Tottenham liep op training een scheurtje in de hamstrings op en zal minstens tot na de interlandbreak buiten strijd zijn. Slecht nieuws voor Vertonghen en de bondscoach.

Die laatste zal achterin weer moeten schuiven - ook Vincent Kompany is immers nog steeds niet hersteld - en Vertonghen zelf kent een moeilijk seizoensbegin bij de Spurs en dan is het altijd leuk om bij de nationale ploeg de gedachten even te verzetten. Achter de naam van Thomas Meunier staan nog vraagtekens. De rechterwingback liep twee weken geleden met PSG in de Champions League op het veld van zijn voormalige werkgever Club Brugge een scheur in de hamstrings op en hoopt zelf speelklaar te geraken voor het tweeluik. Jason Denayer (Lyon) zal er na een kwetsuur in principe terug bij zijn, al maakt ook Bjorn Engels kans om eens opgeroepen te worden. De centrale verdediger speelt al enkele maanden op hoog niveau bij Aston Villa in de Premier League.

Nieuwe oproepingsbrief voor Lestienne?

Op het middenveld valt het af te wachten of er een nieuwe oproepingsbrief in de bus valt bij Maxime Lestienne. Petit Max werd in oktober voor het eerst sinds 2013 opgeroepen, maar moest uiteindelijk nog voor de eerste training geblesseerd afhaken. Voor het overige moeten er niet al te veel verrassingen verwacht worden. Het wordt vooral uitkijken naar de terugkeer van Kevin De Bruyne, die een tijdje out was met een liesblessure. Zo zitten KDB en Eden Hazard voor het eerst sinds begin juni nog eens samen in de selectie, toen in eigen huis zowel tegen Kazachstan als Schotland met 3-0 gewonnen werd.

Voorin is in principe iedereen fit en dus kan Romelu Lukaku zijn indrukwekkende statistieken nog wat verder opsmukken. De spits rondde tegen San Marino de magische kaap van vijftig doelpunten voor de nationale ploeg en is de voorbije weken bijzonder goed op dreef bij Inter, waarvoor hij in de laatste vier competitiewedstrijden zes keer raak trof.

Geen gezondheidswandeling

Op bezoek in Rusland staan de Rode Duivels allesbehalve voor een gezondheidswandeling. In het Krestovskistadion van Sint-Petersburg, waar ze op het WK van vorig jaar eerst in de halve finales uitgeschakeld werden door Frankrijk om er vervolgens brons te pakken tegen Engeland, wacht er met Rusland een ploeg die in deze kwalificaties enkel nog maar tegen de Belgen punten liet liggen. Op de eerste speeldag werd het in maart op de Heizel 3-1. De Rode Duivels kunnen op de voorlaatste speeldag in Rusland al groepswinnaar worden, op voorwaarde dat ze minstens een punt pakken. Op de slotspeeldag kunnen de Russen die achterstand dan niet meer goedmaken, aangezien het onderlinge resultaat in het voordeel van de Belgen is.

Op de laatste speeldag moet tegen Cyprus wel een misstap vermeden worden, om het reekshoofdstatuut van eind deze maand bij de loting in Boekarest niet in gevaar te brengen. Enkel de beste zes groepswinnaars worden immers reekshoofd en de onderverdeling gebeurt voor het eerst met een ranking op basis van de prestaties in deze kwalificatieperiode. Naast België zijn de reekshoofden momenteel Oekraïne, Italië, Spanje, Engeland en Nederland. Bij een gelijke stand in deze ranking is het doelsaldo doorslaggevend.
ADVERTISING
RECLAME WEBSITES - BEZOEKERS

Easy Branches Worldwide Network biedt de mogelijkheid en stelt u in staat om uw gastpost bij te dragen op verschillende websites en talen, gericht op elke stad of land

Place Guest Post
boatshowchina.com expolifestyle.com
immediate for delivery new exclusive hypercars, megacars and supersportcars so as luxury classic sports cars for sale and purchasing
Agency Sign-up Fill in the form and our consultants will contact you as soon as possible in order to give you all the information you need to sale, rent Your real estate, property
 Officiële website van de Europese Unie
Naar de homepage van de nederlandse regering en Rijksoverheid
Sea Yachting Magazine  Discover the Exclusive World of Yacht, Luxury Yachts with Matchless Design, Comforts and Style
42 Grondwet), terwijl de Staten-Generaal (het parlement) bestaat uit de ... Het Statuut voor het Koninkrijk der Nederlanden geeft regels omtrent het ... Hoewel artikel 81 van de Grondwet bepaalt dat wetten worden vastgesteld door de regering
immediate for delivery new exclusive sports cars and luxury sports car for sale and purchase
Guest post posting
Prachtig Bijbels kinder behang, geïnspireerd door de mooiste verhalen.
auto handel en sloperij Karel Presher Breda inkoop verkoop auto's
van hoof zonweringen en rolluiken
Onze Bio Slager - Dé biologische horeca slagerij in Breda
Welkom bij Rommelse Transport National vervoer - International vervoer - Stukgoederen vervoer - container vervoer - ADR - LZV - Paardenwagen verhuur - Chauffeur vacatures